Nájde sa tu nejaký intelektuál, ktorý nepatrí do 97% tých nie logicky rozmýšľajúcich panáčikov pohybujúcich sa po tejto planéte a ktorý chápe tento dnešný najväčší problém ľudskej spoločnosti, ktorá ohrozuje nie len život na tejto našej planéte???
Myslím, že tento problém chápe každý, keďže je neprehliadnuteľný a vôbec nemusí byť intelektuál. Akurát to niekoho serie viac a niekoho menej. Ale to tiež môže závisieť skôr od povahy a priorít. Napríklad veľmi inteligentní ľudia často z ľudskej hlúposti ťažia, a teda ju nemusia ani vnímať ako až tak veľký problém. Flegmatici majú na saláme, ale to neznamená, že sú menej inteligentní. Toť vše.
intelektual nemusi byt nutne logicky rozmyslajuci clovek (staci si spomenut na zopar intelektualov, hlavne z radov pochybnych umelcov a v dnesnej dobe z radov hipsterov slight_smile:..ten je skor inteligent alebo logik ...a co ty akoze chces s tym spravit okrem toho, ze si to uvedomujes?
clovek prezije skoro vzdy za kazdu cenu, a vacsina zivocichou tiez..... aj keby sa nieco stalo a niekolko miliard ludi zomrie, aj tak by na svete zostalo stale vela ludi a zivocichou. Ked zomrie jeden clovek je to tragedia, ked zomru miliony je to statistika a tak to je a tak to bude.... Klimaticke zmeni, nikdy nebudu tak velmi radikalne, na ktore by sa nemohli prisposobit zivocichy. Volaka katastrova ako vojna jadrove zbrane a podobne v kazdom pripade aj pri zvysenej radioaktivite by bolo mozne prezit a nedavno som cital niekde aj, ze pohyb litosferickych platni niekde sopky nastartoval a podobne.... Aky problem? vyber si je ich este vela a pritom neni ziadny...
Ľudská hlúposť nestúpa. Naopak, ľudia sú čoraz vzdelanejší. Iracionalita je vcelku častým javom, lenže myslím, že ani tá nestúpa. Zastieranie pravdy bolo, je a zrejme bude vo svete prítomné, to však tiež nemá veľa s hlúposťou.
To čo ty menuješ nie sú tie ľudské problémy... Ty si vymenoval len dopady ľudskej činnosť kvôli tým ľudským problémom... To nie je to čo sa sa pýtal, to je rozdiel...
Tak potom zrejme nie si až taký silný flegmatik. Ale sú proste aj takí, ktorých svetové problémy tak neťažia, keďže s nimi nemôžu nič spraviť a kto vie... Možno práve tí, ktorí to vedia hodiť za hlavu a nezaťažovať sa tým, sú oveľa inteligentnejší ako my, čo to bezvýsledne "riešime".
Áno je pravda, že podľa výskumov, sú ľudia viac a viac chytrejší, ale nie vzhľadom k tomu, že prijímajú viacej informácií, ale ich chytrosť sa týka toho, že vedia spozorovať niečo, čo ostatní iní ľudia pred nimi si to nevšimli... Ale vzhľadom kvôli peniazom, ktoré chce väčšina ľudí zarábať, a veľmi veľa, tak konajú hlúpo... Ja som nemyslel tou hlúposťou iba inteligenciu ľudí, ale bral som to všetko dokopy ako celok činností, dopadov, javov, IQ, atď....
@shadowofshadows videl si ty intelektuala niekedy aspon dalekohladom? lebo sa mi nezda
Nájde sa tu nejaký intelektuál, ktorý nepatrí do 97% tých nie logicky rozmýšľajúcich panáčikov pohybujúcich sa po tejto planéte a ktorý chápe tento dnešný najväčší problém ľudskej spoločnosti, ktorá ohrozuje nie len život na tejto našej planéte???- takze ked teraz povies, ze si nepovedal, ze si intelektual tak si zalozil forum kde si sam seba oznacil za nie loogicky rozmyslajuce pandrlaka... boze chlapec ..
takže podľa toho sa mám rozhodnúť, či som múdry preto, že som introvert alebo preto že som extrovert. A podľa toho vyvodiť či ma veci na svete serú viac, alebo menej, alebo vôbec? Všetci to chápu rozlične, niektorí nevidia do podstaty veci, ale za to nemusia byť hlúpi, len nedohľadní a slepí.
