Ktoré miesta sú najbezpečnejšie sa povedať nedá, lebo to záleží od toho, aká nehoda sa vlastne stane...
A štatisticky sú vlaky bezpečnejšie a podľa mňa je to aj pravda.
A ešte k šoférom, som sa vyjadrila už v inej diskusii, ale zopakujem to. Zarábajú strašne málo, nikdo to nechce robiť a preto autobusové spoločnosti príjmu za šoféra hocikoho.
Samozrejme ze sa vina hadze hned na soferov. Ale mnohokrat je na nich vyvijany natlak priamo zo spolocnosti (napr. eliminovanie meskania) a tak sa ponahlaju. Druha vec je technicky stav autobusov, ktory tiez nie je bohvieco, no a tie nase slovenske cesty no coment...
to ze student agency dava prednost pohodliu pred bezpecnostou je blbost zatial je to jediny autobus, ktorym som siel, a v ktorom boli bezpecnostne pasy... navyse cely bus je velmi udrziavany, aj pocas jazdy mavaju niekedy prehliadky (kontrola brzd a podobne), cize netrep, pokial nevies... avsak pred havariou sa neuchranis ani keby si siel obrnenym transporterom...
ale to, ze zeleznicna doprava je bezpecnejsia, je dost ocividne. na druhej strane, vo vlaku je vacsia pravdepodobnost ze vas trebars okradnu
vsetko toto spojene s autobusmi je teraz len viac medializovane, lebo su to spravy, ktore sa lahko predaju vsak pred havariou v hrinovej taketo spravy nezvykli byvat tak casto, a autobusy mali havarie rovnako ako aj teraz...
a mimochodom, ja som mal riadne stresy, lebo jeden moj kamos siel vcera cez student agency do prahy, ale nakoniec som vypatral, ze nastastie siel skorsim...
myslim su, ze vacsina nehod mozu aj za to, ze su zamestnanci zle vyskoleny. napr tatot nehoda co bola vodic mal 25? ze? vodicak na autobus par mesiacov. Za zaidnych okolnosi by nemal vozit ludi, mal by mat minimalne rpax aspon 2 roky a to nemal takze asi tak.
I ked musim uznat, ze dost casto sa stavaju nehody prave na autobusoch a na zeleznici u nas ani tak moc nie skor na cechach je to na dennom poriadku skoro.
dneska autobusar strasne prudko zastal lebo samozrejme machroval rychlo a ja som preletale z uplne zadu v strede ta stloicka/ az uplne skoro k soferovi to bolo velmi vtipne
podľa mňa sú rôzne druhy dopravy, a aj autobusová, nebezpečné stále rovnako. o železničnej som presvedčená, že je bezpečnejšia. s SA som ešte necestovala, takže sa k tomu vyjadrovať nebudem
tak to si ty, ivlu no...ja som mala vždy zlé pocity z busov, aj pred týmito nehodami, aj pred stovkou ďalších bléééé, a obe druhy dopravy majú katastrofické výsledky, možno pershing by vedel viac porovnať, vyzná sa vo vlakoch a vlakových nehodách
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A štatisticky sú vlaky bezpečnejšie a podľa mňa je to aj pravda.
A ešte k šoférom, som sa vyjadrila už v inej diskusii, ale zopakujem to. Zarábajú strašne málo, nikdo to nechce robiť a preto autobusové spoločnosti príjmu za šoféra hocikoho.
ale to, ze zeleznicna doprava je bezpecnejsia, je dost ocividne. na druhej strane, vo vlaku je vacsia pravdepodobnost ze vas trebars okradnu
vsetko toto spojene s autobusmi je teraz len viac medializovane, lebo su to spravy, ktore sa lahko predaju vsak pred havariou v hrinovej taketo spravy nezvykli byvat tak casto, a autobusy mali havarie rovnako ako aj teraz...
a mimochodom, ja som mal riadne stresy, lebo jeden moj kamos siel vcera cez student agency do prahy, ale nakoniec som vypatral, ze nastastie siel skorsim...
I ked musim uznat, ze dost casto sa stavaju nehody prave na autobusoch a na zeleznici u nas ani tak moc nie skor na cechach je to na dennom poriadku skoro.