Pojem civilizácia sa častokrát nesprávne chápe. V historickej vede sa pod ním skrýva schopnosť žiť v mestách a písať a teda v konečnom dôsledku niečo na vysokej úrovni. V tejto otázke som bol dlhé obdobie dosť skeptický, avšak názor som zmenil. Podľa mňa je vysoko pravdepodobné, že v celej šírke vesmíru nie civilizácia, ale život existuje. Myslím si však, že nie na báze uhlíka , ale iného prvku s nižším stupňom vývoja ako sme my.
nie, lebo určite je omnoho ľahšie a prirodzenejšie a logickejšie a pravdepodobnejšie (veriť) že sme sami...
...vo vesmíre z ktorého vidíme možno tak 1% jeho celkovej veľkosti, a v tomto jednom percente sa nachádzajú MILIARDY galaxií, z ktorých každá obsahuje MILIARDY hviezd, okolo ktorých obieha od nula do STOVIEK planét.
(koniec sarkazmu)
my sme tiež "mimozemská" civilizácia, akurát sa tak neoznačujeme, lebo žijeme na Zemi (mimoZemská - existujúca mimo planéty Zem), ale inak sa ničím nelíšime od akejkoľvek potenciálnej civilizácie vo vesmíre, náš vznik a existencia nie je žiadna istota, zakladá sa na rovnakej pravdepodobnosti na akej sa zakladá vznik a existencia akejkoľvek inej civilizácie na akejkoľvek inej planéte, a pravdepodobnosť že sme v celom vesmíre jediná inteligentná forma života je o stovky rádov (čiže stovky "umocnení") menšia ako pravdepodobnosť že ich vo vesmíre existujú milióny a my sme len jedna z nich.
podla mna je vesmir ako server nejakej strategickej online hry,kazdy boh ma svoju planetu..ale mam pocit ze sa nas boh dlho neprihlasil na svoj ucet a teraz nam hrozi automaticke vymazanie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a kludne to mozu byt aj civilizacie
...vo vesmíre z ktorého vidíme možno tak 1% jeho celkovej veľkosti, a v tomto jednom percente sa nachádzajú MILIARDY galaxií, z ktorých každá obsahuje MILIARDY hviezd, okolo ktorých obieha od nula do STOVIEK planét.
(koniec sarkazmu)
my sme tiež "mimozemská" civilizácia, akurát sa tak neoznačujeme, lebo žijeme na Zemi (mimoZemská - existujúca mimo planéty Zem), ale inak sa ničím nelíšime od akejkoľvek potenciálnej civilizácie vo vesmíre, náš vznik a existencia nie je žiadna istota, zakladá sa na rovnakej pravdepodobnosti na akej sa zakladá vznik a existencia akejkoľvek inej civilizácie na akejkoľvek inej planéte, a pravdepodobnosť že sme v celom vesmíre jediná inteligentná forma života je o stovky rádov (čiže stovky "umocnení") menšia ako pravdepodobnosť že ich vo vesmíre existujú milióny a my sme len jedna z nich.