Mne tiez prednedavnom napadlo, ze telka brutalne nici kreativitu... Ked som si uvedomil, kolko som toho vymyslal ako decko a teraz clovek casto nezmyselne presedi cely vecer pred telkou. A nejde len o ten cas, ale naozaj to otupuje cloveka a je potom tazsie sa vracat k tvorivemu mysleniu... Chaty a socialne siete su na tom podla mna uplne rovnako.
Na druhej strane, drviva vacsina ludi nebola schopna vymysliet nic zaujimave v minulosti ako nie je schopna teraz. A naopak kreativni a inteligentni ludia co vymyslaju nove veci su aj dnes. Treba len vediet kam pozerat - ked citas nejaky Trend a Profit, tam sa dozvies o vela zaujimavych startupoch, sikovnych ludoch co prerazili s novymi myslienkami, v Quarku sa docitas o mladych talentovanych vedcoch a ich objavoch atd...
Kreativita a inteligencia je vzdy vlastnostou len nejakeho percenta ludi. Elita dnes urcite nespi, naopak, napreduje huzevnatejsie ako kedykolvek predtym. Ked sa pozries na analyzy jednak tvrdosti treningu a jednak kvalitativnych vysledkov mladych talentov napr. v Cine a USA tak oproti minulosti je tam sialene zvysenie. Tito ludia nezabijaju cas pozeranim telky.
K tej otazke, ze uz nie je kam ist, to je samozrejme nezmysel Ludske poznanie ci skor nepoznanie je ako hydra - na kazdu otazku, ktoru zodpovies a vynalez, ktorym vyriesis problem, ti vyrastu aspon dve nove
@nyrkki az tak obsiahlo nebudem pisat ale hej, aj pri tom kompe, ze ked nie tv ale aj to tukanie do kompu je take podbne, .
a ved viem jasne ze nasi su sikovni ono dokonca v Case o nich pisu, ! . az tak ze trend a profit nemusim citat , ale tak myslim ze kto vymysla tak je taky nedivak a ti divaci nekreativni a tak .
No a to som chcela ,ze je to nevycerpatelne v podstate sa da povedat.
tak ako existuje milion vynalezou ktore sa neujali a podobe veci... nie kazdy vynalez sa ujal alebo sa pacil ludom. Napriklad nedavno co vymysleli pristroj co ti strielal popkorn do ust ked si si vypytal popkorn ale uplny nezmysel
@tasha5 skor by som povedal ze media v tomto pripade skor len podporuju kazdu blbost tak uz je viacmenej skoro vsetko takeho vymysleeho pre domacnost s technologou aku mame momentalne k dispozicii.....
vsak vela vynalezou viacmenej vzniklo bud stym ze bol clovek lenivy alebo ze chcel volaku lepsie bespecie a podobne s mediami sa to akurat tak lahsie da rozsirit do sveta.
@nationalgeographic rontgen vynasiel pan rontgen a ten sa vzdal svojho prava na patent (na vsetky svoje objavi) v prospech ludi. Na jeho objave sa vsak bohate nabalil edison ktori zdokonalil vybojku na rontgenovanie. Tesla s tym nemal vobec nic spolocne. Ten mal uplne iny objekt zaujmu.
A tych prevratnych objavov je viaceo ale ucit sa o nich bude az neskor
@montgomery moze byt ze su tam nejake nedokonalosti ale tak chapes pointu ,nie . nikto iny nemal problem. a neboj ja slova aj pisanie poznam , vidis zlu gramatiku nebodaj ?
@tasha5 to je v pohode len ja som si to cital na mobile a akosi som sa v tom stracal a tusim som si aj prehodil slova, tak som ihned rychlo napisal ten koment a potom som si to precital este raz a zistil som, ze tam nemas vlastne ziadnu chybu a v pohode sa to da precitat, fakt sorry, moja chyba, mal som si lepsie precitat, mohli by sa tu editovat komentare, damn you birdz!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
@nationalgeographic ani som si neuvdeomila
Na druhej strane, drviva vacsina ludi nebola schopna vymysliet nic zaujimave v minulosti ako nie je schopna teraz. A naopak kreativni a inteligentni ludia co vymyslaju nove veci su aj dnes. Treba len vediet kam pozerat - ked citas nejaky Trend a Profit, tam sa dozvies o vela zaujimavych startupoch, sikovnych ludoch co prerazili s novymi myslienkami, v Quarku sa docitas o mladych talentovanych vedcoch a ich objavoch atd...
Kreativita a inteligencia je vzdy vlastnostou len nejakeho percenta ludi. Elita dnes urcite nespi, naopak, napreduje huzevnatejsie ako kedykolvek predtym. Ked sa pozries na analyzy jednak tvrdosti treningu a jednak kvalitativnych vysledkov mladych talentov napr. v Cine a USA tak oproti minulosti je tam sialene zvysenie. Tito ludia nezabijaju cas pozeranim telky.
K tej otazke, ze uz nie je kam ist, to je samozrejme nezmysel Ludske poznanie ci skor nepoznanie je ako hydra - na kazdu otazku, ktoru zodpovies a vynalez, ktorym vyriesis problem, ti vyrastu aspon dve nove
a ved viem jasne ze nasi su sikovni ono dokonca v Case o nich pisu, ! . az tak ze trend a profit nemusim citat , ale tak myslim ze kto vymysla tak je taky nedivak a ti divaci nekreativni a tak .
No a to som chcela ,ze je to nevycerpatelne v podstate sa da povedat.
a predstav si ze takych hovadin je velmi vela....
ale tak co by si ty povazovala za dobry vynalez? okrem tych co sa uz pouzivaju?
a tak nic konkretne ja som myslela tak vseobecne, ze ako to je a ci media zabijaju napady ...
vsak vela vynalezou viacmenej vzniklo bud stym ze bol clovek lenivy alebo ze chcel volaku lepsie bespecie a podobne s mediami sa to akurat tak lahsie da rozsirit do sveta.
A tych prevratnych objavov je viaceo ale ucit sa o nich bude az neskor
Ale aj tak sa vseobecne za objavitela povazuje rontgen. To ze niekto nieco videl neznamena ze to objavil. To najprv treba prestudovat co a ako
vidis ako sa da pekne mierovo dohodnut