Takže stratili ste sa v lese. Máte dva šunkové chleby, vajíčko natvrdo, tri marsky, liter vody, liter malinovky. Nemáte pri sebe mobil, vysielačku, svetlice, baterku,zápalky, zapaľovač, žiedne prostriedky na založenie ohňa. Zostala vám akurát mp3. Ako by
@nessinko išiel by som stále na JUH... (Pretože les máme na severe). Poprípade by som našiel 2 kremene alebo 2 paličky a založil táborak A bol by som z niekým ?
no zasoby su dobre a ked nie, tak sa predsa nejake tie cucoriedka najdu urcite by som nesedela na mieste, asi by som sla dole kopcom, lebo tam sa zvycajne dostanes ku potoku-ten vzdy niekam vedie alebo obydliu...alebo by som vyliezla na nejaky vysoky strom a rozhliadla sa a hlavne kricala o pomoc...ja by som cestu urcite nasla
no a hlavne by som sa zbavila tej sunky a vajec, nepotrebujem, aby to zavonialo nejakemu mackovi
Sama by som do lesa isto nešla..ale keď už tak...zjedla by som jeden chleba a vajíčko( lebo sa rýchlo kazí) a snažila by som sa liter aspoň jedného nápoja vypiť aby som mala ľahší batoh. Paranoja strach a hystéria by ma určite sprevádzali ale aspoň by ma trochu popohnali a snažila by som sa nájsť cestu vo dne v noci.
Neuvelebila by som sa asi nikde..bojím sa kliešťov a hmyzov a všetkého keĎ tak by som si na chvíľku sadla.. A keďže mám celkom schopné orientačné schopnosti, bola by to asi moja jediná šanca a niekde by som sa už snáď dostala takže takto v skratke..
Včera sa mi niečo také podobné stalo až na to že to nebol les...no bola polnoc, tma jak v rohu, a my dvaja sme sa brodili hustými tŕňovými kríkmi bez ničoho a hladali sme našu loďku ktorú sme samozrejme nikde nevideli...celá som dorezaná z tých tŕňov, dokúsaná od hávede ale nepanikárili sme ani nič..záleži aj od toho s kým si..
Kedze viem ake su moje zrucnosti ... tak najprv by som si zandaval ze mam cigy a nemam ohen... nasledne pustil si mp3 a siel dole svahom a nasledne popri rieke dole... ... samozrejme vydeseny a vyhukany kde a ako som sa tam ocitol...
ako sa poznam tak by som najskor straaasne spanikarila ..potom by som sa najedla ,lebo ked som hladna tak som strasne podrazdena...no a potom by som sa kukala okolo seba a rozmyslala co dalej..a zakazdym rohom by som videla nejakeho diviaka alebo co ...nakoniec by som si pustila mp3 a isla a isla kym by som nedosla niekam do mesta alebo dediny...
užívala by som si krásnu prírodu okolo seba, mp3 by som určite nezapínala ale počúvala zvuky okolo mňa..... a ak by som do zotmenia nenašla cestu späť bola by na mieste panika.....inak pohodka
Nepoznam ziadnu dedinu, cez ktoru netecie potok a vacsinou ked schadzas dolu po svahu najdes potok. Potom by som po tom potoku isiel dole a URCITE by som sa do nejakej dediny dostal. Ale je tu jedno riziko: a to ked si niekde na severo-vychode Slovenska-mozes sa dostat na Ukrajinu alebo do Polska
@vlcica1989 to neni povedané nikde, ale kľudne sa to stať môže.
@littlephoenix v knihe Dievča ktoré malo rado Toma Gordona je to moja najobľúbenejšia kniha dnes ráno som ju znovu začal čítať, preto ma napadla táto diskusia
@stormmaster tak si predstav že si sa stratil v amazonke xD keď je človek dlhšie osamote, bez ľudského kontaktu, dosť pomáha zapnúť si rádio... rozráža to pocit samoty
cital si kingovu knihu - dievca, ktore malo rado toma gordona? tam je to presne takto. este aj s tym jedlom rovnako.
no ak by som sa stratila, tak si to najprv zoberiem popri vode, ako isla ta mala v knihe. ak by som nikam nedosla, tak sa snazim vystverat sa na najvyssi vrcha opzriet po okoli, ci niekde nenájdem niečo obyvatelne. a ak nic, tak by som sa vybrala jednym smerom a sla rovno, rovno, rovno. niekde uz dojst musim.
co sa tyka jedla, bobule, huby, hocico.. mozno by sa mi podarilo chytit nejakeho medveda, ktoreho by som si nalozila do marinady, ugrilovala a zjedla.
