Rad by som studoval Filozofi alebo historiu no kazdy ma odhovara ze s mojou Stavebnou skolou to bude narocne a ze v zivote nenajdem nijake uplatnenie. Niesom ale nejak technicky zamerany ani stavebna ma nebavila sice ani historiu vobec nestuduje no viem z
vsak chod studovat to, co ta bavi...nevadi, ze si nemal filozofiu ani historiu na strednej...ja som mal na filozofii aj takych spoluziakov, co tiez nemali nikdy filozofiu...a vyberat si skolu podla toho, ci najdes uplatnenie je hlupost...uplatnenie skor ci neskor najdes, hlavne studuj to co ta bavi, a nie to, co by bolo lepsie podla ostatnych...
mate pravdu ja to skusim ved mozno ma nakoniec ani nezoberu ale pokial to neskusim cely zivot by som si hovoril co keby .... tak mi drzte palce bo aj ked to chcem studovat niesom dost odhodlany ba naopak povedal by som lenivi sa vzdelavat . proste chut by bola ale ....
choď tam kde ťa to bude baviť, uplatnenie si nakoniec určite nájdeš, aj v inom obore ako budeš študovať. ťažšie to mať budeš, záleží na tom ako sa dokážeš učiť, aký máš k tomu prístup, lebo mnohé veci budeš počuť 1.krát, na rozdiel od spolužiakov čo budeš mať z gympla, ktorí sa plno z toho učili už na strednej. ja som elektrotechnik, išiel som na politológiu, a dal som prednosť ťažšej škole, pred lehárom. Okamžite som pocítil čo to je nebyť z gympla Musel som sa dlho venovať veciam, ktoré mali ostatní v malíčku. No a nezvládol som to, musel som skončiť, ale idem tam zas. Poučený o tom že flákať to, nechodiť na prednášky, nevenovať pozornosť učivu sa nevypláca.
prave pre ludi, ktori na historiu nejdu z gympla sa vyplati sledovat zoznam odporucanej literatury na stranke fakult a katedier
ja som z gympla ale na prijimacky na Hi v BA som sla len s tym co som vedela z maturity a s trochou logickeho myslenia. V pohode stacilo na to aby som bola v prvej tretine. Maturitne otazky sa vacsinou daju zohnat, existuju aj rozne prehlady a podobne. Dolezite je mat poriadok v obdobiach a nepchat osobnosti do inych storoci nez v ktorych naozaj zili
budeš to mať ťažšie - prijímačky sú stavané na rozsah gymnaziálneho učiva Ale ak sa do toho zahryzieš a urobíš pre to všetko, môže sa to podariť... najhoršie bude dostať sa tam, ak tie predmety na strednej nemáš, ale potom to už pôjde A inak filozofia je supeeeeer
dakujem vsetky za vela informaci no ako som zistil Rady su dobre no rozhodnut sa clovek nakoniec musi aj tak sam a je uz len a len nanom ako sa s tym vsetkym vysporiada
ty si presne ten istý prípad ako ja, študujem na obchodnej akadémii a chcem ísť ďalej na VŠ, odbor história :p Za skúšku nič nedáš, ak ťa to baví tak ako mňa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
A naviac, v časoch finančnej krízy sa ľudia budú orientovať viac humánne si myslím.
ja som z gympla ale na prijimacky na Hi v BA som sla len s tym co som vedela z maturity a s trochou logickeho myslenia. V pohode stacilo na to aby som bola v prvej tretine. Maturitne otazky sa vacsinou daju zohnat, existuju aj rozne prehlady a podobne. Dolezite je mat poriadok v obdobiach a nepchat osobnosti do inych storoci nez v ktorych naozaj zili