Tehotenstvo - nechať či nie. Rozhodnutie oboch alebo ??
Ste na strane ženy alebo muža ? Podľa mňa niečo bude aj na tom, čo hovorí ten muž. Za predpokladu, že tehotenstvo bola nehoda a nepostavili sa k tomu nezodpovedne, stalo sa. Nezávidím mu, lebo ju nemôže do ničoho nútiť, takže je to trochu nefér, nie ? Ako
Tak,keď sa to tak vezme všetko sa deje v tele ženy.Žena to dieťa vynosí,porodí a ak si ho dá preč,bude strašne psychicky trpieť hlavne ona.Muž sa podľa mňa do tejto roly vžiť nevie. Ale určite záleží aj na ňom,aj keď si myslím,že ak je žena raz rozhodnutá,že si ho nechá a muž to nechce riešiť fyzickým napadnutím alebo nejakým sposobom sa toho dieťaťa zbaviť tak nezmože viac menej nič.
veď to je už aká blbosť. Keď šuká priateľku tak by mu malo byť jasné, že vždy je tu riziko tehotenstva. Pokiaľ nechce mať dieťa tak má zabezpečiť ochranu a nie teraz sa na plné hrdlo rozkrikovať nech ženská ide na potrat.
Podľa mňa nie je o čom. Samozrejme, že žena má plné právo sa rozhodnúť či dieťa chce alebo nie. A muž to musí rešpektovať.
A že je to voči mužovi nefér??!?? žena to dieťa vynosí, porodí a bude sa o neho starať. Hovorte si čo chcete ale matka je pre dieťa vždy dôležitejšia než muž.
To kde by sme už len boli keby muž rozhodoval o tom či si žena dieťa nechá alebo nie ....
podla mna muz sa nevie vciti do zenskej roly v tomtor pripade Skor si vybudovava citový vztah k dietau az po jeho narodeni , ke dho vydi a drzi . Zena v sebe nový zivot vsak citit uz do zaciatku , to vedomie ze v nej nieco rastie . Je to na voli zeny .Hoc je to dieta spolocne ale ona sa bude trapit pri porode , ona bude prezivat celych 9 mesiacov z dietatom pod srdcom , ale aj zvysok zivota. Ak je toto vsaetko ochotna podsputpi z lasky k dietatu , tak je an to dieta skutocne pripravena a bohuzial su aj chlapy ktorý , ked sa dozvedia ze priatelka otehotnela a necha si to zdupkaju . Ale zivot je uz raz taky.
@ Veď práve preto od nej nemôže čakať že si ho dá vziať. Jej telo. Len zas je pravda že chudák chlap nemá na výber a musí platiť alimenty. (Otázka: fakt musí ? tušim si to nájdem na googli Podľa mňa by sa niekedy mali dať spraviť výnimky, že by ho od toho oslobodili. Lenže to by sa ptm zneužívalo stopro.
@greyness preto som napísala že za predpokladu že to bola nehoda a nie nezodpovednosť. v tom prípade nech si pyká za svoj čin, keĎ bol pako a nemyslel na to.
no tak takého ako je tamten a i ten tretí koment, by som akurát tak poslala kadeľahšie, nech sa mi na oči neukazuje a už vonkoncom by som od neho nič nechcela
Podľa mna je nefér, keď si to žena nechá zobrať a muž nechce... ale takto nie... A henten mal myslieť skorej, nie, nemá právo povedať či je vytrhnú z tela dieťa... Absolútne Žiadne... Blbec
Alebo si predstavte situáciu, že žena nezoberie tabletku schválne, svojmu partnerovi to nepovie, otehotnie a schválne najust si bude chcieť nechať dieťa a vymáhať od neho prachy. a jemu chudákovi čo ostáva ? nič. je nahratý, bo do toho nemá právo pindať a rozhodovať za ňu a jej telo
@marfushka Keď sa stala nehoda a nechcú dieťa tak sa to dá riešiť oveľa skôr ( tabletka po). Ja neviem, ja si proste neviem predstaviť, že by ma nejaký chlap nútil k interupcii.
muz ma take iste pravo rozhodovat, ak chce zena ist na potrat, a muz si ho chce nehat tak zena ma prednost, ale ked si ho chce zena nehat ale muz nechce tak sa musia dohodnut
zaujímalo by ma, čo by ten trt robil, keby po ňom priateľka žiadala, aby si dal odrezať gule.