Najskôr by som bola asi trochu zmatena v panike, ale zapla by som hudbu a vydala by som sa nejakym smerom cestou by som jedla a dufala ze skoro narazim na civilizaciu a nic ma nezozere dovtedy
Mal by som 3 marsky, alebo tri krabicky marsiek? Kazdopadne ten ohen by som nejako zalozil aby som si mohol zapalit a zvysok by som riesil az potom ako by som si vychutnal cigo.
Najprv by ma pochytila mierna panika. Ale potom by som zakusla do chleba (ale nezožrala by som ho celý, lebo však ktovie ako dlho budem putovať) a potom by som už len putovala.
Tiež som čítala knihu "Dievčatko, ktoré malo rado Toma...
najskor by som len chodila lesom ....ale vazne potom by som dostala velikansku paniku najedla by som sa lebo vzdy ked som nervozna tak jem potom by som sa ukludnila a snazila by som sa najst cestu von
zasoby jedla celkom v pohode a ak by to bolo na Slovensku tak by to nemusel byt nejaky problem. jedine v zime zeby lavinove nebezpecentstvo. v lete by som isla po turistickom chodniku smerom dole .
asi by som najskor vsetko zjedol aby som nemusel tolko vecí zo sebou nosiť na pleciach nechápem načo takú výbavu brať do lesa ako keby si bol na týždnovej turistike a vybral by som sa jednym smerom a ver mi že za dve hodiny chodze budes z lesa urcite vonku potom by som sa spýtal kde som a skočil ak by som nevladal na autobus.
ako prvé by som si určite dala Marsku(na nervy ,potom by som pravdepodobne rozmýšľala,ktorým smerom sa vydať...odvolávala by som sa stopercentne na tie filmy,kde sa stratili v noci v lese...lenže by som určite na nič neprišla.Tak by som sa vydala prvým smerom,ktorý ma napadne.Veď predsa musím niekam dojsť Určite by som mala chuť aj na druhú Marsku,ale povedala by som si,že aj tá jedna už mala dosť kalórií...tak by som to nechala tak a šlapala ďalej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
išiel by som stále na JUH.
2. potom bude panika
3. skludním
4. začnem hladať spôsoby ako sa z toho dostať
ale hladný nikto ešte nič nevymyslel
no a hlavne by som sa zbavila tej sunky a vajec, nepotrebujem, aby to zavonialo nejakemu mackovi
To hovorím, keď som doma Keby sa mi to stalo naozaj, asi sa zbláznim
Neuvelebila by som sa asi nikde..bojím sa kliešťov a hmyzov a všetkého keĎ tak by som si na chvíľku sadla.. A keďže mám celkom schopné orientačné schopnosti, bola by to asi moja jediná šanca a niekde by som sa už snáď dostala takže takto v skratke..
nahodou to by bol fajn vylet...
@littlephoenix to iste xD Stephen King takuto situaciu neuveritelne dokonale popisal
Nepoznam ziadnu dedinu, cez ktoru netecie potok a vacsinou ked schadzas dolu po svahu najdes potok. Potom by som po tom potoku isiel dole a URCITE by som sa do nejakej dediny dostal. Ale je tu jedno riziko: a to ked si niekde na severo-vychode Slovenska-mozes sa dostat na Ukrajinu alebo do Polska
@littlephoenix v knihe Dievča ktoré malo rado Toma Gordona je to moja najobľúbenejšia kniha dnes ráno som ju znovu začal čítať, preto ma napadla táto diskusia
no ak by som sa stratila, tak si to najprv zoberiem popri vode, ako isla ta mala v knihe. ak by som nikam nedosla, tak sa snazim vystverat sa na najvyssi vrcha opzriet po okoli, ci niekde nenájdem niečo obyvatelne. a ak nic, tak by som sa vybrala jednym smerom a sla rovno, rovno, rovno. niekde uz dojst musim.
co sa tyka jedla, bobule, huby, hocico.. mozno by sa mi podarilo chytit nejakeho medveda, ktoreho by som si nalozila do marinady, ugrilovala a zjedla.
Tiež som čítala knihu "Dievčatko, ktoré malo rado Toma...
@tommyhot @narazuvzdorna a vsetci ostatni , marskami myslim tycinky
potom by som vyliezla na strom ona ktorom by som sa mohla opret, pustila mp3 a začala všetko žrať od nervozity....
ja viem skaut by zo mna nebol
Vegeeet Sám v lese mimo civilizácie čo viac si priať?