@flussica ked si to zoberies z ineho hladiska (nechcem povedat matematickeho) tak ano, nemam je spravnejsie ako nie, nemam. pretoze dva zapory nam davaju kladnu odpoved
@feex8 Predstav si, ze musis cez vikend pomahat mame cely cas a niekto z tych ludi, ktorym "nevies povedat nie" sa Ta spyta: "Pojdes s nami na chatu?" Ako odmietnes bez zaporu?
@kikushenka praveze v tomto je slovencina DOKONALA!! Vies si predstavit, ze by si pouzivala doslovny preklad frazy "Nobody is perfect" ? Ja teda nie...
@flussica to je vec priorit. ja tym ludom viem povedat nie. ale nehovorim. tiez aj preto, lebo nikdy odo mna nieco nepozaduju proti mojej voli. vsetko je o komunikacii
@28 Tak eviem prečo tu pletie angličtinu -.- ... Má pravdu, že to zmysel nedáva, ale to je proste slovenčina... Btw tak isto to funguje aj vo francúzštine
@narazuvzdorna Dobry den, jeden z mojich oblubenych uzivatelov Birdzu! Dovolujem si Ta upovedomit, ze o fonetickej stranke som hovorila vo vybranych pripadoch spojenych predovsetkym s dvojitym zaporom, ako su doslovny preklad "Nobody is perfect", frazy na sposob "nie, nemam" a rozhovory v style - "Nemam rad spenat" "Ani ja" -
Takze situaciu SEM netreba motat . Je celkom jedno, ci sa o spenate bavis na nudnej biologii, alebo pri dlhej ceste autom .
@mielikki Dakujeme za nazory vyskolenych jazykoznalcov, ja som to ale sudila vylucne foneticky - teda ze to bez dvojit. zap. tak nejak BLBO ZNIE. (Mas lepsiu charakteristiku fonetiky?
@flussica Nakoľko presnú definíciu fonetiky si nepamätám, usudzujem ale, že i tá wikipédiová je vcelku dostačujúca, každopádne chápem, čo si tým myslela, ale moje jazykovedné ja mi nedovolilo sa do toho nezamiešať (Aj tu je dvojitý zápor, tu by som ho ale nazvala litotesom
@kikushenka Heej? Tak to Ti poviem, ze TAKTO vyzeram presne ja, ked "chytim nervy". Top mojej zurivosti vie byt sice este vyssie, ale vcera som mala nejaky blby den. No a dnes, s odstupom casu, by som este chcela povedat, ze uznavam, co si vcera pisala. Pretoze je fakt, ze v pripade, ze by sme dvojity zapor vobec nepoznali, by nam to prislo urcite celkom normalne. Ale aj tak si stojim za svojim v tom, ze Tvoje priklady, hoci velmi uvedomele a vyzadujuce zamyslenie, su len konspiracnym "keby - keby"..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
" - Ty ma asi nemáš rada, čo.."
" - áno, nemám."
a nie su to len anglicke "zakony".
plati to skoro v kazdom jazyku. v tomto je slovencina nedokonala.
vsimnite si vety: "nemam rada spenat!" re:"ani ja!"
spravne by malo byt: "aj ja"
@kikushenka praveze v tomto je slovencina DOKONALA!! Vies si predstavit, ze by si pouzivala doslovny preklad frazy "Nobody is perfect" ? Ja teda nie...
ale väčšinou je to pre mňa ťažké....
nikto = niekto, kto neexistuje (brali by sme to ako imaginarneho cloveka)
vtedy to celkom dava zmysel: nikto(imaginarny clovek) je perfektny.
@klaudiqaaa Tak! (Konecne niekto A povedz nieco aj k tomu "Nobody is perfect", lebo sama sa tu hadam ani neubranim.
A aj podľa nálady.
----
Záleží od situácie..
----
,,B*******ová, máš úlohu?"
,,Nie."
----
,,B*******ová, vykašleme sa na školu a pôjdeme celodenne zafajčiť?"
,,N-..n-..ach. N-no jasné!"
Takze situaciu SEM netreba motat . Je celkom jedno, ci sa o spenate bavis na nudnej biologii, alebo pri dlhej ceste autom .
no hej, ten tvoj posledny dvojity zapor nebol dvojitym zaporom z toho dovodu, ze su to dve vety.presnesie:
co sa stalo? : nedovolilo mi to.
co ti to nedovolilo? : nezamiesat sa do toho
a presne! s fonetikou to nema nic spolocne, lepsi vyraz by bol, ze: v mojej hlave by to nedavalo zmysel namiesto: foneticky to nedava zmysel
a @flussica prepac ja viem, trosku som to obratila.
Ale nepoznam spravodlivejsi pocit, ako ked dostanem prilezitost povedat nie cloveku, ktory mi ho povedal predtym a bezdovodne.