myslim ale ze to "stastie" je o tom ako sa clovek snazi , aky je opatrny , cize ked vedla niekoho spadne tehla tak poviem ze : ty mas ale stastie a to preto lebo si myslim ze na mna by to urcite spadlo lebo ja nemam stastie ale prd to je blbost .... ja si neustale buchnem nohu , je to skoro kazdy den , do postele , do stola , a tak . ale to je preto ze som nepozorny a nevnimam dobre kade chodim , to je takzvane "nestastie" i ked je to z toho ze som nepozorny... je to len o tom ako kdo uvazuje , ako je kdo pozorny tos vse
Šťastie..?.. to je vec o ktorej by sa dalo polemizovať. Podľa mňa je to vec ktorú sme si ako keby len vsugerovali do hlavy a nazývame to "šťastie" či "nešťastie". Pretože osobne si myslím že každý si urobí život takým aký je sám a len mi, ľudia, to nezívame že "šťastie". Ale na druhú stranu by mohlo existovať.. i keď mohli by to byť len a len náhody.. That´s all.
Ja som tiež občas šťastná keď viem že sa mi niečo darí a nemám problém alebo keď som s niekým a na nič nemyslím.Ale niekedy zas si tiež kladiem takú otázku ..
A existuje podľa teba niečo ako svet, dobro, zlo, nekonečno? Všetko sú to abstraktné pojmy, ktoré si každý človek vyloží individuálne, teda ich význam je subjektívny. To sa vzťahuje aj na ich existenciu. Ak veríš že šťastie existuje tak existovať bude
podla toho ako je to myslene , bud stastie ako mat stastie v niecom alebo stastie ako byt stastny ... a obidve existuju ... no len obmedzeny cas, tak si uzi kazdu stastnu chvilu aby ti neusla priskoro ...
jednoznačne áno aj ked nie všetci sme ním boli obdarený.. je škoda vysvetlovať to niekomu kto ho nikdy nemal ja som ho bohužial stratil jediné čo viem že si ho musí človek získať a správať sa tak aby ho už nikdy neopustilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Šťastie = prechodný duševný stav u väčšiny áno.
Šťastie = celoživotný spôsob života nie.
k teme - podla mna ano, vo veskerych formach
Pre ostatných, že v akom zmysle šťastie: jednoducho šťastie, čo si pod tým predstavujete a či šťastie všeobecne existuje...
1. náhoda (mal som ale šťastie vytiahol som si dobrú tému na maturite)
2. osud (mám ale šťastie, že som sa narodil práve do tejto rodiny)
3. boj o niečo čo veľmi chceme a vďaka veľkej snahe sa nám to podarí (mám ale šťastie, uspel som na prijímacej skúške)
ROBIŤ TO ČO CHCEŠ JE SLOBODA, MAŤ RÁD TO ČO ROBÍŠ JE ŠŤASTIE. (tento výrok patrí podľa mojej teórie do bodu 3)
takže šťastie v takejto podobe existuje
na druhej strane pocit šťastia by som nahradila pojmom pocit radosti, potešenia, lásky