Ahojte... ak vy zažívate strach z toho, že zostarnete a nestihnete spraviť všetko čo by ste chceli? Proste že raz sa zobudíte a bude neskoro?... Prídete na to, že ste si nesplnili svoje sny, neužili ste si, proste premrhali ste život... Všeobecne mám stra
také strachy nemám... robím čo ma baví, chodim kam chcem, teda vsetko vramci moznosti... som leniva, ale tak, potom si mozem len povedat, ze som sprosta ze som nerobila veci, ktore som robit mohla. inak proste zijem tak ako chcem zit a pracujem na tom aby som sa dostala kde chcem byt a aby som robila co chcem robit... a nechavam za sebou vysledky, takze asi nieco i robim. a ak ma zrazi zajtra auto tak uz bude neskoro na strachovanie sa prosto samotny fakt ze netusim kedy zomriem je pre mna dostatocnym dovodom ayb som sa nad tym nezamyslala...
strach zo smrti ma kazdy... a ten kto by povedal ze nie tak tomu mozem len dat priklad ze ja som vravela vzdy tiez ze nemam ale ak sa dostane clovek pred hotovu vec a vie ze zomrie alebo je fakt blizko tej smrti tak strach zacne mat az ho to prekvapi aky...
ale z toho co robim... vzdy mozes robit viac tak netreba sa toho bat ze si nic zvlastneho velkolepeho nespravila treba robit to co prave v tejto chvili chces ak mas tu moznost a nebat sa to urobit nie bat sa toho ze to neurobis
riesis nepodstatne, ak mas nieco konkretne co chces tak natom pracuj.
Strach je nanic, netreba sa bat. Nad smrtou neuvazuj to este daleko, iba si tak pritiahnes dajaku pohromu.
A ja ked mam pocit ze v nieco zaostavam a velmi to chcem tak sa snazim to dohnat cim skor.
Občas tiež premýšľam ako ty. Veľakrát si poviem, že mám už 20 rokov života a sebou a nemám pocit, že som ich užila 100%-ne...
A strach zo smrti? Áno, mám ho, hlavne keď si predstavím, že zomriem a potom už nebude nič- donekonečna. Som kresťanka ale aj tak ako človek si neviem predstaviť nekonečno. Mrazí ma z toho pomyslenia...
zažívam strach z toho, že zostarnem.
ostatné veci ako sny už pomaly vypúšťam z hlavy...ja už moc neverím v to, že si ešte nebodaj užijem život a blá blá...
omfg. keď budeš stará tak si akurát tak povieš že si celý život prejebala myslením na takéto sračky. tiež mám 17, a radšej než na to kedy umriem myslím na to, na akú školu pôjdem, čo môžem dnes urobiť z čoho budem mať dobrý pocit, čo môžem urobiť pre to, aby som mala dobrý pocit sama zo seba, kam sa zabaviť....
Nemám strach lebo v tomto živote prakticky nieje už nič čo by som chcel stihnúť. Všetky moje ciele sú ľahko dosažiteľné čiže ich môžem splniť kľudne aj v 20tke, 30tke ale kľudne aj v 50tke.....
Jediná vec čo ma štve je že nemôžem mať viac životov.. Napr narodiť sa ešte raz ako Japonec. A chodiť tam do školy atď.. ale s tým žeby som si pamätal svoj predošlí (tento) život a bol z toho všetkého nadšený..
@jazzanova Môžeš mať svoje sny a ciele, ale život to niekedy zariadi inak, častokrát sa musíš vedieť prispôsobiť novým okolnostiam a preplávať cez to iným spôsobom, ako si chcela. Dôležité je, aby si vytrvala, ale nebola zdrvená z toho, že všetko nejde tak ako si si vysnívala. Treba brať život pozitívne a všetko ti pôjde ľahšie. Nemôže byť každý Bill Gates, jadrový fyzik alebo prezident, no šťastný môže byť človek aj bez toho.
no jo, v poslednej dobe si to čoraz viac uvedomujem, že nežijem svoj život naplno a keď sa raz odhodlám to zmeniť, bude už proste neskoro :p ale netreba prepadať negatívnym myšlienkam, snaž sa myslieť pozitívne, ak chceš niečo zmeniť a vieš že to tak bude lepšie, tak to proste urob, všetko to závisí od teba, je to predsa tvoj život, tvoja vôľa, takže hlavu vzhúru a všetko čo chceš sa aj tak stihnúť nedá, život je fail a furt ti pripraví niečo s čím nerátaš, tak ho proste treba brať aký je, je to len tvoj osud a po čase si možno uvedomíš, jaaj ako dobre mi bolo ked som mala 17 a uvedomíš si veci, ktoré teraz berieš ako samozrejmosť všetko má svoje za aj proti, tak si váž všetko dobré, je toho kopa, len sa treba zamyslieť a uvedomiť si to ja sa potom, čo som všetko videla len negatívne a vše som sa bála, snažím sa teraz dívať s nadhľadom a istou rezervou a čo najopimistickejšie, tak akomi to ide niekedy stačí len zmeniť postoj no a smrti aj tak nikto neunikne, s tým nič nenarobíš, ži proste tak, ako ti to najlepšie vyhovuje... no zbohom, rozkecávam sa tu jak zadubeny filozof :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale z toho co robim... vzdy mozes robit viac tak netreba sa toho bat ze si nic zvlastneho velkolepeho nespravila treba robit to co prave v tejto chvili chces ak mas tu moznost a nebat sa to urobit nie bat sa toho ze to neurobis
Strach je nanic, netreba sa bat. Nad smrtou neuvazuj to este daleko, iba si tak pritiahnes dajaku pohromu.
A ja ked mam pocit ze v nieco zaostavam a velmi to chcem tak sa snazim to dohnat cim skor.
A strach zo smrti? Áno, mám ho, hlavne keď si predstavím, že zomriem a potom už nebude nič- donekonečna. Som kresťanka ale aj tak ako človek si neviem predstaviť nekonečno. Mrazí ma z toho pomyslenia...
ostatné veci ako sny už pomaly vypúšťam z hlavy...ja už moc neverím v to, že si ešte nebodaj užijem život a blá blá...
Jediná vec čo ma štve je že nemôžem mať viac životov.. Napr narodiť sa ešte raz ako Japonec. A chodiť tam do školy atď.. ale s tým žeby som si pamätal svoj predošlí (tento) život a bol z toho všetkého nadšený..
dobra rada