Len tak pre zaujímavost , tuto istu otazku sa pýtali v amerike a výsledok bol zarážajuci , až 84% američaniv hlasovalo za áno pod tou istou podmienkou že by sa vojna nedotkla Ameriky
Necítim, že by tu nás tu na Slovensku dáko veľmi trápilo preľudnenie, čiže otázka sa posúva do roviny, či by som bol za genocídu z vlastného rozhodnutia a to určite nie.
@candy36 Takisto súhlasím, že svet nie je preľudnený - problémom je redistribúcia zdrojov. Možno nevieš, ale napr. potrebné množstvo potravín, ktoré by jednoducho uživilo svetovú populáciu, je kvôli slobodnému trhu a zisku neustále ničené. Ekonómovia hovoria: čo už, taká je realita - ak chceme zisky, musíme sa prispôsobovať. Kedy už konečne ľudstvo pochopí, že máme žiť komunitárne - v láske - zatiaľ čo teraz žijeme v láske k peniazom... Všetko čo je potrebné urobiť, je zastaviť slobodný trh tak ako ho poznáme - aby sme, ako píše napr. Chmelár, došli k pozitívnej slobode...
@james98 jj v tomto maš miestami aj pravdu ale aj tak je nas tu prilis vela lebo umelo drzime pri zivote neproduktivnych -starych a chorych - ludi. Ale mas pravdu ze keby o vsetkom nerozhodovali ludia čo miluju moc a peniaze viac nez svoje rodiny, ani jeden clovek na zemi by nemusel byt hladny
@candy36 To ale nie je až tak umelo - To je zas len predstava trhu - Starý a chorý sú neproduktívny, treba sa ich zbaviť? V takom svete nechcem žit. Je potrebé žit vo vzájomnej úcte - a oto viac ju preukázať nevládnym. Rovnako je potrebné sa starať o prírodu - je to to najkrajšie čo nám bolo dané - jediné, čo som tým chcel povedať je to, že My máme vedomie - vedomie oceniť ju - žit s nou v súlade ale ona je tu v prvom rade pre nás a nie naopak. Predsa sa neporovnáme s kamenom, s kvetom alebo so psom - na druhej strane to však neznamená, žeby som si mal úmyselne niečo z toho nevážit a nieto ešte to ničit...
@james98 ale vedomie ma aj ten pes, aj pupava, každá skurvena bunka má vedomie! To je len ľudská sebeckost že si to neuvedomujeme. A sme tu pre prírodu rovnako ako ona pre nás, sme tu pre mikróby, čo nás rozložia keď skapeme, tak ako kravy sliepky a mrkva sú tu pre nás aby sme ich my zožrali keď vyrastú.
A starí a chorí ľudia by mali proste zomrieť, to je prirodzený výber, inak sa vyhubime tým že si budeme z generácie na generáciu prenášať nefunkčne gény
@candy36 Ak sa pozrieš do vedy - alebo na filozofiu mysle a vedomia - to čo píšeš nie je nijako potvrdené. Je to len domnienka, väčšina filozofov odmieta, žeby mala rastlina či bunka, alebo nejaký atóm vedomie. Teda ak sa rozumie istá definícia vedomia - vedomia JA - to by sú púpava musela uvedomovať, že existuje a aký je jej zmysel. Ak raz prídem nato, že celý čas mala vedomie, tak sa jej ospravedlním - dovtedy tomu verit nebudem...
@james98 keby som ti mala hľadať dôkazy prečo tomu verím tak som tu do polnoci, fakt sa mi teraz nechce. Proste bunka je živá = má vedomie netvrdím že rovnaké ako človek, a je už na tebe čo si pod pojmom vedomie predstavuješ
tiež si myslím, že svet nie je preľudnený a že ľudstvo dokáže vyprodukovať dostatok potravy pre všetkých. Dnes časť planéty hladuje a obrovská skupina ľudí sa napcháva na prasknutie, ľudia sú obézni, vážia pol tony. To ešte v histórii nebolo, také plytvanie jedlom. Ženy chodia po jedle vracať do hajzla, aby boli štíhle. Hypermarkety vyhadzujú potraviny na smetiská. Z toho vyplýva, že potravín je dostatok. Otázne je, prečo sa ľudia správajú tak, ako sa správajú. Prečo si napr. myslia, že starí ľudia sú nepotrební. Voľakedy boli zdrojom múdrosti a životných skúseností. Mladí ľudia si ich vážili, lebo skúsenosti a poznanie sa cení. Dnes má každé decko sediace za počítačom dojem, že požralo všetku múdrosť sveta. Vynáša súdy o tom, ako sa treba zbaviť starých a chorých. Svet dneška nie je o preľudnení, ale o chorej morálke. Respektíve o žiadnej morálke, len o chaose a anarchii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
To je úplne nechutné akí sú ľudia slepí
A starí a chorí ľudia by mali proste zomrieť, to je prirodzený výber, inak sa vyhubime tým že si budeme z generácie na generáciu prenášať nefunkčne gény