A o čo sa jedna? P.S o politiku sa nezaujímam, ach ja hlupák! (ach)
Naštuduj si v slovníku, čo znamená intelektuál... A osobne si myslím, že tej úrovne som ja ešte nedosiahol... A keby si vedela rozmýšľať a nebola uzavretá len v tom svojom svete, tak by si vedela, že som nenapísal, že v tých 3% MUSÍ byť len samí intelektuál...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Neviem či to je ľudská hlúposť alebo strach ľudí robiť rozhodnutia, ktoré im nie sú pohodlné.
ale je dost mozne, ze kazdy da ano
@echoechoecho co mas proti pochybnym umelcom?
Len tých ľudí je tak nejak viac...
Vidíš, ja som flegmatik, a nemám to "na saláme"...
Prepáč, ale nejako neviem nájsť svoju poslednú vetu, keďže som tam napísal, iba JEDNU vetu...
To čo ty menuješ nie sú tie ľudské problémy... Ty si vymenoval len dopady ľudskej činnosť kvôli tým ľudským problémom... To nie je to čo sa sa pýtal, to je rozdiel...
A neviem čo myslíš, ale ja som sa vo svojej vete vôbec nestratil, skôr som ju napísal schválne...
Tak potom zrejme nie si až taký silný flegmatik. Ale sú proste aj takí, ktorých svetové problémy tak neťažia, keďže s nimi nemôžu nič spraviť a kto vie... Možno práve tí, ktorí to vedia hodiť za hlavu a nezaťažovať sa tým, sú oveľa inteligentnejší ako my, čo to bezvýsledne "riešime".
za prve.. intelektualni ludia nezakladaju taketo stupidne fora
za druhe.. intelektualni ludia nemaju taketo podivne vyjadrovanie
za tretie.. nemam rada ludi co si mysli, ze su intelektuali a maju od toho kurevsky daleko
Áno je pravda, že podľa výskumov, sú ľudia viac a viac chytrejší, ale nie vzhľadom k tomu, že prijímajú viacej informácií, ale ich chytrosť sa týka toho, že vedia spozorovať niečo, čo ostatní iní ľudia pred nimi si to nevšimli... Ale vzhľadom kvôli peniazom, ktoré chce väčšina ľudí zarábať, a veľmi veľa, tak konajú hlúpo... Ja som nemyslel tou hlúposťou iba inteligenciu ľudí, ale bral som to všetko dokopy ako celok činností, dopadov, javov, IQ, atď....
Za prvé... Ako si môžeš byť istá, že žiaden intelektuál nechce poznať názory iných ľudí a nenapíše do fóra?
Za druhé... Neviem čo si myslíš pod tým "podivným" vyjadrovaním sa...
Za tretie... Nikdy som nikde nenapísal, že ja som intelektuál...
@gothicpoethic
@ufel
@echoechoecho
@sugy1
Je ťažké si takto písať s ľuďmi, ktorí zrejme PATRIA do tých 97% ľudí, ako tak čítam tie vaše komentáre...
Ja som chcel vymeniť názory s podobne premýšľajúcimi ľuďmi ako som ja a nie zrejme s primitívmi ako ste vy...
Nájde sa tu nejaký intelektuál, ktorý nepatrí do 97% tých nie logicky rozmýšľajúcich panáčikov pohybujúcich sa po tejto planéte a ktorý chápe tento dnešný najväčší problém ľudskej spoločnosti, ktorá ohrozuje nie len život na tejto našej planéte???- takze ked teraz povies, ze si nepovedal, ze si intelektual tak si zalozil forum kde si sam seba oznacil za nie loogicky rozmyslajuce pandrlaka... boze chlapec ..
Nenapísal som že je primitívny, ale že je zrejme primitívny... To je celkom rozdiel...
A o čo sa jedna? P.S o politiku sa nezaujímam, ach ja hlupák! (ach)
Naštuduj si v slovníku, čo znamená intelektuál... A osobne si myslím, že tej úrovne som ja ešte nedosiahol... A keby si vedela rozmýšľať a nebola uzavretá len v tom svojom svete, tak by si vedela, že som nenapísal, že v tých 3% MUSÍ byť len samí intelektuál...
Daj link, rád si prečítam...
V podstate sa nesmeješ na mne, ale smeješ sa skôr na sebe, lebo ani z polky nevieš pochopiť tomu, čo som tým ja myslel a to ťa rozosmieva...