@3 je jedno ci to vysvetlis alebo nie. Pretoze keby tu napises aj 20 prispevkov s vysvetlenim aj tak podla vacsiny pravdu mat nebudes. Ale pritom viem ze ty by si mal rozumnejsie vysvetlenie ako krestania na danu vec. Pretoze vacsina ateistov vie preco neveri. Krestania zase nevedia preco veria. Bohuzial je to tak..a teras sa zase do mna pustite
@4 nezdielam tvoj nazor,ale nejdem sa do teba pustat,je to predsa tvoja vec,co si myslis a v co veris.
len by som chcela opravit tu tvoju vetu ze krestania nevedia preoc veria.nehadz vsetkych do jednehho vreca,ja som napriklad evanjelicka,viem preco verim,ale zasa katolikov rada nemam...hlavne papeza a podobnych.
1. Ak ateista zomrie a keď tam bude Boh, tak ako to tvrdia veriaci, tak ateista potom bude mať obrovský problém, lebo bude horúcim kandidátom na strávenie večnosti v pekle, kde sa bude naveky TRÁPIŤ.
2. Veriaci zomrie a keď tam ako si to myslia ateisti vraj žiaden Boh nebude, tak potom veriaci vôbec nebude prekvapený a nebude ho nič TRÁPIŤ, lebo o tom aj tak nebude vedieť.
@8 ja som ateista a moze mi dat hocijaky krestan kolko chce otazok a rizumne mu na ne odpoviem bez toho aby som odpovedal tipom " Boh to tak chcel" " boh za to nemoze, za to mozu ludia" " a podobne trapne odpovede na ktorich sa len zasmejem...
@9 zase ? vidis sam hovoris o tom istom... ty veris len preto ze sa bojis pekla! Keby niet pekla tak by si urcite v Boha neveril... Je to o falosi vsetko a o strachu
Ja že verím preto, že sa bojím pekla? Ručím ti že sa pekla nebojím. Prečo by som sa mal báť pekla? Peklo nie je pripravené pre mňa. Peklo nie je pripravené pre dobrých kresťanov. Peklo si vyberáš sám už tu na tomto svete svojím životom.
ja chodím teraz na prípravu na birmovku a je to pre mňa dosť depresívne keďže ja ako ateistka musím chodiť stále do kostola a počúvať tie rozprávky... ale chcem to mať rýchlo za sebou ..... ale už nám tam hovorili všelijaké zaujímavé rozprávky.. napr. padlý anjel preto zradil boha a postavil sa mu lebo mu boh ukázal že mu raz bude vládnuť žena(mária) a on sa cez to nevedel preniesť by ma zaujímalo ako na to prišli
Moja odpoveď na túto otázku je jednoduchá. Dávno, keď ešte ľudia ani z ďaleka nepoznali zákonitosti prírody, teda si nevedeli vysvetliť niektoré prírodné, alebo iné javy, vymýšľali si rôzne nadprirodzené bytosti, so schopnosťami ovládať počasie, hádzať blesky, rozbúriť more, dať rodine dieťa a podobne. "Iný kraj iný mrav" hovorí sa, a teda aj náboženstvá, ktoré takto vznikali, lebo to boli a sú náboženstvá, boli niekde také, inde také. Niektoré zanikli a niektoré, ako vieme, existujú doteraz. Všetky sú však založené na tom istom princípe. Z prirodzenej energie, ktorá tu všetko ovplyvňuje, spravili ľudia niečo nadprirodzené a dali tomu meno Boh. Nebolo tomu inak ani pri kresťanstve, ktoré sa nás snaží aj dnes učiť tieto "vedomosti - nevedomosti" vymyslené ešte praľuďmi...