má právo povedať jej, že s tým nesúhlasí, že sa na to necíti, že je zbabelec, etc. ale k ničomu ju tým neprinúti, konečné rozhodnutie je na strane ženy.
nad tým treba rozmýšľať skôr než ho splodia, a nie teraz za to viniť ženu, muža, dieťa... súd môže určiť aj minimálne výživné, alebo aj striedavú osob. starostlivosť podľa z. o rodine
lenže ja som bola ten plod čo foter tak strašne nechcel...a nemá! chlapovi to môže byť kkt jedno.... jediná daň čo má z nešikovnej jebačky sú alimenty....
ale čo chúďa žena!!! kkt by som poslala chlapa na potrat!!! nech on pocíti čo to je!
to je výsledok tých rýchlokvasených vzťahov ak by nechali vzťah postupne sa vyvíjať - spoznávať sa, spoznávať a ešte raz spoznávať a až potom sa púšťali do sexu, tak by poznali navzájom otázky týkajúce sa takejto "nehody"... už dopredu by mali obaja počítať s tým, že akýkoľvek sex (aj chránený) môže mať za následok dieťa a treba podiskutovať aj o tom "čo budeme robiť potom?"... samozrejme, ze v krízovej situácií ľudia konajú občas inak ako predtým počítali, ale ak by sa dobre poznali vedeli by spolu nájsť kompromis a odhadnúť či je to len správanie v afekte a prehrmí to alebo nie atď atď... tj. je to vecou oboch partnerov, ale treba sa nad tým zamýšľať aj predtým ako sa to stane a konečné slovo má tak či tak žena kedže dieťa je práve v jej brušku
a btw. čo je nefér na tom, že musí platiť alimenty? na sex boli dvaja, tak aj na dieťa majú byť dvaja.. aj keby bol muž vtedy za potrat.. - predsa so sexom predtým súhlasil (a s tým bral na seba zodpovednosť aj za prípadne dieťa) tak nech sa pekne o to dieťa stará.. veď je jeho..
boze dalsi kokot, ktory sa k problemu stavia ako CHLAP!!! ktovie kolko ma ten magor rokov :/ ... a hej je pravdu, ze ma do toho co povedat aj on, predsa len obidvaja boli pri sexe, ale hlavne slovo ma zena!! basta... a to ze by platil alimenty? Boze to je to najmenej!! aj ked niektori jebnuti chlapi su neni shcopni ani toho!!! kurnik chytam nervy na takychto magorov ...
Mal sa postarat o ochranu, ked sa tak bal tehotenstva!!
Verím tomu, že chlap má určité právo vyjadriť sa k tehotenstvu svojej partnerky... ale musí rátať s tým, že potrat je zásah do jej tela a ona by niesla všetky riziká, takže sa nemôže cítiť ukrivdene, keď to odmietne.
je to na zene, je to jej dieťa a ona rozhoduje o jeho zivote. ja by som si nikdy nedala vziat dieta. ked to je s debilom, tak mu zakazem sa s dieťaťom stretavat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Podľa mňa nie je o čom. Samozrejme, že žena má plné právo sa rozhodnúť či dieťa chce alebo nie. A muž to musí rešpektovať.
A že je to voči mužovi nefér??!?? žena to dieťa vynosí, porodí a bude sa o neho starať. Hovorte si čo chcete ale matka je pre dieťa vždy dôležitejšia než muž.
To kde by sme už len boli keby muž rozhodoval o tom či si žena dieťa nechá alebo nie ....
Proste to funguje tak, že je to rozhodnutie ženy.
má právo povedať jej, že s tým nesúhlasí, že sa na to necíti, že je zbabelec, etc. ale k ničomu ju tým neprinúti, konečné rozhodnutie je na strane ženy.
lenže ja som bola ten plod čo foter tak strašne nechcel...a nemá! chlapovi to môže byť kkt jedno.... jediná daň čo má z nešikovnej jebačky sú alimenty....
ale čo chúďa žena!!! kkt by som poslala chlapa na potrat!!! nech on pocíti čo to je!
ale furt zabúdate na to, že som uviedla situáciu že ani jeden to nechceli..a..ale škoda reči vyjadrujte sa dalej ...
Mal sa postarat o ochranu, ked sa tak bal tehotenstva!!