sú sú ja by som zobral iba zapad krajiny tam je všetko IstanBuL,Antalya,Izmir,Pláže... Ankara nech je tam kde je ale čo ja viem Turecko moc nie pekná krajina inak....
@5@simild Mentalita je o správaní a pohľade na život a smrť a takéto veci sú kua rozdielne aj medzi dvoma príslušníkmi toho istého národa alebo kultúry..
Nemám rád takýchto spasiteľov nacionalistických... Turkovia sú často bieli, patria do indoeurópskej jazykovej skupiny a ešte čekuj toto:
@9 Indiáni boli, tí boli z Ázie a dostali sa tam cez Beringovu úžinu.. dnes tam už je Indiánov síce málo (potomkovia bielych kolonizátorov, bielymi kolonizátormi dovezení čierni otroci a od každého ešte miešanci), ale tá mapa je podľa pôvodného obyvateľstva.
prene tak stymto uplne suhlasim Turkovia sú rovnaká rasa ako my, Arabi, Indovia, Cigáni atď. tak tým by som sa moc neoháňal. ... by som ich na slovensku možno aj zamenil za cigánov :p
@12 No možno niektorých, ale niektorých skôr za Slovákov, náhmatkovo jedna Turkyňa, čo ju mám v priateľoch na last.fm - » last.fm/user/superficia... (JE to jej fotka )
@15 zle som napisal osmanski sa nazvali az po dynastii Osmanov. Ale aksi dobrepamatam e to z niekade od severu Indie(nie Hymalaje) stade sa presunuli cez blizsky vychod a putovali do Malej Azie, tam porazili byzanciu a dalej uz najdes hadam aj na wikipedii
@18 Šak ja to chápem, no tak nie sme úplne to isté, ale byť kvôli tomu proti vstupu Turecka do EU by som nebol, mne to je jedno..
Dnešní Turkovia nemusia byť všetci na západ od Mongolska, keďže tá mapa je podľa pôvodných obyvateľov (a nejakí tam podľa toho predtým boli a možno aj ostali), Slovania detto, ani mňa sa to netýka zo 100% že pochádzajú od Visle a Dnepru, keď som čiastočne Maďar a bakuninvie čo ešte.
Polovica sveta ma rovnaku rasu ako my, to mame teda polovicu sveta zobrat do EU? Nie, arabi tu nemaju co hladat. Maju uplne inu kulturu na mile vzdialenu terajsim EU krajinam.
som proti, nie že by som sa obaval neakych teroristov to s tym ani nijak nesuvisí ,ale ked vidím aka je ochotna europska unia k menej rozvinutym štatom tak to možem ošťať, nech maju vlastne hospodarstvo vlastnu politiku a bude im dobre, chorvatsko a severne štaty sú toho prikladom
@26 čo máš proti moslimom? Ku kresťanstvu to má blízko, Islam uznáva aj kresťanských svätcov (Ježiš - Isa v arabčine, Mojžiš - Musa, obaja proroci Islamu), v Európe sa nachádza aj viac ako 35 000 000 moslimov (a všetci tu nie sú pár rokov, kedže komunity moslimov netvoria len prisťahovalci z islamských krajín, ale máš tu skoro čisto moslimské národy ako Bosniaci (Slovania ako "my") alebo Albánci.
@29 Nevravel som, že majú ísť do EU lebo by boli rovnakej rasy (to ani úplne nie sú), to je dobrá kravina totiž a asi by som potom hlasoval za ANO, hm?
nechápem ako môže niekto povedať, že mu to je jedno.
ak Turecko vstúpi (odhliadnuc od toho, že v EURÓPSKEJ únii nemá čo hľadať keďže rozlohou je v Ázii) - o pár rokov tu bude snáď invázia Moslimov!
Moslimovia sú vážna hrozba pre Európu, už toľko štatistík som čítala o tom, ako sa icho počet v Európe neustále zvyšuje, že mi je z toho zle. A niektorí zváštne zmýšľajúci jedinci by ho ešte aj vzali do EU. No amen.
