Ahojte, idem na strednú a na zápise som si dal rozšírené jazyky, čo zahŕňa aj prípravu na sprachdiplom a nejaký cambride test ( čo neviem presne čo je keďže mi to nebolo z časových dôvodov vysvetlené). No vždy ma bavili jazyky a určite sa viac zameriam na
v podstate sú to certifikáty z jazykov, kt. majú istú váhu v krajinách, kde sa tými jazykmi rozpráva (DSD v Nemecku a asi aj Rakúsku, o Cambridgi moc neviem, ale minimálne UK)
ide o to, že to akceptujú viac, ako našu maturitu z jazyka (u DSD nám vraveli, že aj viac, ako štátnice, ale neviem nakoľko je to pravda), pretože sú pri skúškach prítomní zástupcovia tých krajín a sú to vlastne jazykové certifikáty
osobne som kedysi dávno robila DSD, odvtedy sa toho mohlo veľa zmeniť, takže neviem, ako je to teraz, a je to rozhodne ťažšie ako bežná matura, máš tam odprezentovať vlastnú prácu o niečom, čo by malo mať súvis s nemecky hovoriacimi krajinami a taktiež tam predstaviť nejaký problém, o kt. sa rozhovoríš a v písomnej časti ide dosť o prácu s textom a argumentáciu a tak, ale dá sa to zvládnuť, aspoń ja som to za čias, kedy som ešte vedela po nemecky, celkom fajn zvládla
Ja mam DSD aj 1 aj 2, Cambridge su tie FCE a CAE ci City&Guilds; ci ktore?
Noo a neviem co by si rad pocul, Sprachdiplom je podla mna dost lahky, u nas sme spravili polka triedy na C1 a pritom v realnom zivote by sa dorozumela asi tak jedna spoluziacka. Ten anglicky ak je c&g, tak ten bol tiez v pohode. A ked to budes mat zadarmo v skole tak chod skusit vsetko aj keby si si myslel ze nespravis
Jejo, ty si ten, čo išiel na Gamču, však? Mňa nakoniec tiež prijali, ale nešiel som na ňu.
No a k téme: ja som tiež chcel mať rozšírené vyučovanie jazykov, ale tak čo už (moc k téme to asi nebolo)
Ja mám zatial DSD 1 čo je úroveň A2/B1 DSD 2 je úroveň B2/C1 .....u nás na škole sme mali rok a pol prípravu na B1 samozrejme dá sa to vybaviť aj bez prípravy a teraz sme začali pripravu na DSD 2 s nemeckým lektorom...ak možem posúdiť robila som aj maturitu uroveň B1(len informačne) aj DSD tej úrovne DSD je určite ľahšie, keby chceš nejaké info napíš pred pár mesiacmi som to dorobila mám to ešte čerstvo v pamati
Vybral som si Gymnázium Jura Hronca, ževraj je lepšie ako Gamča, ale jedna moja spolužiačka a bývalý spolužiak asi pôjdú na Gamču, teda, ak ich zoberú :ehm:
Ale myslím si, že tie certifikáty sa dajú urobiť aj pomimo školy, aj ked síce za nejaký poplatok, ale čo už... :letim:
Vsak vas budu isto na to specialne pripravovat, na sloh sa treba naucit zopar fraz, ktore tam musia byt, musis dodrzat presnu strukturu, pocuvanie a citanie sa mi zdalo o dost lahsie ako z nasich B2 maturit a na ustnej casti si vyberies taky papier s temou, mas 20 minut pripravu so slovnikom, napises si k tomu vsetko co ti napadne, zachytne body mas zadane, potom mas svoju prezentaciu na 5 minut, tu sme my tiez celu v podstate konzultovali s ucitelkou a len sa to naucili a potom sa este 5 minut pytaju k tej tvojej teme, pockas na vysledky, vsetci vam zagratuluju a hotovo
@just21 určite sa dajú aj pomimo, ale celkom som prekvapený že to Juro neponúka, možno vás prekvapia na začiatku roka a vtedy vám to ponúknu, vraj to tak robia na niektorých školách
Tak, čo sa týka cambridge certifikátov ako sú FCE úrovne B2 alebo CAE úrovne C1, určite sú o dosť náročne ako certifikát city a guilds, ktorý je viacmenej pomerne jednoduchý. Uvidíš sám keď sa budeš informovať v tvojej škole na aký certifikát máte predpísanú prípravu. A to DSD z neminy ako už písali fakt je v porovnaní s maturitou veľmi jednoduché a podľa mojich spolužiakov, čo ho robili viem, že im úplne stačilo, čo robili na hodine a ani sa extra nepripravovali. A majú síce ten certifikát ale okrem jednej sa nikto z nich nemá šancu dohovoriť, takže si môžeš o tom urobiť obraz sám. A inak veľa šťastia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ide o to, že to akceptujú viac, ako našu maturitu z jazyka (u DSD nám vraveli, že aj viac, ako štátnice, ale neviem nakoľko je to pravda), pretože sú pri skúškach prítomní zástupcovia tých krajín a sú to vlastne jazykové certifikáty
osobne som kedysi dávno robila DSD, odvtedy sa toho mohlo veľa zmeniť, takže neviem, ako je to teraz, a je to rozhodne ťažšie ako bežná matura, máš tam odprezentovať vlastnú prácu o niečom, čo by malo mať súvis s nemecky hovoriacimi krajinami a taktiež tam predstaviť nejaký problém, o kt. sa rozhovoríš a v písomnej časti ide dosť o prácu s textom a argumentáciu a tak, ale dá sa to zvládnuť, aspoń ja som to za čias, kedy som ešte vedela po nemecky, celkom fajn zvládla
Noo a neviem co by si rad pocul, Sprachdiplom je podla mna dost lahky, u nas sme spravili polka triedy na C1 a pritom v realnom zivote by sa dorozumela asi tak jedna spoluziacka. Ten anglicky ak je c&g, tak ten bol tiez v pohode. A ked to budes mat zadarmo v skole tak chod skusit vsetko aj keby si si myslel ze nespravis
No a k téme: ja som tiež chcel mať rozšírené vyučovanie jazykov, ale tak čo už (moc k téme to asi nebolo)
Vdíš, keby si šiel na gamču tak tú možnosť máš
Ale myslím si, že tie certifikáty sa dajú urobiť aj pomimo školy, aj ked síce za nejaký poplatok, ale čo už... :letim: