Ako vplýva na vás stres pri plnení svojich povinností? Niekomu stres pomáha podať nadľudský výkon a človeka posunie dopredu a iným naopak, podlomí kolená a hrozí psychický kolaps.
* To nie je, že stres niekomu pomáha a niekoho ničí, ale sú dva druhy stresu, ktoré v závislosti od miery nastavenia jedinca mu buď (ešte) pomôžu alebo (už) uškodia. Neviem už, kto to kedy skúmal, ale určite (by) sa pod to podpísal nejaký tým vedcov.
keď nemám vôbec stres, väčšinou si odnášam Fx, čo sa školy týka, neviem prečo
ale inak keď som už začala o škole... stres ma vie vzchopiť a dokážem podať skutočne nadľudský výkon, pokiaľ si neuvedomím, že hodina na 400 strán skrípt z analytickej chémie naozaj nestačí, vtedy dostanem blok a stane sa zo mňa marshmallow neschopné dočítať akúkoľvek ďalšiu vetu s hlbším porozumením
a inak v bežnom živote stres nepreferujem, mám z neho stiahnutý žalúdok, vyzerám jak pernikárka na dojazdoch se vším všudy, neschopná komunikácie, lebo mám nonstop sucho v krku a musím prehĺtať aj v polke slov
no neviem, podla toho aky stres, taky ten konstatny mierny (ze ma nieco v podvedomi tlaci, ze to musim spravit, ale nejdem sa z toho nejako psychicky zrutit) povazujem za pozitivny, lebo inak by som vsetko mala u prdele
a taky ten stres, ked sa mi uz trasu ruky tak to nikdy neni dobre
ja nesmiem mať stres, čím menej stresu mám tým je môj výkon lepší ... potrebujem mať pocit že je všetko jednoduché a časovo rozvrhnuté tak aby sa človek cítil čo najpríjemnejšie ... čím viac stresu tým menší výkon
ťažko posudzovať takto všeobecne..záleží od činnosti a situácie v niektorých situáciach mi to pomohlo a v niektorých nie..ale tak vždy bolo viac tých, kde mi bol stres nápomocný
Stres je môj každodenný chleba. So stresom som nervózna, bez neho ešte viac.
Veľké stresujúce udalosti (skúškové, atď) už pravdupovediac nevnímam, nakoľko sa sa od môjho bežného života takéto dni veľmi neodlišujú.
Čiže nie som dobrá vzorka, kedže mi to ovplyvňuje celý život a správanie Ale u mňa stres na výkon nemá moc vplyv napríklad. Práveže sa viac naučím, keď nestresujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Chudnem.
ale inak keď som už začala o škole... stres ma vie vzchopiť a dokážem podať skutočne nadľudský výkon, pokiaľ si neuvedomím, že hodina na 400 strán skrípt z analytickej chémie naozaj nestačí, vtedy dostanem blok a stane sa zo mňa marshmallow neschopné dočítať akúkoľvek ďalšiu vetu s hlbším porozumením
a inak v bežnom živote stres nepreferujem, mám z neho stiahnutý žalúdok, vyzerám jak pernikárka na dojazdoch se vším všudy, neschopná komunikácie, lebo mám nonstop sucho v krku a musím prehĺtať aj v polke slov
a taky ten stres, ked sa mi uz trasu ruky tak to nikdy neni dobre
takže mi to za to väčšinou nestojí a snažím sa tomu vyhýbať.
aj ja tak.
+ si myslím, že vedľajší účinok nadmerného stresu sú najlepšie nápady, na ktoré sa potom nestíha samozrejme.
Veľké stresujúce udalosti (skúškové, atď) už pravdupovediac nevnímam, nakoľko sa sa od môjho bežného života takéto dni veľmi neodlišujú.
Čiže nie som dobrá vzorka, kedže mi to ovplyvňuje celý život a správanie Ale u mňa stres na výkon nemá moc vplyv napríklad. Práveže sa viac naučím, keď nestresujem.