Nie som ani len vegetarián a aj tak mi chýba železo a iné látky z mäsa... čiže moja odpoveď? Nie, podľa mňa nie je dobré byť vegetariánom a ak hej, tak si treba živiny z mäsa niečím dokonale nahradiť.
no ako sa to vezme ...ja som asi len špekulant a mäso jem len kuracie ..ale ako parky a slaninu ešte zjem ...ostatné veci z mäsa nie a prečo? ..newiem prestalo mi chutiť a tak som tak kuraciozeleninová....a milujem zeleninu na testoch som nebola či mi chýba železo alebo nie ....cítim sa fajn a tak radšej nejdem na testy ale železo obsahujú aj určite zeleniny ...a ja zeleninu milujem všetku asi tak
proste maso nepotrebujem vobec k svojmu zivotu, vobec nevnimam ze ho nejem... a pride mi to hnusne, mastne, nezdrave a tak ... inak jem kuracie parkrat do roka mozno
Je to dobré, lebo ním som pretože sa mi to páči a cítim sa lepšie, ako keď som jedol mäso. Ale nemôžeš stále jesť len keksy a jogurty, treba dodržiavať vyváženú zdravú stravu. Keď chceš byť vegetariánka, zisti si najprv, ako sa správne stravovať a podobne, aby si nemala v budúcnosti nejaké problémy
Lebo mi to príde totálne nechutné, že sa napríklad hrám zo zajačikom a potom zjesť mäso... a celkovo, fuuj proste. Niekedy som jedla len varenú kuracinu, no pred osmimi rokmi som aj to prestala jesť a teraz musím brať železo, inak sa mi často púšťa krv z nosa a krúti hlava... a nech na mna nejde nik s tým, že aj rastliny žijú...
podla mna je dobré byť vegetarianom neviem zdravšie..moja mama je a nejedla by mäso a má sa dobre,práveže až moc dobre , ale ja osobne by som to nedokázala proste mne nepríde nič nechutné a odporné na jedení zvierata..asi preto elbo som to odmalička jedla
to nie je len o mäse. osobne som na to prešiel z úplne jednoduchého hľadiska. keď som sa presťahoval, tak som začal šetriť na potravinách a niektoré drahšie položky som začal vyškrtávať z jedálnička.
teraz som sa vrátil na pár dní späť domov a jem domácu stravu. a trpím! pretože sa mi tak narušila črevná mikroflóra, že mi je nevoľno celé dni. od bolesti hlavy po nepredstaviteľné kŕče v žalúdku.
z jedálnička som vylúčil predovšetkým vajíčka. dá sa fungovať aj bez nich, dá sa bez nich piecť, variť, obaľovať.. keď sa chce, dá sa všetko.
úplne sa mi v priebehu dvoch mesiacov zlepšilo trávenie, začal som priberať, nemal som pocit vyčerpanosti, mal som viac energie. nepotrebujem na to žiadne probiotické nápoje a ani prášky.
a vytvoril som si zlepšovák, nakoľko mám "dar" idiopatickej anorexie. zhruba pred rokom som na to bral istý liek, ale teraz som zistil, že rovnakú "žravosť" vyvoláva aj škorica. takže po každom väčšom jedle nasleduje čajová lyžička škorice, ktorá mi po prvé zabezpčuje, že sa nedostaví nechutenstvo, že sa mi čo to zo stravy naviaže na tuky a hlavne sa mi nerozdráždi žalúdok po jedle.
nie je dobré byť vegetarián o druhej nadránom niekde v stánkovej pustatine, keď sa chceš bezmäsito najesť, aby si bola schopná prežiť ďalší deň, pretože takmer NIKDE nenájdeš ponuku rýchleho jedla (teda narážam hlavne na bagety, rožky, želme), ktoré by neobsahovalo mäso.
a ešte lepšie sú tie bagetérie, kde si môžeš nacápať do bagety čo len chceš, ALE podľa ponuky a keď chceš v "šunkovej bagete" vynechať šunku a aj napriek tomu zaplatiť plnú cenu, nedá sa, lebo.... sa nedá.
ale tie náhrady mäsa a neviemaké bullshity sú strašne vtipné, pretože ja napríklad od 12tich rokov jem v podstate len zeleninu, mliečne výrobky a pečivo a nemala som problém s nedostatkom nejakých živín potrebných pre základné fungovanie organizmu. obmedzia (až postupne sa stratia) sa enzýmy na trávenie mäsa, no to je asi tak všetko.
