Vŕta mi hlavou taká otázka, neviem ako to správne sformulovať, ale pokúsim sa
Moje predpoklady sú tieto: Reproduktory v mobile šíria zvuk do vzduchu. To znamená, musia kmitať častice vzduchu, aby sme mohli začuť zvuk z reproduktorov. Aby sa mohli roz
Možno je tá membrána potiahnutá nejakou tenkou vrstvou niečoho čo neprepustí vodu ale zároveň nebráni vytváraniu tých vybrácií. Ale inak @1 je to priveľa na mňa kedže sa tým nezaoberám.
Tak u môjho mobilu xperia Z to funguje tak, že voda vnikne aj do reproduktora, ale reproduktor sa nesmie pouzivat minimálne jednu hodinu, voda musi vytiect a vyschnut, inak by asi skratoval.
@mygate aj tak, tá voda sa k reproduktoru proste dostane, pritom by tam nemala byť
@ominousroar takže nie je úplne vodeodolný a po vynorení nie je v "ready" stave? dobre, takto mi to dáva aspoň trocha zmysel. teraz mi to ale príde zavádzajúce, voda mobilu síce neublíži, lebo sa nedostane k tomu podstatnému, ale čo sa týka reproduktorov, sú tam obmedzenia a tak, nie je tam tá vodotesnosť...
zvuk sa šíri aj vo vode nie len vo vzduchu dokonca zvuk sa šíri niekoľkonásobne rýchlejšie vo vode.... preto keď ponoríš hlavu pod vodu a počuješ zvuk, ale nevieš určiť z ktorého smeru ide a si dezorientovaný...
a reproduktor funguje asi tak že má vodeodolnú membránu a keď je ponorený pod vodou tak kmitajú častice vody a keď nie je ponorený do vody, tak kmitajú častice vzduchu ....
a pre doplnenie informácií, zvuk sa najrýchlejšie šíri v pevných látkach .... skús poklopať po radiátore doma a schválne či to bude počuť aj vo vedľajšej izbe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
@ominousroar takže nie je úplne vodeodolný a po vynorení nie je v "ready" stave? dobre, takto mi to dáva aspoň trocha zmysel. teraz mi to ale príde zavádzajúce, voda mobilu síce neublíži, lebo sa nedostane k tomu podstatnému, ale čo sa týka reproduktorov, sú tam obmedzenia a tak, nie je tam tá vodotesnosť...
a reproduktor funguje asi tak že má vodeodolnú membránu a keď je ponorený pod vodou tak kmitajú častice vody a keď nie je ponorený do vody, tak kmitajú častice vzduchu ....
a pre doplnenie informácií, zvuk sa najrýchlejšie šíri v pevných látkach .... skús poklopať po radiátore doma a schválne či to bude počuť aj vo vedľajšej izbe