Nie. Neverím že je niečo dané, predurčené. Že možem robiť hocičo, a aj tak sa stane iba to čo je môj osud. Nie. Ja nemám svoj život predurčený, a iba ja rozhodnem čo s ním spravím, žiadny osud. To by som sa rovno mohol vysrat na nejakú snahu a upadnúť do úplnej letargie a tvrdiť že tak to aj tak má byť, že to nemá cenu, lebo je všetko predurčené. A to nechcem.
Skor ano ako nie. Niektore veci su fakt nepredvidatelne a clovek by si ani nemyslel ze sa stanu - a nijak im nevie zabranit. Keby sa dalo nahliadnut do svojho osobnej kartoteky z menom pawlo-v osud - tak asi by som sa tam nepozrel pretoze ani ma to nezaujima co sa so mnou stane. Co ked ma v pondelok zrazi elektricka a ja to nemozem nijak zmenit a keby som to vedel dopredu tak by som sa zrutil ze to nemozem zmenit. Urcite ste videli film nezvratny osud a tam to presne je coho sa najviac bojim - ze osud sa neda obalamutit.
ja verim na osud ze niektore veci su v nasich zivotoch proste dane ze sa stanu a my to nijako neovplyvnime...mozeme akurat ovplyvnit to ako sa k tym udalostiam dostaneme...
ako sa hovori... kazdy je strojcom svojho stastia...a ak to nie je pravda tak potom mozme len dufat zenas "osud" bude lepsi ako osud nejakych africkych deti.. nie som prilis velka humanistka.. ale to co sa im stalo je ich osud ?.. ja si nemyslim...mozme len verit.. kazdy sam
Verim tomu, ze niektore veci su predurcene a niektore robime samy len aby sme sa k predurcenym dopracovali akym kolvek sposobom... V jednoduchosti co sa ma stat, stane sa...
Podla mna secko co sa stane ma svoju pricinu,ktoru mozno ani nie vzdy vnimame.Ale podla mna existuje nieco take ako osud,ale zato sa treba snazit,aby secko vyslo tak ako my chceme
Neverím na osud. Nepáči sa mi myšlienka, že nech sa rozhodnem akokoľvek bude to to isté. Verím, že keď sa niečo stane tak si za to môžem sama a nie osud. No samozrejme nie vždy, ale to nie je osud.
Všetko zlé je na niečo dobré. - no v to verím, pretože aj zlé veci, ktoré sa mi stali ma posilnili, zmenili, ukázali inú cestu.
hm...zahram sa na mudreho...a dovolim si takuto uvahu:
AK sa vsetko co sa stalo malo stat-bolo to predurcene, nikto by prakticky nebol zodpovedny za svoje ciny...tusim ze aj tu na fore niekto pisal takyto priklad ze clovek zavrazdi ineho cloveka a povie ze to bolo predurcene, cize sa to nedalo zvratit a ani on to nemohol zvratit...keby sa tymto riadil svet nastala by totalna anarchia...co podla mojho nazoru nieje velmi dobre...lepsie je, ked si povieme ze co robime robime z vlastnej vole, pricom plati ireverzibilita ci ako sa to vola (nezvratnost casu)
osud je naozaj akoby podmnozinou nahody...no nahody neexistuje...su to lendiania ci okolnosti ktore sa stanu/stali na zaklade ludi a vecii ci uz z globalneho hladiska alebo subjektivneho..aleuz samotne globalne hladisko suvisy s jednotlivcami ako sa v tom momente rozhodnuu ..taky mam nazor ja...
Vidiiiim ze som sa mylila Niekde som tu vravela, ze verim na vsetko, ale predsa len nie! Na osud neverim absolutne ani trosicku (aj ked na drevo zvyknem klopat, tak mozno vazne verim uplne na vsetko aj ked to by som skor pripisala akejsi povercivosti a ta s pravdivostou nemusi mat nic spolocne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Veríte že všetko čo sa deje sa diať má?
-ano verim
otazka od 1
že aj to zlé čo sa stane,,je na niečo dobré?
-hej verim
no a na osud neverim .verim že všetko sa deje z ineho pričinenia alebo dopustenia.
A v osud tiez neverim, svoje stastie mame vo svojich rukach predovsetkycm my a vacsina veci zavisi len od nas a nasho okolia.
Všetko zlé je na niečo dobré. - no v to verím, pretože aj zlé veci, ktoré sa mi stali ma posilnili, zmenili, ukázali inú cestu.
AK sa vsetko co sa stalo malo stat-bolo to predurcene, nikto by prakticky nebol zodpovedny za svoje ciny...tusim ze aj tu na fore niekto pisal takyto priklad ze clovek zavrazdi ineho cloveka a povie ze to bolo predurcene, cize sa to nedalo zvratit a ani on to nemohol zvratit...keby sa tymto riadil svet nastala by totalna anarchia...co podla mojho nazoru nieje velmi dobre...lepsie je, ked si povieme ze co robime robime z vlastnej vole, pricom plati ireverzibilita ci ako sa to vola (nezvratnost casu)
tot vsjo...