NIE...jedine že by si porovnával s výsledkami športovcov z bývalého CCCP/ZSSR,východného nemecka alebo rumunska...keďže to boli pokusné králiky vedy...
Nie su.. po prve neda sa to ani porovnavat..lebo sa jedna o uplne odlisne oblasti
A v oboch smeroch ide viac menej o prekonanie sameho seba.. (sportove vykony .. alebo snaha prist s nejakym objavom vo vede) -ak chces nieco z toho dosiahnut musis rovnako makat..
uz je tu len otazka prinosu pre svet pre niekoho moze byt vacsie potesenie pozriet si futbal..ako precitat si vo vedeckom magazine o tom, ze cierna diera ma hustotu 3t/cm3 (ci nejak tak )
Kvoli comu mate moznost sediet za kompom a diskutovat na tomto fore?
Kvoli tomu, ze niekto zlepsil rekord v behu na 100 metrov z 9.80 na 9.79? Asi nie.
Nemam nic proti sportu, ba naopak, niektore sporty mam rad aj ich praktizujem. Tiez si vysoko vazim vsetkych profesionalnych sportovcov. Ale toto bola dost odveci otazka, naozaj trocha nezmyselna.
Je to ťažko porovnateľné. No máme to jednu veličinu, ktorá nám umožňuje to porovnať. PENIAZE. Teda môžem porovnať, koľko peňazí ide do vedy a koľko do športu. Veda v tomto ohľade jednoznačne vedie.
fremo: tak to sa velmi mylis, co sa tyka penazi celkovo, aj na jednotlivca, ma sport vyrazne, naozaj vyrazne viac..robit vedu pre peniaze sa vedcom neoplati(iba ich sefom, ale to je uz o inom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A v oboch smeroch ide viac menej o prekonanie sameho seba.. (sportove vykony .. alebo snaha prist s nejakym objavom vo vede) -ak chces nieco z toho dosiahnut musis rovnako makat..
uz je tu len otazka prinosu pre svet pre niekoho moze byt vacsie potesenie pozriet si futbal..ako precitat si vo vedeckom magazine o tom, ze cierna diera ma hustotu 3t/cm3 (ci nejak tak )
Kvoli tomu, ze niekto zlepsil rekord v behu na 100 metrov z 9.80 na 9.79? Asi nie.
Nemam nic proti sportu, ba naopak, niektore sporty mam rad aj ich praktizujem. Tiez si vysoko vazim vsetkych profesionalnych sportovcov. Ale toto bola dost odveci otazka, naozaj trocha nezmyselna.
jasne ze sa to neda porovnavat, lebo veda je o vvedomostiach a sport o vykonoch aj ked maju nieco spolocne, ale ciele maju od seba na mile vzdialene