Vedeli by ste si predstaviť svet v ktorom by sa nič nemuselo a všetko mohlo?
každí z nás sa musí učiť, pracovať, založiť si rodinu, dodržiavať zákony ktoré sme si sami vytvorili pretože tak je to v spoločnosti normálne...vedeli by ste si predstaviť svet bez tohto všeobecného stereotypu ?
Nešlo... V malej skupine, ktorá je rovnako založená a chce to tak, môže fungovať aj anarchia. Ale zriadiť to všeobecne pre všetkých a dúfať napríklad, že nikto nebude kradnúť, je blbosť.
Toľko k zákonom. Ostatné sú blbosti už len preto, že odkiaľ by ľudia brali jedlo a iné veci, keby nepracovali? Aspoň na poli musím robiť, ak chcem jesť, nemôžem čakať, že ostatní budú dobrovoľne robiť na mňa a ďalších ľudí, čo si povedali, že sa im nechce pracovať. Okrem toho spoločnosť potrebuje zaplniť určité pracovné pozície.
Tak ono teoreticky nemusíš vôbec nič, akurát jesť a piť. Ale viem si predstaviť možnú budúcnosť kde by si mal takú "virtuálnu realitu" v ktorej by si si mohol robiť čo chcel a bolo by to vlastne neškodné a preto by sa to dalo.
robím si to čo chcem. Nie som zviazaný ničím čo hovoríš a jediné čo ma tlačí vpred je vlastný mozog ktorý mi zároveň napovedá "nesmieš ostať nevzdelancom" a neučím sa na silu. Za štúdium si platím a vážim si toho že sa môžem vzdelávať.. Zákony dodržujem prirodzene a zákaz nemám problém porušiť. Samozrejme na červenú s autom nepôjdem. nie kvôli pokute ale z princípu a aby som nikoho neohrozil.
Kazdy si môze robit co chce aj tu na Zemi, nikto ta nenuti zakladat si rodinu alebo chodit do skoly, cize robit co chceme si môzme aj tu...dôsledky toho konania su ale ina vec (-: - ale to len naokraj (-:
Predstavit si to viem, a je podla mna aj nejaka sanca zeby to fungovalo, no urcite nie s ludmi na sucasnej urovni vyspelosti...to by dopadlo asi tak ako mnohi opisovali predomnou. Mozno nejake vyspele bytosti kdesi vo vesmire tak aj ziju, ktovie (-:
nie...nech by bol aj kazdy clovek akokolvek inteligentny a uvedomely, ak existuju rozdiely medzi ludmi, musia existovat aj urcite pravidla spolunazivania, ktore zabrania tym silnejsim jedincom presadzovat si svoje na ukor slabsich.
proste by sa vytvorila vrstva mega uspesnych, silnych, zdravych a neviem akych super ludi, ktori by potlacali/uplne vymazali ostatnych. sak to je trhova ekonomika v podstate
vedel by som si to predstaviť, no ľudia rozmýšľajú niekedy srdcom, nie hlavou ( myslene, že rozmýšľajú na základe emócií, t.j. strachu, hnevu, žiarlivosti, .....). dúfam, že som vytvoril dostatočne zmysluplnú vetu na tvoju "čudnú" otázku
ja som rozmyslal, ze ake by to bolo byt na planete uplne sam, takisto by mi do par dni dosli zasoby jedla, nemal by som elektrinu, pitnu vodu, a po tyzdni by som zdochol od nudy, podobne by to bolo aj s anarchiou, ludia potrebuju jeden druheho, aby mohli zit civilizovane, inak by sme skoncili v pralese a lovili divu zver
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Toľko k zákonom. Ostatné sú blbosti už len preto, že odkiaľ by ľudia brali jedlo a iné veci, keby nepracovali? Aspoň na poli musím robiť, ak chcem jesť, nemôžem čakať, že ostatní budú dobrovoľne robiť na mňa a ďalších ľudí, čo si povedali, že sa im nechce pracovať. Okrem toho spoločnosť potrebuje zaplniť určité pracovné pozície.
Predstavit si to viem, a je podla mna aj nejaka sanca zeby to fungovalo, no urcite nie s ludmi na sucasnej urovni vyspelosti...to by dopadlo asi tak ako mnohi opisovali predomnou. Mozno nejake vyspele bytosti kdesi vo vesmire tak aj ziju, ktovie (-:
Veď tam žila Včelka Mája
proste by sa vytvorila vrstva mega uspesnych, silnych, zdravych a neviem akych super ludi, ktori by potlacali/uplne vymazali ostatnych. sak to je trhova ekonomika v podstate
jediné čo reálne musíš, je zomrieť.