je logický nezmysel aby bol život snom ... sen je jasne definovaný a každý predsa vie že štruktura sna je nelogická a nelineárna ... napriek tomu chceš prirovnať život k snu? ... život je lineárne logický s presnými definiciami príčin a následkov ... máš tu časovu kauzalitu atď ... čiže buď je myšlienka k tomuto hluposť
a navyše, smrť sníva život ? to kde sa takto filozofuje ?
Ja som bola vzdy za myslienku, ze zivot je len nieco ako holograficka projekcia nasho mozgu...
Ale tieto uvahy si nechavam pre seba, jednak preto ze sama to neviem vysvetlit a keby som aj vedela, ludia maju... ako to povedat... zaskatulkovane vnimanie sveta. Ze co sa da chytit je hmotne, ze trava je zelena, smrt je smutna, matematika tazka a peniaze dolezite.
@sushivo teoria hologramu je davno znama, ked poznas Briana Greena (na youtube ma videa aj cestine, elegantny vesmir sa volaju jeho videa ked dobre pamatam, celkom vie interpretovat taketo zlozite myslienky), mal o tom aj seminar na Tedx pripadne clanok som nasla, prave sa snazim prebrat nedelny lenivy mozog a pustit sa do citania
Tu je to jedno, čo je život a čo je smrť. Musíme si ich pri tejto predstave predstaviť ako dve jednotné veci, ale to sa vlastne ani nedá, preto sa nad tým dá rozmýšľať, ale zároveň nedá (ale keď som to takto napísala, tak sa v tom nikto nevyzná), ale v podstate si myslím, že je to pravda. Nielen preto, že keď máme jednu vec, chceme tú druhú, ale aj preto, že je to vlastne úplne logické, keď si predstavíme túto nepredstaviteľnú predstavu.
Zrejme vám trochu potrvá, čo som tým chcela povedať, lebo ja mám inú logiku ako všetci ostatní, ale neviem svoje myšlienky vyjadriť pomocou slov, pretože sú logické len pre mňa a nelogické pre ostatných.
Jednoducho komu sa to bude chcieť čítať, tak vám už len za to ďakujem, že sa to budete snažiť pochopiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a navyše, smrť sníva život ? to kde sa takto filozofuje ?
nič si z toho nerob,nerozumieš sa do metafyziky.
ja som to už čítal,dobré čítanie má,židák jeden !
a okrem toho,všetcia psychoanalitici z Viedeňskej školy,ale frankl je aj neurolog
Ale tieto uvahy si nechavam pre seba, jednak preto ze sama to neviem vysvetlit a keby som aj vedela, ludia maju... ako to povedat... zaskatulkovane vnimanie sveta. Ze co sa da chytit je hmotne, ze trava je zelena, smrt je smutna, matematika tazka a peniaze dolezite.
a v tej holografickej projekcií sa ladiť na vlny a vibrácie ,proste sama psychika sa pohybuje ešte aj v dimenziách
» discovermagazine.com/2011/jun/03-our...
Zrejme vám trochu potrvá, čo som tým chcela povedať, lebo ja mám inú logiku ako všetci ostatní, ale neviem svoje myšlienky vyjadriť pomocou slov, pretože sú logické len pre mňa a nelogické pre ostatných.
Jednoducho komu sa to bude chcieť čítať, tak vám už len za to ďakujem, že sa to budete snažiť pochopiť.