nejem určité druhy mäsa Kuracie-len stehná, možno prsia a stehná neobjem lebo mi je nechutné lízať kosť ...brrrr, párky tiež už nejako extra nemusím od kedy som videl ako sa pripravujú v relácii "Ako sa to robí" čo chodí na Discovery....posekané zvyšky ako sleziny,hlavy,orgány,tuky a proste no....ako jem ich ale cítim že kebyže si mám dať ešte jednu tak tú párku vygrciam Z fastfoodovských jedál jem iba Cheeseburgery lebo hamburgery...no, to je mäso ktoré nemám rád Vnútornosti-ani vidieť a nieto ešte voňať a JESŤ?? Pečienky jedia ale mne musia vždy vypražiť rezne...no proste je to komplikované Som polovegetarián ako sa to oficiálne nazýva (vzdelával som sa na Wikipedii) Ale proste nejem ešte o mnoho viac mäsa ako som napísal
vegetariankou by som bola velmi rada pretoze mi pride hrozne ako niekto moze zabit ziveho tvora a potom ho zjest ale kedze mam len 13 a zijem s rodicmi tak nemozem , masu sa vsak ak sa da vyhybam. A myslim ze je super byt VEGETARIANOM
u nás doma sú všetci vegetriáni okrem mňa. mama s tým začala, neje mäso už asi 10 rokov a odvtedy nebola chorá, pomohlo jej to vyriešiť niektoré problémy. ja mäso nemusím, zjem vlastne len ryby a trochu kuracieho. už len kvôli tomu, že tá mŕtvola na tanieri predtým žila a musela zomrieť len kvôli tomu, že niekto mal chuť na mäso. väčšinou sa ma všetci opýtajú to isté " a to čo potom jedávate?" no čo asi? jedlo. stačí len nechať tak stereotyp v podobe rezňov
Človek je viac ako zviera to si treba uvedomit.. Nehnusi sa mi zabit zviera a potom ho zjest. Tomu sa vravi kolobeh zivota. Nieco musi zomriet aby sa druhy najedly.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
zacala som tym ze sa mi hnusilo jest zvierata, ved su to zive tvory
teraz je v mode anorexia a sex v 15tich .....
Ale je pravda, že si treba najprv zistiť všetky náhrady bielkovín, železa, atď. aby to telu nechýbalo...
A či to je dobre? Mne je tak dobre. Rozhodla som sa tak, lebo nemám rada chuť mäsa. Smrdí mi.
teraz som sa vrátil na pár dní späť domov a jem domácu stravu. a trpím! pretože sa mi tak narušila črevná mikroflóra, že mi je nevoľno celé dni. od bolesti hlavy po nepredstaviteľné kŕče v žalúdku.
z jedálnička som vylúčil predovšetkým vajíčka. dá sa fungovať aj bez nich, dá sa bez nich piecť, variť, obaľovať.. keď sa chce, dá sa všetko.
úplne sa mi v priebehu dvoch mesiacov zlepšilo trávenie, začal som priberať, nemal som pocit vyčerpanosti, mal som viac energie. nepotrebujem na to žiadne probiotické nápoje a ani prášky.
a vytvoril som si zlepšovák, nakoľko mám "dar" idiopatickej anorexie. zhruba pred rokom som na to bral istý liek, ale teraz som zistil, že rovnakú "žravosť" vyvoláva aj škorica. takže po každom väčšom jedle nasleduje čajová lyžička škorice, ktorá mi po prvé zabezpčuje, že sa nedostaví nechutenstvo, že sa mi čo to zo stravy naviaže na tuky a hlavne sa mi nerozdráždi žalúdok po jedle.
nie je dobré byť vegetarián o druhej nadránom niekde v stánkovej pustatine, keď sa chceš bezmäsito najesť, aby si bola schopná prežiť ďalší deň, pretože takmer NIKDE nenájdeš ponuku rýchleho jedla (teda narážam hlavne na bagety, rožky, želme), ktoré by neobsahovalo mäso.
a ešte lepšie sú tie bagetérie, kde si môžeš nacápať do bagety čo len chceš, ALE podľa ponuky a keď chceš v "šunkovej bagete" vynechať šunku a aj napriek tomu zaplatiť plnú cenu, nedá sa, lebo.... sa nedá.
ale tie náhrady mäsa a neviemaké bullshity sú strašne vtipné, pretože ja napríklad od 12tich rokov jem v podstate len zeleninu, mliečne výrobky a pečivo a nemala som problém s nedostatkom nejakých živín potrebných pre základné fungovanie organizmu. obmedzia (až postupne sa stratia) sa enzýmy na trávenie mäsa, no to je asi tak všetko.
a tie bagetérie.. to fakt? aspoň má vegetarián veselší život :/
som zarytý mäsožravec