nemám rada takéto vety ako "obetovať život",keby som mohla niekomu z najmilovanejších pomôcť žiť ich život ,výmenou za môj, urobím to, ale to by už nebola obeta, keďže ide o ľudí , kt. milujem. Bola by to samozrejmosť.
pokiaľ sa nejedná o nejaké darovanie orgánov , tak myslím, žiadny normálny človek nechce ani netúži potom, aby niekto druhý za neho obetoval svoj život.
Cela ta otazka a tato forma zamyslania sa nad sebou je fail.
A zo psychologickeho hladiska .... najviac by sa obetovavali obvykle prave ti nestastnejsi , ktorych vlastne zivot ani nebavi a alibisticky si to zamienaju za tak zvany ''cit''
každy kto dal, že by sa obetoval za niekoho cigáni až sa hory zelenajú, keby k takej situácii došlo, bol by posraný až za ušami!!!
dnes su detičky vychovávane vo vatičke a ťažko by sa obetovali kvôli niekomu a duplom tí, ktorí vyrastali v zlom prostredí a v odpore vôči rodičom napr.......filip
samozrejme, že z milióna by sa niekto našiel, to sa nehádam!
@drejka len pre poriadok na mojej strane sa nemeni nic a mozes so mnou pocitat kedykolvek budes chciet
Utrpela tvoja hrdost , ale jedneho dna pochopis, ze analyzovat sameho seba je nemozne , pretoze jedinec nie je schopny objektivneho pohladu na svoju osobu (aj ked si to moze mysliet )
Uchovaj si aspon jedneho najlepsieho priatela, ktoreho sa potom budes moct opytat na nazor.
@drejka ja ťa celkom chápem a dokonca poznám jednu rodinu, kde maju dve deti z domova a 2 vlastné.. ta žena je doma a dre ako jedna mulica, chlap je v anglicku a ta láska medzi nimi je neskutočná
...........ta im dáva silu zrejme a drží spolu ..filip
A za to, ze som to napisal do diskusie sa ospravedlnujem, ale bol to jediny sposob ako zhodit tvoju masku (ktora sa vytvorila cca pred 2 mesiacmi, dovtedy si bola ku mne uprimna )
Nie som prvy a nebudem ani posledny. Obaja to vieme (ale ty to kludne zneguj , nakoniec mienka birdzu ma pre teba evidentne velku vahu, pre mna ziadnu)
A velkoryso ti prenecham posledne slovo. Toto je uz moj posledny prispevok.
tazka otazka.... aj kvoli kamaratovi, aj kvoli niekomu koho milujem ... ale ak by som si mala vybrat.. radsej by som obetovala seba bez vyberu... to by som si nedokzala vybrat ...
@amelia13 Nemyslím si, že by pud sebazáchovy prevládal vždy. Dôkaz? Samovraždy. Tam je pud sebazáchovy potlačený.
A kvôli komu? To by záviselo od situácie. Za tých necelých 34 rokov môjho života som sa v takej situácii ešte neocitol, takže nechcem teraz sekať hrdinu, že to alebo ono by som spravil. Keď k tomu príde, budem sa musieť rozhodnúť a potom uvidím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
a kvôli komukoľvek kto nikomu život nevzal alebo neznásilnil či fyzicky ublížil, prípadne nie kvôli niekomu kto niekoho psychicky zničil.
2
pokiaľ sa nejedná o nejaké darovanie orgánov , tak myslím, žiadny normálny človek nechce ani netúži potom, aby niekto druhý za neho obetoval svoj život.
Myslite si, ze v zivote zazijete situaciu, kedy sa budete moc postavit pred niekoho po kom strielaju alebo ......
Proste vznik takych okolnosti , kedy by ste vobec dostali prilezitost zivot za niekoho obetovat je nepravdepodobny.
A stale je to len vasa viera, ze by ste to urobili, vediet sa to neda.
A opytajte sa samych seba, kolko krat ste mohli urobit pre niekoho ovela menej a nespravili.
A zo psychologickeho hladiska .... najviac by sa obetovavali obvykle prave ti nestastnejsi , ktorych vlastne zivot ani nebavi a alibisticky si to zamienaju za tak zvany ''cit''
Cest vynimkam.
dnes su detičky vychovávane vo vatičke a ťažko by sa obetovali kvôli niekomu a duplom tí, ktorí vyrastali v zlom prostredí a v odpore vôči rodičom napr.......filip
samozrejme, že z milióna by sa niekto našiel, to sa nehádam!
A k 24 to predsa nie je obet, ked sa rodicia staraju o svoje chore deti.
inak to nejde, lebo nie si ochotna nacuvat
drzim ti palce , nic z toho co som ti kedy napisal nebola loz. Naozaj dufam, ze to nakoniec vybojujes do vitazneho konca.
Utrpela tvoja hrdost , ale jedneho dna pochopis, ze analyzovat sameho seba je nemozne , pretoze jedinec nie je schopny objektivneho pohladu na svoju osobu (aj ked si to moze mysliet )
Uchovaj si aspon jedneho najlepsieho priatela, ktoreho sa potom budes moct opytat na nazor.
Takze jeden z nas tomu rozumie a druhy jednoducho nie.
...........ta im dáva silu zrejme a drží spolu ..filip
V skutocnosti ho mas ovela vacsie ako ja.
Dobru noc.
Ale ide hlavne o to, ze moju pravdu dokazuju tvoje reakcie (a zaroven vylucuju veci v ktorych sa mylim)
Bez mucenia priznavam.
A velkoryso ti prenecham posledne slovo. Toto je uz moj posledny prispevok.
čítal som:
Šokujúca správa prišla z USA...41 ročný muž utopil svoje deti, po tom ako si vyhonil do hajzla a spláchol....filip
A kvôli komu? To by záviselo od situácie. Za tých necelých 34 rokov môjho života som sa v takej situácii ešte neocitol, takže nechcem teraz sekať hrdinu, že to alebo ono by som spravil. Keď k tomu príde, budem sa musieť rozhodnúť a potom uvidím.