Veríte tomu čo tvrdia evolucionisti? Ak áno, prečo by nemohol tiež napr. Windows 7 samovoľné vzniknúť? Môže!
Nová teória vzniku procesorov a softwaru:
Poďme dnes presvedčiť Billa Gatesa, že Windows 7 je dielom generátora náhodného kódu bežiaceho na mnohých počítačoch sveta zosieťovaných cez internet. -Tento generátor produkuje náhodné funkcie zdrojáku v ja
@hluzar , čakám takéto tebe podobné reakcie aj od druhých, ktorí sa nevedia k tomúto problému vyjadriť a preto aj ostatní budú takto stupidne reagovať ako ty na jasné argumenty. Prečo asi sa nikto nesnaží racionálne riešiť spôsob samovoľného vzniku?
Procesor a počítač je oproti bunke len detská hračka! O samovoľnom vzniku človeka nie je reč, lebo to nie je z ničím porovnateľné, porovnávajte len jedinú bunku.
Antropomorfným bohom nás tu budú opantávať a zastrašovať až kým skutočne neprídeme na všetko. Ale to nejde vzhľadom na primitívnosť človeka. A tak nás budú zastrašovať donekonečna.
A autorovi: nepoužívať veľké začiatočné písmeno tam, kde výslovne nepatrí!
@martinm zvlastne... mozno som celkom nepochopil ako si to cele myslel alebo si pisal blbost ktora nema logiku ... v kazdom pripade si myslim ze vsetko je v neustalom pohybe a vsetko obsahuje prirodne latky ale aby som si myslel ze sucast pocitaca moze vzniknut uplne prirodzene a nahodne je velmi nepravdepodobne
to, čo si napísal, vôbec nieje v poriadku, je to od veci a chce to akože kvázi "vedecky" popierať vec, ktorou je výroba dajakého produktu ľudmi. To že mohol vzniknúť dajaký procesor v prírode je veľmi málo pravdepodobné, keďže ide o to, že má určitú štruktúru a taká istá štruktúra akú vyrábajú aby vznikla náhodne to si myslím že sú šance hlboko pod 1%. Tak isto operačný systém, alebo ktorýkoľveke softvér nemôže vzniknúť náhodným generovaním funkcií, môže vzniknúť dajaká zlátanina ale určite nie funkčný program.
Radšej si naštuduj dačo o technike, o tom ako funguje a prestaň písať takéto bludy.
To už v prírode začnú rásť na stromoch Ipody, alebo si pôjdeš vykopať dajaký nový telefón do záhrady... A keď budem potrebovať nové auto stačí si preň prísť do jaskyne kde sa náhodne z nerastov tvoria bmwčka
Príroda obsahuje toho mnoho, dá sa z nej čerpať inšpirácia, dá sa učiť zo situácii či kolobehov, z javov ale spájať prírodu s C++, Windows 7 a procesormi od Intelu ? Vieš o čom vôbec hovoríš ? Už len to, že o sebe tvrdíš, že si kresťan a rozprávaš o náhode je dosť vtipné.
Vobec ste nepochopili o co mu ide. Nepisal o tom, ze v prirode moze samovolne vzniknut procesor ale o tom ze samovolne nemoze vzniknut ziva bunka a ze je to nepravdepodobnejsia ako keby sam vznikol procesor alebo PC program. Problem je v tom, ze proteiny sa nemozu sami od seba skladat do vecsich celkov. No taky PC program by sa mohol sam od seba vygenerovat, aj keby sa sanca blizila k nule, stale tam je. A teoria evolucie nie je zla, len ma obmedzenu platnost.
