ano moze ak preziva depresie a ine tazke obdobie oze to decko poznamenat si myslim ci uz mentalen alebo ja neviem a co sa tyka spravania sa tak to ovplivnuju rodicia predovsetkym a potom ked je uz starsi tak aj kamarati
Dieta ma vyvinute zmysly aj pred narodenim, cize vnima svet aj ked sa este nenarodilo a kedze kazdeho cloveka do znacnej miery ovplyvnuje aj okolie, takze moja jednoznacna odpoved na vyssie polozenu otazku znie: Ano, dusevny stav matky vplyva na povahu dietata!
asi to ovpyvnuje, novorodencom v sestonedelii davaju niekde pocuvat klasicku hudbu, nepytaj sa preco, bo neviem, ale asi preto, ze to rozvija ich intelekt
Podla mna nie, ako lienka povedala, svoju osobnost si clovek buduje az v ramci socializacia (vychova, stretavanie sa s inymi ludmi, skola atd) cize prenatalny vyvoj s tym ma velmi malo spolocneho.
Mno tak ja vam to poviem o 4 mesiace ci sa mi narodi neurotik/cholerik pretoze tych nervov som mala viac ako dost
Inak co som ja citala dostupnu literaturu a rozpravala sa s lekarkou (ktora v danom odpbore ma cca 30 rocnu prax) vravela mi ze to ako sa citi matka to iste preziva aj dieta.
Tak isto je dolezity psychicky stav matky, ktory velmi vyrazne ovplyvnuje ci bude dieta placlive alebo kludne, ci nebude mat problemy so sanim, s uspavanim aaaaaaaaatd...
Povaha (resp. temperament) ako taka je ale dedicna, tj. ak je matka cholerik je velka pravdepodobnost, ze babo bude tiez cholerik (na 50%), vacsinou dievca dedi po otcovi, chlapec po matke..
zbytok sa da do urcitej miery ako to tu bolo uz spomenute ovplyvnit vonkajsim prostredim
Zaujímalo by ma ako može pôsobit na ešte nenarodene dieta, zlý psychický stav tehotnej matky-nervozita, stresy.....môže to vážne ohrozit psychický či fyzický stav dietata???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Inak co som ja citala dostupnu literaturu a rozpravala sa s lekarkou (ktora v danom odpbore ma cca 30 rocnu prax) vravela mi ze to ako sa citi matka to iste preziva aj dieta.
Tak isto je dolezity psychicky stav matky, ktory velmi vyrazne ovplyvnuje ci bude dieta placlive alebo kludne, ci nebude mat problemy so sanim, s uspavanim aaaaaaaaatd...
Povaha (resp. temperament) ako taka je ale dedicna, tj. ak je matka cholerik je velka pravdepodobnost, ze babo bude tiez cholerik (na 50%), vacsinou dievca dedi po otcovi, chlapec po matke..
zbytok sa da do urcitej miery ako to tu bolo uz spomenute ovplyvnit vonkajsim prostredim
Teraz vazne: gratulejem (predcasne / oneskorene)
jj dakujeme obaja
Filipp 3
jasne ved ja viem
pohoda uz ... zdroj mojich "nervov" som zneskodnila