@15 nechápem ako môže niekto povedať že neverí v cirkev! veď cirkev je tu! existuje.. ako v ňu nemôžeš veriť?? povedz že ju neuznávaš a nie že v Cirkev neveríš... nemá to zmysel
zaujimave ze krestanai si idu svoje a jebli ateisti sa im do toho montuju a buzeruju nas ze preco hento a toto.... tvrdil som to uz davno, lebo kedysi krestastvo bolo fanaticke no dnes je najfanatickejsim nabozenstvom ateizmus.... silou mocou neverite a rypete aby ste boli strasne cool medzi kamosmi... a kludne sa pustite do mna :p
Boh je na veky. Boh je večný je od večnosti. On je alfa a omega. Boh bol od počiatku nemá začiatok a nemá ani koniec. Boh je, bol a bude na veky. Peklo bude dovtedy existovať dokiaľ bude Boh na veky.
@31 Ked pride odluka cirkvy od statu a riadenia a budete penazne totalne sebestacni, tak sa premna zamna aj trtkajte doriti, je mi to jedno. Dovtedy budeme nadavat jak sa len bude dat...
@tenario správne... tomu čo hovorí cirkev už uveria len ľudia, čo nie sú dosť inteligentní na to, aby pochopili, že je to nereálne aby niečo také ako boh existovalo
A tú anketu som sem dala preto lebo ma zaujímalo koľkí ľudia z Birdzu veria a koľkí nie
tenario z tvojich prispevkov evidente vidno ze naozaj sa krestania navazaju do ateistov... vseci ta maju v pici iba ty rypes ja sa do ateistov nmestaram pokial sa nestaraju do mna a pokial vime tak panuje sloboda slova tak ak niekto moze prezentovat svoje rasisticky obmedzene nazory (ano narazam na teba) tak preco by nemohol aj nabozenske presvedcenie?
@42 no ano lebo tato tema tu je uz otrepana ..minule bola zalozena tato ista tema a to si mal citat ako sa krestania navazali..takze... a ja nerypem hovorim len svoj nazor
V Boha verim ako v Boha ale ako uz bolo spominane cirkev je na hovno.Su to zaslepeny ludia ktory chodia do kostola a modlia sa k niecomu v co vlastne ani vecsina z nich neveri.Verit v Boha nie je len chodenie do kostola ako si niektori myslia.Sak uz od malicka nam vtlkaju do hlavy ze Boh je vsade tak naco chodit za nim to niakeho zatuchuteho kostola?(to je veta z knihy Annina dcera Rilla a podla nej sa aj riadim)Nebudem tu vypisovat ze ako v Boha verim bo by som sa prepadla od toho trapasu co vsetko robim:/co sa tyka Boha Ale je pravda ze obcas by sa mali ludia riadit podla Bozych zakonov confused:ebo vecsina z nich to casto prehana
@nietzsche noooo v podstate musím... ale nerobí mi to až také problémy až na to chodenie do kostola prílišné čo ja neznesiem... ja tam chodím kvôli babke.... aby v kľude dožila... berem to tak že čím skôr to budem mať za sebou tým lepšie
@65 Takže je to úplne rovnaká teória pre lenivcov ako tá s Bohom.
Pretože: Boh nás stvoril. KONIEC
Alebo: Sme s mimozemšťana. Odkiaľ je mimozemšťan? Mimozemšťana skúmať nemôžme. KONIEC.
@66 Nie, človek nieje z Neandertálca. Neandertálec bol súčasníkom kromaňoncov, no kvôli neprispôsobivosti vyhynul. Priamym predchodcom človeka je kromaňonec.
Mimochodom, počul som úžasnú teóriu, o tom, že človek bol stvorený Bohom za 7 dní, a Neandertálci nevyhynuli, ale sú medzi nami, len sa začlenili do spoločnosti.
nikdy som nebola vedena k viere v boha a stale neviem co si o tom vlastne mysliet...
nikomu jeho vieru neberiem, ale pre mna to stale akosi nic neznamena, teda neoslovuje ma to, hoc verim, ze to moze byt super niecomu dat oddane verit, tomu, co dava nadej...