@43 Už to nehul. Kresťanstvo môže byť všade? Misionári ho môžu šíriť všade? Kolonizátori mohli násilne Afriku a Ameriku obrátiť na kresťanstvo? Kdo seje vítr...
Môžem povedať, že mi je to jedno, nakoľko toto je anketa na birdzi a nie referendum.
Som z celého srdca proti. A bol by som proti aj keby som bol opitý jak delo a rozprával sa o tom s Turkom.
To už tam môže vstúpiť aj Rusko a Bože, prečo nie aj USA? Veď tu majú vojenské základne!! Za to, že Turecko zasahuje časťou svojho územia do Európy, má sa stať členom EÚ?
Nemám nič proti Turkom, nemám z nich fóbiu ani ich nenenávidím (jednoducho opak k slovu "nenávidieť") a isto by som sa tam šiel pozrieť, musí to byť zaujímavá kultúra. Ale je iné baviť sa o sympatiách či antipatiách k tomu-ktorému štátu a baviť sa o tom, či sa má stať členom EÚ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Nemám rád takýchto spasiteľov nacionalistických... Turkovia sú často bieli, patria do indoeurópskej jazykovej skupiny a ešte čekuj toto:
Zelená = Kaukazoidná, Žltá = Negroidná, Ružová = Capoidná, Modrá = Mongoloidná, Oranžová? = Australoidná
Turkovia sú rovnaká rasa ako my, Arabi, Indovia, Cigáni atď. tak tým by som sa moc neoháňal.
@8 moooc vseobecne zobrate kedze Turecko bolopredtym Osmanska risa a len sa pekne pozri odkial prisli Osmansky arabi
TTurci=povod zapadne od Mongolska
tzn. niesmeuplneto iste
Dnešní Turkovia nemusia byť všetci na západ od Mongolska, keďže tá mapa je podľa pôvodných obyvateľov (a nejakí tam podľa toho predtým boli a možno aj ostali), Slovania detto, ani mňa sa to netýka zo 100% že pochádzajú od Visle a Dnepru, keď som čiastočne Maďar a bakuninvie čo ešte.
A ked uz Turecko, tak potom moze rovno aj cele Rusko. Inak ani jedno.
@29 Nevravel som, že majú ísť do EU lebo by boli rovnakej rasy (to ani úplne nie sú), to je dobrá kravina totiž a asi by som potom hlasoval za ANO, hm?
milujem Arabov hlavne pred Hiltonom
ak Turecko vstúpi (odhliadnuc od toho, že v EURÓPSKEJ únii nemá čo hľadať keďže rozlohou je v Ázii) - o pár rokov tu bude snáď invázia Moslimov!
Moslimovia sú vážna hrozba pre Európu, už toľko štatistík som čítala o tom, ako sa icho počet v Európe neustále zvyšuje, že mi je z toho zle. A niektorí zváštne zmýšľajúci jedinci by ho ešte aj vzali do EU. No amen.
@43 Už to nehul. Kresťanstvo môže byť všade? Misionári ho môžu šíriť všade? Kolonizátori mohli násilne Afriku a Ameriku obrátiť na kresťanstvo? Kdo seje vítr...
Môžem povedať, že mi je to jedno, nakoľko toto je anketa na birdzi a nie referendum.
@43 no a co? islam, zidovstvo, krestanstvo...ved je to v podstate to iste
kulturne aj historicky je turecko sice na pomedzi europy aj azie, ale uz dlhe storocia ma ovela viac blizsie k europe, ako k azii
To už tam môže vstúpiť aj Rusko a Bože, prečo nie aj USA? Veď tu majú vojenské základne!! Za to, že Turecko zasahuje časťou svojho územia do Európy, má sa stať členom EÚ?
Nemám nič proti Turkom, nemám z nich fóbiu ani ich nenenávidím (jednoducho opak k slovu "nenávidieť") a isto by som sa tam šiel pozrieť, musí to byť zaujímavá kultúra. Ale je iné baviť sa o sympatiách či antipatiách k tomu-ktorému štátu a baviť sa o tom, či sa má stať členom EÚ.