Neverím na osud. Neverím na to, že mi je niekto predurčený, že niekde existuje pre mňa dokonalá osoba. Prečo potom musím spoznať kopu blbcov? Aby som vedela, ako má dokonalosť vyzerať? Čo ked sa s ním nikdy nestretnem? Alebo, čo keď sa stretnem a ja budem
Ked neveris na osud, tak ako sa mozes pytat taku kravinu, ze preco musis poznat kopu blbcov. Vies blbcov je tu na zemi vacsina, na to si zvykni .... S kym sa chces stretnut ? Ked neveris v osud tak nijaky dokonaly, ani predurceny neexistuje... sa uvedom.
A ak v osud veris a stretnes predurceneho az ked budes vydata, tak sa rozvedies inak to nebude ten predurceny ...
Boze kto vymyslel take k***tske slovo ako predurceny ? To co je vlastne ? Ako uplne vazne sa pytam, co je to za slovo...
Ani ja neverim na osud. Za svoje ciny si zodpovedna ty sama. Na tvoje "co ked...?": ked sa o stane, budes to musiet riesit. Je len na TEBE ako sa s tym vysporiadas, nehadz to na osud.
Osud ? Mno ja verim ze si kazdy strjcom svojho stastia, ale zaroven si myslim ze na ceste zivotom obcas stretneme ludi co nas otocia o 180° alebo zivotne situacie ktore nas maju nasmerovat tym "spravnym smerom" ak sa toto da definovat ako osud, tak potom verim ze takedaco by aj mohlo byt
ja som sa uz tiez zamyslala nad osudom! a dosla som k zaveru, ze neverim ale aj trosku verim v osud! lebo na jednej strane, nieco ak sa vam stane alebo niekoho stretnete viackrat za den alebo daco v tom zmysle, tak si poviete, ze osud! no ale na druhej strane, clovek sa sam rozhoduje, ci pojde dolava alebo doprava, proste ktoru cestu si vyberie a prave na jednej z tych ciest sa mu moze stat nieco, co mu celkom zmeni zivot! ..........noo, ale to je len moj nazor! cize ja skor neverim na osud, ale mozno predsa existuje, kto vie...
Solon: ti hrabe??? Išlo iba o to, aby každý rozobral svoj pohľad na osud, či v neho verí alebo nie, som mala takú divnú náladu, tak som niečo také napísala, tak kľud
Ja na osud neverim, neverim ani na dokonaleho cloveka, okrem toho, s takym by som nemohla byt, lebo by som mala pocit menejcennosti...Kazdy ma predsa svoje chyby....A je pravda, ze len my sme strojcami svojho osudu, zalezi len na nas...
Niekto to nazyva osud, niekto stastie, niekto Boh.... zalezi comu veris, kazdy musi niecomu verit, musi byt predsa nieco nad nami co, kto ovplyvnuje sled udalosti. je smiesne aby som verila ze som z opice alebo nejakemu nahodnemu Big Benu... a neverim ani, ze som si strojcom stastia sama, lebo to by som zle dopadla.
Kavenka: ale sak nikto ti nepovie, ze mas ist cojaviem vecer von, to sa sama rozhodnes a na zaklade toho stretnes takych a takych ludi a tak dalej. a vobec neni pravda, ze musis v nieco verit, nemusis!!!
ja som nepovedala, ze mi niekto povie, ze ci mam ist von, ale takisto ja nepoviem tym ludom: budte tu v ten isty cas, ked tu budem aj ja, aby som vas stretla... ale to su blbosti sa nad tym zamyslat tu predsa nejde o banality kde a kedy ist von
priatelia. Stvoriteľ sveta si zaumienil, ze nám v zivote posle do cesty lásku na celý zivot, ak nespravíme chyby, ktoré Jeho rozhodnutie zrušia. je to tak.veriť na osud je hlúpe.pozrite na skrytú stránku mojich slov.nepovedal som vsetko, takze nemajte pocit, ze si protirečím.stačí trosku viac premýšlat.
