USA, aj napriek ich zadĺženosti, sú hegemónom tohto sveta, takže túto možnosť by som vylúčil. S Gréckom by som to moc neporovnával, pretože patová situácia, z ktorej sa Grécko nevie dostať, vyplýva hlavne z toho, že nemajú svoju vlastnú menu.
Kým je dolár svetovou menou, USA podla mňa nezbankrotujú aj napriek obrovskému dlhu. Horšie bude ak Čína, ktorá je momentále vedúcou ekonomikou vo svete, povie že nebude akceptovať dolár a svetovou menou sa stane trebárs euro, alebo čínska mena. Potom bude hodnota dolára závisieť len na HDP spojených štátov, rovnako ako je to u všetkých ostatných mien, a jeho hodnota prudko klesne.
Blud Velbloud ... cele je to len rozpravka ... v ktorej to vsetko skonci dobre ... teda dohodou a zvysenim dlhoveho stropu. A v Grecku sa Grecko nezachranuje. Je to cele podvod.
ja stále hovorím, že liať peniaze do Grécka je ako gamblérstvo. človeku sa nič nevráti, jedine to roztrieskať celé a vytiahnuť násilím. v tomto prípade sa peniaze utopili. Niekto na Gréckom bankrote zarobí. niekto prerobí.
neskrachuju , staci aby si zvysili hranicu deficitu a nic sa nestane , dolar je najdolezitejsia rezervna mena , mozu si robit co chcu , nic na tom nie je , su najsilnejsia krajina
Myslím si,že sa toho obávať nemusíme,pretože aj keby nejaká kríza bola Spojené štáty sú dosť silné na to,aby to zvládli a možno to ani ľud tak nepocíti. Všetko ukáže budúcnosť.
@picasso cina vlastni vacsinu USA dlhu a USA je hlavnym trhom cinskeho exportu , Cina bude este dlho stat na exporte , vsetko co ublizi USA ublizi aj Cine , cize nemaju dovod robit take rozhodnutia
Čo si o tom myslím? Že sa máme tak dobre, že nám musia skosiť hrebienky, aby sme sa uvedomili. Ten blahobyt, čo prežívame, je už nemysliteľný, celkom rozumiem, že príde kríza, už mi je z toľkého prepychu zle.
USA sice zbankrotuje, ale pride to najskor v horizonte 20-30 rokov ked im cina nasere na hlavu.. zatial sa nie je coho bat, kedze ako uz niekto spomenul, pocitila by to aj cina..
btw 100% dlh k HDP pre tak vyspelu ekonomiku je nic.. Japocni maju skoro 200% a ziju
@tommyhot Problém je že Amerika každú chvílu dosiahne dlhový strop, ktorý má v ústave. Ak by kongers nepresadil jeho zvýšenie, Amerika by behom krátkeho času zbankrotovala. Ja si mysím že ho zvýši a že prestane mínať miliardy na armádu a prestane vyvolávať nezmyselné vojny kde tisíce zomierajú a milióny sa míňajú. Amerika k tomuto smerovala už vyše 50 rokov
@mm47 uzasni su , 1,3 mld ludi dokaze vyrobit rovnake HDP ako 100 milionove Japonsko a co som cital tak im tam ma prasknut presne taka ista bublina ako v USA ,postavili 20 000 luxusnych bytov v ktorych nema kto byvat, nema ich kto za co kupovat , stavaju len aby stavali
@mm47 ved hej , ale je to celkom chore , ze tam miliony chudobnych nema kde byvat a oni postavia desiatky tisic luxusnych bytov pre nikoho , je to zvlastna krajina , smrt pre bezneho cloveka , vybrali si to najhorsie z kapitalizmu a komunizmu a spojili to dokopy , cize musis robit ako kkt , lebo fabriky chcu maximalny zisk a nemozes si riadit svoj zivot lebo strana ho cely ovlada , super na vytvorenie mocnosti , to najhorsie pre jedinca
@ironic@picasso@matheusko@strommen2428@miskoo6@baggy@andygirl@tommyhot pri sucasnej ekonomickej situacii USA, zadlzenosti a celkovom financnom deficite, vsetkych spravach, obavach a vyhlaseniach, by som velmi nevyskakoval s mudrymi recami, jak je vsetko v pohode a jak sa z toho amici lahko vyhrabu.
USA sa da prirovnat k ZSSR aj to pokial Gorbacov nechcel a nezradil ... nepadlo. Rovnako CSSR pokial by ZSSR nechcelo ... Knazko a Carnogursky by si vystrngali velke nic.
Je to len propaganda hnusnej židovsekj Ameriky....nevertetomu ona si tlačí nekryté peniaze ona ich tlačí a aj bude tlačit..ale to že island pred rokom zbankrotoval nikoho nepere....to ze v spanieslku boli obrovské portesty za priamu demokraciu(niesu politici ale ludia volia a rozhoduju o vsetkom) tiez nikoho nesere..a ani nikoho nesere ze demokraciu uz neexistuje...to ze nam daju vybrat razza 4 roky z korumpovaneho katalogu stran...dakujem pekne..
totižto, každý jeden dolár, ktorý si dajú od centrálnej banky vytlačiť, vytlačia s určitým dlhom, čiže čím viac budú tlačiť, tým viac budú zadĺžení.... pozri si zeitgeist, tanm je to krásne vysvetlené
asi tu vela ludi, hlavne hrabosov z dediny nepochopila aku silu ma USA. Jebem im dlhy, ako povedal @tommyhot pokial niekto nebude chciet tak USA nezbankrotuje nikdy. Rocky vytlacia fufak, zmenia si ustavu, mozu spravit hocico, podla mna cele tieto hadky republikanov su len tahy ako nechcu ublizit obcanom zvysovanim dani a pod. Aj tak k tomu dojde.
ako každý kto žije nad pomery! ale to je všetko politické divadlo, o rok sú voľby tak sa republikáni naťahujú s demokratmi. oni len zvýšia dlhový strop a dlhy sa budú platiť tak ako doteraz. amerika je krajina ktorá rieši problémy tlačením peňazí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Takýchto amerických "kríz" už bolooo....húfne.
Dementny system dvoch stran.
Dementne zakony.
Rád budem o chlebe a vode, keď amerika konečne dostane do gulí!
btw 100% dlh k HDP pre tak vyspelu ekonomiku je nic.. Japocni maju skoro 200% a ziju
Bohuzial naj. je uz CINA , lebo to este nie je vidno. Za par rokov bude.
Cina ma este stale komunizmus....
Lenze s rozdielom ze v Cine mozu robit co chcu , potrebuju pozemky - postrielaju vlastnikov a tak podobne vo vsetkom.
totižto, každý jeden dolár, ktorý si dajú od centrálnej banky vytlačiť, vytlačia s určitým dlhom, čiže čím viac budú tlačiť, tým viac budú zadĺžení.... pozri si zeitgeist, tanm je to krásne vysvetlené