Po kolejích jede nezastavitelná tramvaj. Ve směru jízdy tramvaje je na trati pět pracujících, ti nemohou uhnout. Na vedlejší trati, kam je možné tramvaj odklonit, se nachází jeden člověk.
Vedle trati sleduje dění jedna osoba, která má možnost pohnout výhybkou a ovlivnit tak vývoj celé situace. Má dvě možnosti:
Neudělat nic – tramvaj zabije pět lidí na hlavní trati
Zatáhnout za páku – výhybka přepne na vedlejší trať, kde zabije jednoho člověka
Sorry, nechcelo sa mi to vlastnoručne písať zdroj tohto textu je wikipédia
tym ze sa clovek zapletie do udalosti ktoraa ma usmrtit cloveka sa stava spolupachatelom nie? staci sa teda iba do situacie nevmiesat (to sa netyka situacie kedy drzi zbran clovek) tu sa jedna o stroj a teda o princip ktory ma vacsiu moc ako clovek sam .
tym ze by som sa chytil paky by som sa stal vrahom
ako mozem mat spoluucast na niecom s cim nespolupracujem?
ja som iba isiel okolo, a isiel okolo ten vlak, tak isto som iba isiel okolo samovraha... dobra otazka je vobec ci som povinny a preco by som mal byt povinny zasahovat do ludskych zivotov inych ludi, ine je ked cloveku pomozes ked pomoc potrebuje alebo o nu poziada...myslim ze pri tom samovrahovi by som ale zavolal aspon zachranku na miesto kde by bol, nemam pravo cuzdim ludom co hovorit do ich konania @kierkegaard
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Po kolejích jede nezastavitelná tramvaj. Ve směru jízdy tramvaje je na trati pět pracujících, ti nemohou uhnout. Na vedlejší trati, kam je možné tramvaj odklonit, se nachází jeden člověk.
Vedle trati sleduje dění jedna osoba, která má možnost pohnout výhybkou a ovlivnit tak vývoj celé situace. Má dvě možnosti:
Neudělat nic – tramvaj zabije pět lidí na hlavní trati
Zatáhnout za páku – výhybka přepne na vedlejší trať, kde zabije jednoho člověka
Sorry, nechcelo sa mi to vlastnoručne písať zdroj tohto textu je wikipédia
tym ze by som sa chytil paky by som sa stal vrahom
ja som iba isiel okolo, a isiel okolo ten vlak, tak isto som iba isiel okolo samovraha... dobra otazka je vobec ci som povinny a preco by som mal byt povinny zasahovat do ludskych zivotov inych ludi, ine je ked cloveku pomozes ked pomoc potrebuje alebo o nu poziada...myslim ze pri tom samovrahovi by som ale zavolal aspon zachranku na miesto kde by bol, nemam pravo cuzdim ludom co hovorit do ich konania @kierkegaard