@martinm - odhliadnuc od toho že si to písal so zámerom vyplodiť čo najväčšiu pičovinu ťa musím sklamať, lebo prípad konkrétne windowsov to asi nie je, ale už je pomerne bežné že sa určité programy "vyrábajú" prakticky tebou opísaným spôsobom. po niekoľkých stovkách generácií "polonáhodnej evolúcie" obvykle obsahujú algoritmy ktorým často nerozumejú ani ľudia a fungujú efektívnejšie než akékoľvek algoritmy riešiace tú istú úlohu vymyslené človekom.
a myslím že nechápeš význam slova "román" - fiktívne literárne dielo stredného až veľkého rozsahu obsahujúce množstvo postáv, komplikovanú zápletku, morálne a psychologické dilemy, atď atď. biblia je román. evolučná teória je zatiaľ stále platná a doteraz najlogickejšia teória o vzniku vesmíru a všetkého. a keby si nebol zadubený fanatik tak by si pochopil že sa s kresťanstvom vôbec nevylučuje, mimochodom.
i keď podľa mňa generátor náhodného kódu by pokojne dokázal vytvoriť Windows 7 generovaním náhodných kódov, len by mu to trvalo tak cca 65 miliónov rokov.
čiže firmy ako Microsoft, Intel, len urýchľujú tvorbu... na zemi vznikol náhodným spôsobom život a vytváral sa miliardy rokov, jediní kto to urýchlil bolo pár mimozemšťanov, ktorí urýchlili náš pokrok...
@tomas plus, prestav si akú by mal taký os náročnosť na systém... bo určite by tam bola jedna funkcia ktorá sa dá zapísať na napr 100 riadkov, zapísaná aspoň na 100 000 riadkov, keďže by to bolo náhodné
@martinm keby si nepisal kokotiny, ale radsej sa nieco ucil. Evoluciu procesorov poznam uz od prveho Intel procesora 4004 a tak isto aj postupny vyvoj, co sa kde vylepsovalo a akym sposobom. A ty tu trepnes, ze Core 2 Duo vzniklo v blizkosti nejakej podmorskej sopky. To je ale kurva nahoda, ze to co tam vzniklo malo dve identicke jadra, napr 228 milionov tranzistorov, ze sa to ludom podarilo prerobit na cip so socketom LGA 775, ze hustota rozpolozenia tranzistorov bola prave 45nm, nebodaj uz mal v sebe aj L1 L2 cache...a dalej ani nepokracujem. A este rovno napis ze kazdy rok najdu novy procesor ktory cistou nahodou ma lepsiu architekturu... A Windows? Windows postupoval v evolucii tak isto. Nech uz nechas generator bezat nahodne, nikdy ti nevygeneruje sam od seba nieco take, mozno keby to generovala nejaka umela inteligencia, ktora musi byt ajtak vytvorena ludmi. Windows sa vylepsoval postupne, menilo sa jeho jadro a dodnes sa vyvija, nove chyby sa najdu kazdy den, kedze nie je dokonaly a preto neustale vychadzaju aktualizacie. Linux je na tom lepsie.
Nic z toho, co si napisal neni mozne a neni to ani nijako vedecky podlozene...su to len blaboly, ktore moze napisat hocikto...
no co na to povedat aby to bolo slusne? este ze mi vyrastol moj notas v kvetinaci, inac by som tomu vobec neveril... hmm, ale spajat evoluciu organizmov s windowsom...
Všetko to bolo myslené ironický, ale pravdivo. Išlo tu o to aby ste si vedeli predstaviť aká to musí byť náhoda, aby vznikla čo i len jediná bunka samovoľným spôsobom. Procesor a počítač je oproti bunke len detská hračka! O samovoľnom vzniku človeka nie je reč, lebo to nie je z ničím porovnateľné. Iba jedná osoba to celé pochopila ako som to myslel @qwer28 napísal: Vobec ste nepochopili o co mu ide. Nepisal o tom, ze v prirode moze samovolne vzniknut procesor ale o tom ze samovolne nemoze vzniknut ziva bunka a ze je to nepravdepodobnejsia ako keby sam vznikol procesor alebo PC program.
a to co si napisal, nie je mozne... pretoe CPU a OS tazko budu v prirode prechadzat evoluciou(t.j. to co je nefunkcne, zle, slabe sa dalej nebude vyvijat... pretoze pochybujem ze jedno CPU zozere to druhe )
@martinm ked si to myslel tak ako si to myslel tak si to tak mal aj napisat a nie blbosti o kremiku a vzniku cpu z prirody. Len sa opieras o nazor niekoho ineho...
