štúdium stredných/vysokých škôl v zahraničí + Skúsenosti
Ahoj, zaujímalo by ma aký máte na toto názor. Boli by ste ochotný ísť za štúdium/možnosťami mimo sr/čr ? Resp. by ma zaujímali konkrétne skúsenosti ak tu niekto s tým má. čo sa týka vybavovačiek okolo a pod. Dakujem
ja neviem aky mas rozpocet... skolne je rovnake pokial nie si na university college tento rok to bolo tusim 1906? 1900 daco
byvanie zalezi od mesta a od toho ako chces byvat cize od 300 do 600 euro (izba na byte s cca 3 ludmi je okolo tych 400), doprava bicykel, jedlo fu cojaviem aspon 200e mesacne treba ratat plus ostatne vydavky knihy, fitko, kurz jazyka, pivo a ine omamne latky , party, oblecenie, oprava bicykla a rozne doplnky k bicyklu to sa nazbiera
aaaaa poistka to som zabudla musis mat holandsku poistku! ten europsky preukaz ti je na kokot a na dve veci a ked nebudes mat holandske ti pride riadna pokuta. mozes si zobrat bud cele holandske (holandska poistovna) co sa ale neoplati (ak si pocula ze peniaze z hocicoho sa vracaju tak tebe ako zahranicnemu studentovi nedaju nic ty nemas narok na nic, ziadne vracanie penazi z poistky ani doprava zadarmo na to pozor!) to je okolo 100e mesacne alebo ja mam len take...pripoistenie ze mam stale slovensku poistovnu a to je len 40e mesacne.
plus je moznost ze ti daju tie...studentske vyhody teda nejake prachy a tusim aj ta doprava sa tam da vybavit ale nato musis pracovat a viem ze pred dakym rokom to dvihali ze kolko hodin minimalne tyzdenne ale teraz je to dost vela
len tam robit asi nebudes lebo cele holandsko hovori plynulou anglictinou a nemas sa tam velmi kde zamestnat vsade musis hovorit velmi dobre holandsky (respektive plynulo). poznam par ludi co umyva riady ale netusim ci to staci na tu podporu myslim ze skorej nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
inak netusim co chces pocut
nemam to s cim porovnat
paci sa mi velmi ale neni to tak skolou ako krajinou ludmi okolo a zivotom tam ako takym
byvanie zalezi od mesta a od toho ako chces byvat cize od 300 do 600 euro (izba na byte s cca 3 ludmi je okolo tych 400), doprava bicykel, jedlo fu cojaviem aspon 200e mesacne treba ratat plus ostatne vydavky knihy, fitko, kurz jazyka, pivo a ine omamne latky , party, oblecenie, oprava bicykla a rozne doplnky k bicyklu to sa nazbiera
len tam robit asi nebudes lebo cele holandsko hovori plynulou anglictinou a nemas sa tam velmi kde zamestnat vsade musis hovorit velmi dobre holandsky (respektive plynulo). poznam par ludi co umyva riady ale netusim ci to staci na tu podporu myslim ze skorej nie