Výrok: "Každé pravidlo má výnimku!" je nepravdivý!
Hovorí sa, že Každé pravidlo má výnimku. Skúsil som sa nad tým hlbšie zamyslieť...
Príklad, ak by výrok (Každé pravidlo má svoju výnimku) platil:
Pravidlo A má výnimku B.
Pravidlo C má výnimku D.
Pravidlo E má výnimku F.
atď.
Neexistuje také X, ktoré nem
mozno by ta zaujimal aj Gödelov dôkaz existencie Boha... dokaz dokazuje jeho existenciu, ale podla mna stoji na mylnom predpoklade, že vlastnosti nadobúdajú hodnoty "dobrý", "zlý"... len v pripade, ze by existoval dokaz dobra a zla, v tom pripade by Godelov dokaz nadobudol validitu
ak si vezmeme pravidlo že "každé pravidlo ma svoju vynimku" tak potom by mohli existovať aj pravidlá ktoré sú výnimkou tohto pravidla a teda výnimku nemajú... mindfuck
@boolean vlastne nie... lebo pravidlo (nazvem ho V), ktore hovori, ze kazde pravidlo ma vynimku by bolo pravdive, lebo by existovalo v tom pripade co tvrdis pravidlo, ktore by vynimku nemalo.. ale to protireci zaroven pravidlu V.. cize je to nelogicke tvrdenie
Ten záver by podľa mňa mohol byť aj taký, že nie každé pravidlo má výnimku
A navyše výrok: "každé pravidlo má výnimku" nie ja náhodou ekvivalencia? Lebo ak hej, tak z toho by vyplývalo, že "pravidlo", ktoré nemá výnimku nie je pravidlom, čiže pravidlo, že každé pravidlo má výnimku nie je pravidlo double mindfuck
takýchto slovných prešmyčiek je milión a hlavne v slovenčine ...
napríklad ak je boh všemohúci dokáže vytvoriť kameň ktorý nedokáže zodvihnúť?
je všemohúci mal by vedieť čokolvek, čiže aj vytvoriť takýto kameň...ale ak je všemohúci ako je možné že ho nedvihne ?
proste je to kravina ale je to iba slovný a myšlienkový nonsens ktorý sme si vytvorili sami ... aj vetné skladby a myšlienky obsahujú paradoxné chyby ktoré su odrazom našej myslovej nedokonalosti ...
zápory a klady podla mňa ešte celkom dobre neovládame natoľko aby sme tomu vedeli prispôsobiť aj myslenie a jazyk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
já som vás len testoval ...
neni zač
A navyše výrok: "každé pravidlo má výnimku" nie ja náhodou ekvivalencia? Lebo ak hej, tak z toho by vyplývalo, že "pravidlo", ktoré nemá výnimku nie je pravidlom, čiže pravidlo, že každé pravidlo má výnimku nie je pravidlo double mindfuck
napríklad ak je boh všemohúci dokáže vytvoriť kameň ktorý nedokáže zodvihnúť?
je všemohúci mal by vedieť čokolvek, čiže aj vytvoriť takýto kameň...ale ak je všemohúci ako je možné že ho nedvihne ?
proste je to kravina ale je to iba slovný a myšlienkový nonsens ktorý sme si vytvorili sami ... aj vetné skladby a myšlienky obsahujú paradoxné chyby ktoré su odrazom našej myslovej nedokonalosti ...
zápory a klady podla mňa ešte celkom dobre neovládame natoľko aby sme tomu vedeli prispôsobiť aj myslenie a jazyk