existuje vôbec nejaký obrázok, video alebo iná vizualizácia toho, že u nás na Vianoce nosí darčeky Ježiško? Ako je milión obrázkov Santa Clausa, existuje niečo také na Ježiška?
asi nie... ja som si ani ako malá nevedela úplne presne predstaviť, ako vyzerá ježiško. prišlo mi divné, že bábätko v plienke má usniesť toko vecí, tak som ho brala asi ako niečo abstraktné
@mrlamala samozrejme ze neni, lebo to je dalsi sviatok co prevzalo krestanstvo z inych nabozenstiev a tradic. Ako skoro kazdy jeden kde je len nalepka krestanstva aj ked to s tym povodne nemalo nic spolocne, len aby ludia prijali toto nabozenstvo a zhodovalo sa to z tradiciami povodneho co bolo v tej dobe, ale vzdy ich minimalne pozmenili aby ludia po urcitom case na stare zabudli.
@7 kraviny píšem, to, že Ježiško nosí darčeky, je mimo a dokombinované. Ono pôvodná myšlienka nosenia darčekov tam bola, ale naopak, Ježiško dostal darčeky
ale čo som sa minule dopočula o tom že Ježiško sa ráno púšťa komínom...tak čo ja viem...
Ktory kokot vymyslel ze by mal Jezisko nosit darceky?
V kazdej krajine je to obdoba toho cerveneho manika Santa Klausa tak nechapem preco nam nenosi darceky Mikulas ale je z toho spraveny nejaky prijebany sviatok 6.12. a z nejakeho dovodu sa vtedy tiez nieco dava
@sveter@18 Áno Ježiško má mnoho spoločného z kresťanstvom ale kresťanstvo nemá nič spoločné z TZV "Vianocami" Lebo to bol pohanský sviatok slnovratu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale čo som sa minule dopočula o tom že Ježiško sa ráno púšťa komínom...tak čo ja viem...
V kazdej krajine je to obdoba toho cerveneho manika Santa Klausa tak nechapem preco nam nenosi darceky Mikulas ale je z toho spraveny nejaky prijebany sviatok 6.12. a z nejakeho dovodu sa vtedy tiez nieco dava
@frez no a?
@9