s mnohými ľudmi ssom rozoberal túto tajomnú tému a chcel by som fakt vedieť čo ma čakáá akože počul som veľa názorov ale je aspoň jeden z nich pravdivý???
Posmrtny zivot vedecky dokazany nie je, to o com rozpravaju ludia po kome a tak podobne, tak to nema nic spolocne s posmrtnym zivotom, je to vraj uplne prirodzene.
jasne a da sa to aj vedecky vysvetlit podla zakona zachovania energie. je dokazane, ze ked clovek zomrie, strati zo svojej hmotnosti asi 33gramov, co podla niektorych vedcov ma byt hmotnost duse. a to co mame hlave je tak vcelka energia, ze pokial by sme ju prmenili na elektrinu, tak by z jedneho cloveka bolo dost prudu pre fungovanie mensej osady na den. takze vsetci co mozete do elektrarne
@Flavus ...no ja neviem este presne ale aspon by som chcela sa len pozerat mozno chvilu na svoju smrt ale nevrvaim ze to ma byt nejaky novy super špica lepší zivot... tento by som nevymenila
@Flavus@13 Ja som si uz davnejsie vsimla, ze velmi velka vacsina ludi sa smrti neboji, su s nou zmiereni, s tym, ze raz pride koniec a nebude vobec nic. Pre mna je to vsak strasne desiva myslienka, z ktorej mam hrozu a ani zdaleka som sa s tym nevyrovnala. Ale ako hovorim, som jedna z mala.
@Azizi- Ja som mala tiež podobné myšlienky a neprišla som na nič iné, ako na ignoráciu. Proste o tom nehovorím a keď sa o tom niekto baví, buď zmením tému nejakou poznámkou alebo svoju spoločnosť požiadam nech sa o tom nebavia, že mi je to nepríjemné.
Raz sa s tým budem musieť vysporiadať, ale teraz mi tento postoj vyhovuje.
@Azizi keď niekto vraví o smrti alebo rovno tvrdí, že je s ňou vyrovnaný, že sa nebojí, nemusí to byť vždy pravda. Možno si len celkom neuvedomuje, čo to znamená. Proste niečo typu trafená hus zagága. Ale stráviť život strachom zo smrti je tak trochu... zbytočné
Uvažovali ste nad smrťou v rovine viery? Na smrť nemyslíš? Mal by si! Smrť je súčasťou nášho života a i naopak. Život ber tak, že raz sa budeš musieť zaň zodpovedať - keď neveríš v Boha tak v hodinu smrti sám sebe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
Ale chcela by som verit, no nejde to.
No teóriám sa nebránim žiadnym.
Ako sa to hovorí...Nádej umiera posledná.
Možno preto, že každý má rád možnosť získať druhú šancu, nemyslíš?
Keď stojím pri jazere, napríklad, v taký chladný jesenný večer,
skloním sa k zemi a medzi prsty mi vkĺzne hladký okrúhliak.
Postavím sa, chvíľu sa zapozerám na ladné krivky vlniek a obratne ho hodím medzi ne...
...je jedno, či sa odrazí tri krát, alebo dvanásť, ale kruhy na hladine ostanú aj potom,
ako sa kamienok ponorí na dno.
Verím na posmrtný život,
hoci si ho už asi neužijem.
@bobuska Ak nezomrieš v spánku alebo niečo podobné, tak si vlastnú smrť užiješ z veľmi blízka
Raz sa s tým budem musieť vysporiadať, ale teraz mi tento postoj vyhovuje.