Je to dost tazke sa s filozofickym vzdelanim uplatnit. Najskôr asi ako učiteľ, spisovateľ, alebo nejaký pracovník v kultúre. Pokiaľ však študuješ filozofiu v kombinácii s niečím iným, tak môžeš sa venovať tej oblasti ktorú si študoval v kombinácii s filozofiou.
Nie, ja netusim Lebo tych zaujmov mam viac, povodne som bol na 100 percent rozhodnuty, ze pojdem na psychologiu, neskor som dostal chut studovat aj biologiu a bol by som nejaky vedec, filmarstvo a bol by som reziser no a filozofiu jednoznacne, ta je moja a nie je to len o zmysle zivota, je to napriklad aj vsetko, co najdes v tomto fore "Filozofovanie". Ale co by som robil, neviem. Urcite by som napisal nejake filozoficke knihy, o nejakych zahadach... ale skor by som to chcel studovat len tak aby som to proste studoval Lebo dost zaujimave veci, a myslim ze by tam okrem toho boli dost podobni ludia ako ja Najradsej by som vystudoval vsetky tie 4 veci, ale vsetko este v mladosti, nech si to este uzijem, a nech potom mozem makat...
Ale celkom pekna predstava, xenomorph, to zamestnanie filozofa, cely den sediet nad fajkou a premyslat nad zmyslom zivota Keby sa tak za to dostavali aj peniaze, myslim ze kopa ludi by to brala a najziadanejsim zamestnanim by sa stalo "filozof"
Ja by som bol filozofom v staroveku Posadil by som sa do suda a cely den rozmyslal a pocas navstevnych hodin rozdaval zaujemcom za skromny peniaz mudre rady D
Dnes by to uz tazko slo ... tak budem radsej vedcom
asi taky problem ako mam ja. Ja som rozmyslala nad kulturologiou lebo ma bavi, ale fakt, co mam z nej? aj filozofia-lebo ma bavi... Vsetci vravia ze mam mysliet realne, a asi je to pravda. Ak nechces byt ucitelom, resp. profesorom na strednej alebo vysokej, asi by som ti inak povedatnemohla. Jedine ze by si bol taky sikovny a studoval by si dve skoly, napr. medzinarodne vztahy a popritom filozofia, zhorsilo sa to vsak tym ze sa teraz druha skola plati..
Ludia, myslim si, ze studovat filozofiu len kvoli tomu, ze vas bavi filozofovat nema zmysel. Radsej chodte na nejaku skolu, ktora vam da nejake predpoklady najst si zamestnanie. Casom pridete na to, ze budete mat v zivote este dost casu stat sa nestudovanym filozofom, ktory netrie biedu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ver mi!
Dnes by to uz tazko slo ... tak budem radsej vedcom
ak dostane muz za manzelku dobru zenu je spokojnym manzelom
ak dostane za zenu bestiu je z neho filozof
---nuz osobne si myslim studujte co chcete a robte to co vas bavi---