to závisí od uhla pohľadu. ak sa pýtaš na toho kresťanského ťulpasa čo sa neprávom píše s veľkým b, tak nie. ak sa pýtaš na neurčitú bytosť transcendentujúcu celý vesmír, tak áno
pytam sa lebo ja vneho neverim ale denne sa stretavam s ludmi , ktory v neho verie respk. si to asi myslia lebo maju uplne ine nazory na život na všetko čo okolo nich sa hybe a dycha ako ja. A snažim sa ich pochopiť ... ale proste čim dalej tym viec zistujem že očami katolika "šloveka čo veri" sa to neda tak sa pytam aky mate naztor vy nato, ti ktory veria a ti ktory neveria .. dakujem
veriť v Boha. myslím, že nejde o to, že či verím v jeho existenciu, ale či verím v "neho". ja som veriaci, ale určite nie v tom náboženskom slovazmysle a nie čo sa Boha týka. ale verím v energiu, niečo podobné, alebo nejak tak. proste je niečo, čo je nad naše chápanie. ak existuje Boh, ktorý udajne stvoril svet, čo vesmír? stvoril aj ten? ak ano, prečo stvoril planéty bez života? alebo je na nich život, len my ho nevieme vnímať? alebo ich stvoril pre ludí, aby sme sa mohli "rozšíriť" ďalej do vesmíru? ale prečo potom stvoril človeka, ktorý je odkázaný na kyslík a vodu? prečo by nás tak pútal k Zemi? a prečo niesme teda viazaní na dusík, ktorého je na Zemi ovela viac? a prečo vlastne k životu potrebujeme ten kyslík? nebolo by lepšie, ak by sme ho nepotrebovali? v tom prípade buď žiadny Boh neexistuje, alebo je podstata Boha úplne iná, než si ju predstavujú ľudia. vie mi to niekto vysvetliť?
Verím, v niečo, čo kontroluje tento svet, ničo väčšie ako sme my sami. Ak chcete nazvite to kľudne bohom. Nie som kresťan ani sa neradím do žiadnej inej náboženskej skupiny, a zároveň nie som ateista. Na takú otázku sa nedá odpovedať "áno" alebo "nie".
@kofolavsrdci Potom si ako ja Védycky založený človek lebo moja viera ma neradi do nijakého náboženského spoločenstva ani politickej frakcie moja viera učí že nemám mať pána a nebyť nikomu pánom som vo vlastnom rodovom kruhu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
--- NIE ---
» www.posmrtnyzivotexistuje.sk/...