potiť sa budeš stále...napr. ak podstúpiš zákrok ktorý ti zabráni potiť sa v podpazuší, tak sa budeš viac potiť na chrbte a podobne...proste telo si vždy nájde spôsob ako to vykompenzovať...
Ja by som to neurobila. Este dobre ze nemam nejake chorobne potenie. A keby som mala, aj tak by som sa bala, ze sa to este viac pokasle alebo sa pokazi nieco nove pre zmenu vdaka tomu...cize nie. Neuznavam plastiku.
Cocotina to nie je. Neiktori ludia, ak sa nadmerne potia na urcitych miestach, a bud je im to neprijemne alebo maju pracu, ktora si zaklada na prejave a tom, ako dotycny vyzera, to jednoducho potrebuju.
A da sa to docielit tusim botoxom alebo co to vlastne pichaju. Ale trva to tak maximalne pol roka tusim a nie trvalo.
same dobre napady mas, najprv docasna kerka, teraz toto nie neoplati, skus menej masa, menej sacharidov, ja ked som jedol prevazne zeleninu tak som sa dost malo potil, a moze to byt aj psychika
nie je to zdrave, lebo potom z tela odchadza vela skodlivin. ked sa nebudes potit, ostanu v tebe. mozno len pod pazuchami a na zvysku tela to nechat tak. ale ja to asi skusat nebudem.
@luc.ka Myslím, že pot sám o sebe nesmrdí. To bielkoviny v ňom po čase začnú "pracovať". Takže bude problém buď v niečom inom, ako vravíš ty, alebo v hygiene.
@vladgog a preco hovno smrdi? kvoli bakteriam v creve.... tjn. potom sa vylucuju aj toxiny a bakterie vsetko inak metabolizuju a zjavne pri tom mozu vytvarat aj neprijemny pach
@neith74 ano, niektore aromaticke veci ako cesnak, cibula a pod mozu sposobit zmenu pachu potu, ale nie je to hlavny determinant
@bress hovno smrdi preto, lebo pri traveni vznika ako vedlajsi produkt kyselina maslova, ktora je nepotrebna a odchadza prirodzenou cestou. Ta dodava hovnu zapach. Ale pot je cira tekutina bez zapachu. Pot zacina smrdiet az vtedy, ked sa dostanu na povrch pokozky, kde nastupuju bakterie (ako som uz vyssie spominal, neviem, co presne s nim robia, ale su za ten zapach zodpovedne.)
a pokial viem, tato informacia bola aj v stredoskolskej ucebnici biologie a ak sa spytas lekara, povie ti to iste...
@vladqog ale kurva povedz mi, kde ja som spomenul, ze pot priamo smrdi. Ja vobec nechapem o co ti ide, proste strava ma vplyv na zapach a najskor bakterie metabolizuju splodiny vylucene potom a preto.
@vladqog lebo telo vylucuje splodiny aj cez pot, preto. Mne sa s tebou nechce natahovat, sak na nete je milion clanok, studii, kde si to mozes sam precitat a ne tu mna presviedcat o nejakych svojich pravdach. Potom by 150kg nesmrdeli jak prasce...
@bress mam za sebou dva semestre antropologie a jeden semester fyziologie tak ma prosim ta neposielaj citat nejake internetove clanky.
A nehovor mi o svojich pravdach, lebo ocividne nechapes nicomu, co hovorim. Clovek ked sa spoti, smrdi, ci je chudy alebo tucny. Rozdiel je len v tom, ze tucny sa potia viac, lebo telo musi ochladit vacsiu plochu. Tymto koncim, caw
@luc.ka Neviem, či takého poznám, o nikom neviem. A keď aj ludia smrdia potom, nemusia sa nadmerne potiť OT.. Chcel som povedať, že ten zápach sa dá primeranou hygienou minimalizovať
@vladqog a co teraz sa ma z toho zosrat, ze mas za sebou dva semeste antropologie a 1 semester fyziologie? Telo sa nepoti len, ked sa chladi. Ty si dalsi kokotko birdzu, co len tak zacne hustit vyvolavat flame a nadradzovat sa.
@bress kokot si tu akurat tak ty... Precitas si par pochybnych clankov na nete a hned si mudrejsi ako vsetci ostatni... Kompenzujes si tym, ze ma tu stale oznacujes a trepes picoviny nieco? Lebo ja na teba absolutne nie som zvedavy. Citaj si tie tvoje clanky aj nadalej a viac na mna nereaguj, retard...
@vladqog lebo mi zakaz na teba reagovat hej? a neviem ako kto vsetci ostatni,ked taku vec tu tvrdis len ty. To su clanky, co su aj podlozene, takze ja si nepotrebujem nic dokazovat a takeho kokotka mozem osrat Zjavne asi nechodis ani medzi ludi, ked necitis ich pachy, ze aj nektori ludia smrdia viac aj napriek tomu, ze sa umyvaju rovnako. Potom podla tvojej teorie by sportovci boli zasmradene hovada.... Cau
nie, nepomôže to...ak ti napríklad zastavia potenie pod pazuchou, potné žľazy sú po celom tele, takže sa začneš potiť zasa niekde inde...a dosť by ,ma nasralo, keby to bolo napríklad čelo, alebo dlane rúk.... neodporúčam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
ak to funguje na principe antiperspirantu, tak to urcite nezdrave je
a myslím si, že je to potrebné iba hlavne, keď sa človek nadmerne potí..
na bezne zvysenie potenia postacia pripravky z lekarne typu Driclor atd
pogoogli si
hej driclor je super
ak sa niekto potí tak, že smrdí na pol auly, problém bude na 99% v niečom inom, než v samotných potných žľazách.
a ak, tak zredukovať to na "normálnu" mieru potenia, isto nie odstrániť úplne. silno pochybujem, že to vôbec je možné.
Ono možno sa prestaneš potiť v podpazuší,ale vždy sa nájde nejaké miesto kde si to telo potom vykonpenzuje(tvár,chrbát...)
Plus potenie je dôležité,lebo ti ochladzuje telo a zbavuješ sa tak niektorých nebezpečných látok.
Takže ak to nie je také potenie v štýle že dáš si tričko a za 5min ho máš totál-rekál mokré,tak by som to neriešila...
Proste je to kokotina velka take neco robit
A da sa to docielit tusim botoxom alebo co to vlastne pichaju. Ale trva to tak maximalne pol roka tusim a nie trvalo.
hej hej, poznám túto rozprávku, ale ukáž na človeka, ktorý sa nadmerne potí a nesmrdí...
@bress hovno smrdi preto, lebo pri traveni vznika ako vedlajsi produkt kyselina maslova, ktora je nepotrebna a odchadza prirodzenou cestou. Ta dodava hovnu zapach. Ale pot je cira tekutina bez zapachu. Pot zacina smrdiet az vtedy, ked sa dostanu na povrch pokozky, kde nastupuju bakterie (ako som uz vyssie spominal, neviem, co presne s nim robia, ale su za ten zapach zodpovedne.)
a pokial viem, tato informacia bola aj v stredoskolskej ucebnici biologie a ak sa spytas lekara, povie ti to iste...
aaa dodat,ze ked uz,tak radsej ten driclor
Pokial nejes nic prehnane aromaticke, tak nijako! O to mi ide...
A nehovor mi o svojich pravdach, lebo ocividne nechapes nicomu, co hovorim. Clovek ked sa spoti, smrdi, ci je chudy alebo tucny. Rozdiel je len v tom, ze tucny sa potia viac, lebo telo musi ochladit vacsiu plochu. Tymto koncim, caw