@martinm a preco si myslis ze CPU je oproti bunke len "detska hracka"? v biologickom svete nezalezi ci mas ruku o par cm dlhsiu ako tu druhu... zmeni sa ti par genov tak budes mat inu farbu oci... alebo bude z teba pes, ale stale budes zivy tvor.. proste chcem povedat, ze moze byt nekonecne vela obmien niecoho, aby sme to povazovali za zive.. ak zmenis cas CPU, uz to nebude CPU ale len kopa kremika... a tak isto, zive organizmy si mozu konkurovat, nejake dajme tomu tvoje CPU nie... su to 2 neporovnatelne veci, tak ich porovnavat ani nemozes... to zas podla mna chceli povedat ludia tebe...
A vraj nemôžem bunky porovnávať s procesorom, lebo procesory nie sú živé. -Nó..o..o..o!... -Lenže aj tie jednoduché chemikálie, polyméry, replikujúce polyméry a hypercykly nie su živé - a predsa sa tvrdí, že tadiaľto sa vývoj uberal. - Procesor a počítač je oproti bunke len detská hračka! -Preto moje tvrdenia o jeho náhodnom vzniku majú veľké percento pravdepodobnosti.
@martinm Vidím, že si sa pustil do veľmi tvrdého boja s celkom šikovným nástrojom. To sa mi páči.
Ako sám vidíš, väčšina ľudí tu z teba spraví bud narušeného jedinca, alebo proste tupca. :/
Jedna vec sa mi nezdá....Ja poznám teóriu evolúcie ako teóriu prirodzeného vývoja živých organizmov prostredníctvom prírodného výberu-najsilnejší prežije. Takže si myslím, že to, čo si tu napísal nie je argument proti teórii evolúcie, ale argument proti vzniku života, čo nie je to isté.
....trochu k tvojim čipom:
Môj laický názor je, že keby si dal týmto procesom dostatočne dlhý čas a priestor, je to MOŽNÉ aby sa ti vytvoril Wnds 7 . Extrémne nepravdepodobné, ale možné.
Nesúhlasím s tvojim tvrdením, že počítač je oproti bunke ako hračka. Dnešné počítače (aj ked maju veľkosť budovy) sú daleko komplikovanejšie ako (prvé) živé bunky.
@martinm nó..o..o..o! len si zabudol, ze pri bunkach z anorganickych prvkov vznikaju organicke zluceniny(uhlik-zaklad organickej chemie)... pri procesoroch z anorganickych zlucenin vznikaju anorganicke zluceniny(procesory su tvorene kremikom)... tam je chyba v tvojej logike...spajanim organickych zlucenin vznikaju zakladne organizmy, ktore mozu podliehat evolucii...proste to je to iste akoby si tvrdil, ze ten suter co mam v kvetinaci raz musi ozit, lebo ak nie tak sa vsetci evolucionisti mylia...lenze ten kamen je tvoreny prvkami ktore v organickej chemii nemozu vystupovat ako zakladne...hmm.. ale vidim, ze je to marna snaha... neberiem ti tvoju vieru, len sa nepokusaj sprznit to v co verime my...
ja by som povedal, že ano, je možné aby za nejakú veľmi veľmi dlhú dobu vzniklo niešo, ako procesor a win7, možno aj na jednom mieste a možno aj s RAMkou a všetkými vecami čo je k tomu treba, ale trvalo by to neskutočne a strašne dlho, nakoľko by tam museli nejakým spôsobom vzniknúť aj nejaké plasty (minimálne ako izolácia) a nejaké čítacie hlavice a neviem čo ešte (do štruktúry počítača sa veľmi nerozumiem...). Ale URČITE by to trvalo neporovnateľne dlhšie, ako čas, za ktorý tu vznikol život. Dôvod (jeden z mnohých) - bunka je analógová, počítač a programy sú digitálne.