ale zas nechapem, ako moze niekto povedat, ze ked nebudem verit v boha a nebudem ho "uctievat" tak pojdem do pekla... ja sa snazim byt dobrym clovekom, ale do kostola nechodim a co? som preto menejcenna ci zaostala ci co? to snad nie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Nechce sa my tu velmi rozpisovat, ale ak by niekto chcel tak mozem.
len by som chcela opravit tu tvoju vetu ze krestania nevedia preoc veria.nehadz vsetkych do jednehho vreca,ja som napriklad evanjelicka,viem preco verim,ale zasa katolikov rada nemam...hlavne papeza a podobnych.
bohuzial v dnesnej dobe to aspon trochu inteligentnym ludom nestaci
2. Veriaci zomrie a keď tam ako si to myslia ateisti vraj žiaden Boh nebude, tak potom veriaci vôbec nebude prekvapený a nebude ho nič TRÁPIŤ, lebo o tom aj tak nebude vedieť.
Moja odpoveď na túto otázku je jednoduchá. Dávno, keď ešte ľudia ani z ďaleka nepoznali zákonitosti prírody, teda si nevedeli vysvetliť niektoré prírodné, alebo iné javy, vymýšľali si rôzne nadprirodzené bytosti, so schopnosťami ovládať počasie, hádzať blesky, rozbúriť more, dať rodine dieťa a podobne. "Iný kraj iný mrav" hovorí sa, a teda aj náboženstvá, ktoré takto vznikali, lebo to boli a sú náboženstvá, boli niekde také, inde také. Niektoré zanikli a niektoré, ako vieme, existujú doteraz. Všetky sú však založené na tom istom princípe. Z prirodzenej energie, ktorá tu všetko ovplyvňuje, spravili ľudia niečo nadprirodzené a dali tomu meno Boh. Nebolo tomu inak ani pri kresťanstve, ktoré sa nás snaží aj dnes učiť tieto "vedomosti - nevedomosti" vymyslené ešte praľuďmi...
a boha si kazdy vysvetluje po svojom, takze v tom sa nejdem hadat...
Viac k tomu nemam co dodat...
rozum je niekde velmi daleko mimo teba
A tú anketu som sem dala preto lebo ma zaujímalo koľkí ľudia z Birdzu veria a koľkí nie
@31
@35
zaujmave, ze od teistov tu nieje ani jeden argument
akurat boh je vecny, nenavazajte sa do nas...
je to cele smiesne
ale niektori krestania robia svojej viere naozaj hanbu---
blbost,jak keby mi niekedy modlenie v Boha a prosby pomohli..
Keď tomu sama neveríš zbytočne sa modlíš. Boh ťa nevyslíši bez viery. Tak sa ti stane ako si uverila.
Ja v Boha neverím, do kostola nechodím a dokonca ani birmovke som nebol
Pretože: Boh nás stvoril. KONIEC
Alebo: Sme s mimozemšťana. Odkiaľ je mimozemšťan? Mimozemšťana skúmať nemôžme. KONIEC.
@66 Nie, človek nieje z Neandertálca. Neandertálec bol súčasníkom kromaňoncov, no kvôli neprispôsobivosti vyhynul. Priamym predchodcom človeka je kromaňonec.
Mimochodom, počul som úžasnú teóriu, o tom, že človek bol stvorený Bohom za 7 dní, a Neandertálci nevyhynuli, ale sú medzi nami, len sa začlenili do spoločnosti.
nikomu jeho vieru neberiem, ale pre mna to stale akosi nic neznamena, teda neoslovuje ma to, hoc verim, ze to moze byt super niecomu dat oddane verit, tomu, co dava nadej...
ale zas nechapem, ako moze niekto povedat, ze ked nebudem verit v boha a nebudem ho "uctievat" tak pojdem do pekla... ja sa snazim byt dobrym clovekom, ale do kostola nechodim a co? som preto menejcenna ci zaostala ci co? to snad nie...
Ano, podľa "nich" (veriacich), si! Byť lepším človekom, byť kresťanom. To som počul do nejakých veriacich.
@batarrd @nebopeklo rýchlo verte všetkému čo vám povedia inak...