Solon: no zbohom S tým by bolo veľa roboty A mám taký pocit, že moje slovo "predurčený" ta nejako chytilo ..no ale späť k téme: moje myšlienky nemôžu byť vopred naplánované, pretože ja myslím na 5 vecí naraz a to by sa nedalo..akože oceňujem tvoj nápad, ale mne by sa nepáčilo, keby to je všetko naplánované..to by sme sa potom mohli pozrieť aj do budúcnosti..
tak tato diskusia je dost funny...ale ne vazne Solon perfektny prispevok...myslim ten z 31.augusta disappointed:som sa zasmiala)
no a ak ide o mna nech si kazdy veri v co chce,myslim, ze nieje fer ak by som kritizovala druhych za to v co veria a pritom si myslela,ze to v co verim je najlepsie....pretoze je tu slobodna volba,ze?
Black Angel: Ja nechapem co mas proti Smutnemu, ma uzasny nazor na svet....taky by sme mali mat vsetci krestania...nie ze len povieme ze nimi sme, ale niecom to aj dokazovat...
aky je rozdiel medzi tym ktori veri v osud a kto neveri
zrazite niekoho na aute a poviete si no co uz ja mam mat taki osud
a ten druhi sakra bozeee co som nejazdil lepsiee mohol som to zmenit
alebo ten kto neveri si mysli ze napadom nahodou nieco zmeni ale ten co veri v osud si mysli ze kazda myslienka jeho napad nahoda vsetko patri k osudu - nevypliva z toho ze je to totalna kravina tak ci tak cely osud?
dokonaly neexistuje nielen pre teba ale pre nikoho z nas, lebo dokonalost sama o sebe neexistuje. a osud ?nie.ani nejaka velka kniha kde ma kazdy predpisanee to svoje.take nie je, kazdy si riadi zivot sam.
Ja vlastne niekedy neviem, comu verit a comu nie, ale tak v Osud skor neverim ako verim. Ved je naozaj tak trochu pritiahnute za vlasy verit, ze ta caka vyvoleny alebo cosi podobne - jasne, kazdeho by teoreticky MALA cakat za zivot min. jedna laska, ale to podla mna teda urcite nema s predurcenim nic spolocne! Co je teda Osud? Sila, ktora sedi za pomyslenym monitorom a klika na ikonky s menami a spaja ich? Okay, myslim obrazne..
Podla mna to, comu sa vravi Osud a je to obvykle spojene i s pojmami ako "nahoda", "zhoda okolnosti", "stastie" a pre veriacich trebars "Bozia vola", je nieco, co je sposobene udalostami vo svete a ovplyvnovane vsetkym moznym na svete. Co ak su nahody skratka nahody a nijaka "Bozia vola" ci "krok osudu". Nahoda je blbec. Nahody hybu svetom. Svet sa hybe blbcami. Jednoduche :o)
ja verim ze kazdy clovke.........ma svoju "chybajucu polovicku".........tu svoju cast.......s ktorou sa doplna......ako jing a jang.......a len ju treba najst.........a nemusi to byt zrovna laska zivota.........ale aj kamarat
Neverím v osud. Nepáči sa mi myšlienka, že všetko je predurčené. Načo by sme tu potom boli? Bolo by to ako natočený film. A podľa mňa život nie je film. Môžeš sa rozhodnúť akokoľvek. Môžeš všetko zmeniť, ak chceš. Ovplyvňuješ ľudí okolo seba a naopak, oni môžu ovplyvniť teba. A to je úžasné. Preto milujem život.
Ano...Myslim, ze by bolo hlupe zit s vedomim, ze nezalezi na tom, co v zivote urobish, vzdy skoncis tak, ako to mas predurcene... a prieci sa to cele mojej logike.
Dobra otazka...BOh nam dava do cesty seliajkxch ludi ale kazdy jeden kohoh poznas je na nieco dobre ze ho spoznas...Ver tom,u...Z kazdeho mas nieco dobre niake ponaucenie jednoducho ma to tak byt a nezamylaj sa nad oatuzkami..podlman boh existuje a ziadny osud nije
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ked neveris na osud, tak ako sa mozes pytat taku kravinu, ze preco musis poznat kopu blbcov. Vies blbcov je tu na zemi vacsina, na to si zvykni .... S kym sa chces stretnut ? Ked neveris v osud tak nijaky dokonaly, ani predurceny neexistuje... sa uvedom.
A ak v osud veris a stretnes predurceneho az ked budes vydata, tak sa rozvedies inak to nebude ten predurceny ...
Boze kto vymyslel take k***tske slovo ako predurceny ? To co je vlastne ? Ako uplne vazne sa pytam, co je to za slovo...
Osud ? Mno ja verim ze si kazdy strjcom svojho stastia, ale zaroven si myslim ze na ceste zivotom obcas stretneme ludi co nas otocia o 180° alebo zivotne situacie ktore nas maju nasmerovat tym "spravnym smerom" ak sa toto da definovat ako osud, tak potom verim ze takedaco by aj mohlo byt
ja som nepovedala, ze mi niekto povie, ze ci mam ist von, ale takisto ja nepoviem tym ludom: budte tu v ten isty cas, ked tu budem aj ja, aby som vas stretla... ale to su blbosti sa nad tym zamyslat tu predsa nejde o banality kde a kedy ist von
no a ak ide o mna nech si kazdy veri v co chce,myslim, ze nieje fer ak by som kritizovala druhych za to v co veria a pritom si myslela,ze to v co verim je najlepsie....pretoze je tu slobodna volba,ze?
nebudem sa opakovat napisala som ti to v inej diskusii
Jednoducho neznasam propagacii cirkvy takymto sposobom. To je cele, a ak ma ten chlapec pochopil tak vie o com pisem.
zrazite niekoho na aute a poviete si no co uz ja mam mat taki osud
a ten druhi sakra bozeee co som nejazdil lepsiee mohol som to zmenit
alebo ten kto neveri si mysli ze napadom nahodou nieco zmeni ale ten co veri v osud si mysli ze kazda myslienka jeho napad nahoda vsetko patri k osudu - nevypliva z toho ze je to totalna kravina tak ci tak cely osud?
jedneho partnera na cely zivot ?
precitaj si knihu: dejiny zeny od Neumanna - tam zistis ze nieco take ako zivotny partner NEEXISTUJE !!!
!--------!--------!---------!-------------!
Vykricnik je len jeden zo znakov ktore sa tam nachadzaju a su ich miliony.
Linia je zivot.
Povedzme , ze v tej linii je niekolko vykricnikov - to su okamziky , kedy mozeme umriet a je len na nas , ako sa v danej chvili zachovame.
Tak isto to je aj s ostatnymi vecami , laskou a podobne a vsetko sa nakoniec stane.
Mozno vam to pride infantilne ale podla mna na tom nieco bude , je to len uvaha.
Ja vlastne niekedy neviem, comu verit a comu nie, ale tak v Osud skor neverim ako verim. Ved je naozaj tak trochu pritiahnute za vlasy verit, ze ta caka vyvoleny alebo cosi podobne - jasne, kazdeho by teoreticky MALA cakat za zivot min. jedna laska, ale to podla mna teda urcite nema s predurcenim nic spolocne! Co je teda Osud? Sila, ktora sedi za pomyslenym monitorom a klika na ikonky s menami a spaja ich? Okay, myslim obrazne..
Podla mna to, comu sa vravi Osud a je to obvykle spojene i s pojmami ako "nahoda", "zhoda okolnosti", "stastie" a pre veriacich trebars "Bozia vola", je nieco, co je sposobene udalostami vo svete a ovplyvnovane vsetkym moznym na svete. Co ak su nahody skratka nahody a nijaka "Bozia vola" ci "krok osudu". Nahoda je blbec. Nahody hybu svetom. Svet sa hybe blbcami. Jednoduche :o)