A neviem si dosť dobre predstaviť, ako by prebiehal prirodzený výber pri programoch...akože odkiaľ by počítač vedel, že ktorý program beží správne? Lebo ak pri bunkách beží nejaký prepis nesprávne, tak bunka zomrie, alebo ju to vylepší nejakým spôsobom...ale pc???
Ako ludia to nedokažete pochopiť že on nemyslel to že v prirode važne rastu procesory xD ale naražal na to , že bunka nemôže len tak samovolne vzniknúť , potrebuje na to neaky podnet , tak ako nemôže vzniknuť ani procesor , alebo windows ( ps som linuxak) tak nemôže vzniknuť ani bunka , predsa nemôže niečo vzniknuť z ničoho, musi tam byť neaky ten podnet, neaka energia elektrony , protony apodobne , tak nedrbte donho ked ste ho nepochopili ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A autorovi: nepoužívať veľké začiatočné písmeno tam, kde výslovne nepatrí!
Radšej si naštuduj dačo o technike, o tom ako funguje a prestaň písať takéto bludy.
To už v prírode začnú rásť na stromoch Ipody, alebo si pôjdeš vykopať dajaký nový telefón do záhrady... A keď budem potrebovať nové auto stačí si preň prísť do jaskyne kde sa náhodne z nerastov tvoria bmwčka
alebo keby zasadím jednu 100 eurovku, vyrástol by ich celý strom ?
a myslím že nechápeš význam slova "román" - fiktívne literárne dielo stredného až veľkého rozsahu obsahujúce množstvo postáv, komplikovanú zápletku, morálne a psychologické dilemy, atď atď. biblia je román. evolučná teória je zatiaľ stále platná a doteraz najlogickejšia teória o vzniku vesmíru a všetkého. a keby si nebol zadubený fanatik tak by si pochopil že sa s kresťanstvom vôbec nevylučuje, mimochodom.
čiže firmy ako Microsoft, Intel, len urýchľujú tvorbu... na zemi vznikol náhodným spôsobom život a vytváral sa miliardy rokov, jediní kto to urýchlil bolo pár mimozemšťanov, ktorí urýchlili náš pokrok...
Nic z toho, co si napisal neni mozne a neni to ani nijako vedecky podlozene...su to len blaboly, ktore moze napisat hocikto...
Ako sám vidíš, väčšina ľudí tu z teba spraví bud narušeného jedinca, alebo proste tupca. :/
Jedna vec sa mi nezdá....Ja poznám teóriu evolúcie ako teóriu prirodzeného vývoja živých organizmov prostredníctvom prírodného výberu-najsilnejší prežije. Takže si myslím, že to, čo si tu napísal nie je argument proti teórii evolúcie, ale argument proti vzniku života, čo nie je to isté.
....trochu k tvojim čipom:
Môj laický názor je, že keby si dal týmto procesom dostatočne dlhý čas a priestor, je to MOŽNÉ aby sa ti vytvoril Wnds 7 . Extrémne nepravdepodobné, ale možné.
Nesúhlasím s tvojim tvrdením, že počítač je oproti bunke ako hračka. Dnešné počítače (aj ked maju veľkosť budovy) sú daleko komplikovanejšie ako (prvé) živé bunky.
A neviem si dosť dobre predstaviť, ako by prebiehal prirodzený výber pri programoch...akože odkiaľ by počítač vedel, že ktorý program beží správne? Lebo ak pri bunkách beží nejaký prepis nesprávne, tak bunka zomrie, alebo ju to vylepší nejakým spôsobom...ale pc???