Zdravím, má občan SR národ na štipendium v Česku? (napríklad, ak mám na Slovensku nárok na sociálne štipendium, dostala by som ho, aj keby som študovala VŠ v Česku ?) Prípadne, je nejaká iná možnosť, ako ho získať ?
Ďakujem.
fuha, uz si ani nepamatam, myslim ze univerzita a dostaval ho kazdy kto si on poziadal, stacilo sa iba zaregistrovat na jednej stranke (ak si dobre vsetko pamatam)
Ubytovacie stipendium riesi skola, kazda samostatne, je to nejakych 2000kc kazde tri mesiace (nejak 600-700kc za mesiac) a sice zalezi ako kde, ale co viem tak ho davaju len ak si na intraku.
Popripade mozes si aj narokovat nieco ak by si bola na byte.. Kazdopadne, o socialnom neviem nic, sice sa zivim v Cr sam popri studiu ale ono sa to nezmyselne vztahuje na prijmy mojich rodicov takze nan nemam narok
@helloxd mozno to ma kazda skola inak, ale aspon na nasej nezalezalo na tom ci si byval/nebyval na intraku, pokial si mal standardnu dlzku studia, tak ti ubytovacie stipendium vyplacane bolo
ubytovacie stipko ma kazdy, kto nema trvaly pobyt priamo v brne, je jedno, ci zijes na intraku alebo na byte, je to nejakych 3500 kc a dostavas ho raz za semester
Sociálne štipendium sa v zahraničí nedostáva. Na VUT v Brne sa dostávalo ubytovacie (500-600 mesačne ) každé 3 mesiace. Tí čo boli z Brna nedostavali, do 100km od Brna dostávali nejaký príspevok na cestovanie a nad 100km nezáležalo či dochádzaš alebo bývaš na byte/internáte. Treba ale počítať s tým že ubytovanie je aj po štipendiu výrazne drahšie ako na slovenských internátoch.
@mmajo ** Velmi dolezity bod Uplne zasnem ked pocujem ceny slovenskych intrakov.. V brne stoja 2x tolko a v prahe platim momentalne viac ako rodicia za 3 izbovy byt na sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov