@vlado905 veď totok.....tomu sa hovorí zmiešané pocity......na jednej strane mám sto chutí sa k nim pridať, avšak na druhej ma to aj naserie, ak nebudeme môcť maturovať :/
@ladylolita podľa mňa to hlúposti nie sú.. nie je ich práce dostatočne ohodnotená,ALE nemali by na to využívať práve takéto udalosti..dosť máme stresu aj bez toho,aby sa všetky termíny kvôli tomu posúvali si myslím..
@hopelight ak nie si politik alebo iná prešpekulovaná sviňa, tak na Slovensku tvoja práca nebude nikdy dostatočne ohodnotená. Celé Slovensko žije v biede, nie len učitelia. Oni si neuvedomujú, že peniaze nerastú na stromoch a že keď chcú oni viac tak niekto bude mať menej lebo odvetia a výplaty(napr. pánov politikov) kde ide najviac peňazí sa nebudú uskromňovať, ale radšej sa zaškrtí niečo iné. Nikto na úkor seba nedá viac peňazí učiteľom absolútne nikto. Takže buď im zvýšia platy a polovicu učiteľov vyhodia alebo sa nič nezmení..
A povedzme si na rovinu.. vážne si myslíš, že povolanie učiteľa je také ťažké? Niektorí ľudia robia od rána do večera, aby uživili rodinu v rôznych podmienkach a hentí čo sedia v škole 7 hodín a robia veľké hovno sa stavajú..
A využívať na takéto niečo maturity je koniec. Ja by som takých čo to spravia bez mihnutia oka vyhodila. Komplikovať všetko, termíny .. ako keby maturanti nemali dosť problémov aj bez toho.
určite to netreba porovnávať s manuálnou prácou niekde na stavenisku, samozrejme aj také práce sú, veď niekto to robiť musí - tiež nie sú dostatočne ohodnotení..
Ale zase byť učiteľom, ktorý má rešpekt, ktorí vedie študentom k vedomostiam a nie len vyštudovať pégečku a zabíjať čas v škole ničnerobením, dá podľa mňa dosť zabrať..
Samozrejme je ich asi menej, ale za to, že sa snažia, robia navyše a pod. by si zaslúžili teda viac..a tých ostatných by som potom nejako zredukovala alebo čo.. je ich tak či tak veľa voči počtu študentov
je to svinstvo, ze si robia z maturantov rukojemnikov.. a este v najnevhodnejsom obdobi, ked tie peniaze jednoducho nie su.. nepamatam si, ze by sa taketo cirkusy robili pred krizou, ked sme mali najvyssi hospodarsky rast..
quixinka pred akou krízou? to si si nevšimla, že slovenské školstvo je v kríze už desaťročia? a že v celom naše štáte máme krízu už odjakživa?
No tak vážne, v ktoromkoľvek roku tvrdili politici, že nie sú peniaze, stále neboli peniaze, len na miliardové krádeže a predražené štátne zákazky sa vždy naškriabalo.
@rek samozrejme, ze som si vsimla, ze nasa milovana krajina je bananistan.. ale fakt je taky, ze do 2008 nam to tu velmi pekne rastlo, lenze vtedy to nejako nikomu nedoplo, ze by si mohli nieco popytat. .len posledne dva roky, ktore su prakticky pre cely svet kriticke, sa odrazu rozhodnu strajkovat.. osobne som celkovo proti tomuto strajku, ale to skor z mojej osobnej skusenosti s neschopnymi ucitelmi na kazdom stupni.. ako tu uz niekto vyssie spomenul, tak kazdy by si chcel prilepsit, ale toto je naozaj najhorsie obdobie.. isto by sa nasli peniaze keby sa chcelo, len tie by sa dali lepsie vyuzit zas v inych oblastiach..
pokial ten strajk naozaj bude, tak z toho vyjdu studenti najhorsie podla mna..
milé od nich... a monitory a maturity sú nič... ?? žiadny ročník to takto nemal... mimochodom ak to chcú spraviť tomuto deviatackému ročníku, čo ide prvý podľa nového zákona bez učebníc a bez všetkého... je to dosť úbohé... :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
na druhej strane by mi bolo ľúto deviatakov a maturantov, ktorí by sa stali obeťami, ale ako majú učitelia donútiť štát keď nie razantnými postupmi?
odbory v 21. storočí majú vážnosť ako konský prd vetre
Dôkaz ako sa dnes majú veci - » napive.sk/evolucia-odbora...
Vidíte ako sa na tom obrázku objímajú odborári s vládou?
A povedzme si na rovinu.. vážne si myslíš, že povolanie učiteľa je také ťažké? Niektorí ľudia robia od rána do večera, aby uživili rodinu v rôznych podmienkach a hentí čo sedia v škole 7 hodín a robia veľké hovno sa stavajú..
A využívať na takéto niečo maturity je koniec. Ja by som takých čo to spravia bez mihnutia oka vyhodila. Komplikovať všetko, termíny .. ako keby maturanti nemali dosť problémov aj bez toho.
Úplne sa mi to protiví.
určite to netreba porovnávať s manuálnou prácou niekde na stavenisku, samozrejme aj také práce sú, veď niekto to robiť musí - tiež nie sú dostatočne ohodnotení..
Ale zase byť učiteľom, ktorý má rešpekt, ktorí vedie študentom k vedomostiam a nie len vyštudovať pégečku a zabíjať čas v škole ničnerobením, dá podľa mňa dosť zabrať..
Samozrejme je ich asi menej, ale za to, že sa snažia, robia navyše a pod. by si zaslúžili teda viac..a tých ostatných by som potom nejako zredukovala alebo čo.. je ich tak či tak veľa voči počtu študentov
No tak vážne, v ktoromkoľvek roku tvrdili politici, že nie sú peniaze, stále neboli peniaze, len na miliardové krádeže a predražené štátne zákazky sa vždy naškriabalo.
Ale kto na seba vezme vrazdy? :/
Najlepsie sa poskladat na nejakych zoldakov a nech vykonaju volu ludu v parlamente
A potom sa vybrat cestou Islandu
Priama demokracia
pokial ten strajk naozaj bude, tak z toho vyjdu studenti najhorsie podla mna..
Nestaci dat nejake vypovede. Oni su mozno aj rodinnym zvazkom pospajani s financnymi skupinami, mafiou etc.
To treba dat jasny signal, ze sranda uz konci, ze veci su myslene vazne.
A nejakou vypovedou nejakych vrahou a otrlych businessmanov nezastrasis