...niekedy nad tým, že moderny ľudia sú zbytočne silne naviazaný na techniku? Pred 70 rokmi bol jeden telefón v dedine a ľudia si spokojne žili aj bez telefonovania. Teraz ma každý aspoň jeden mobil, nosí ho zo sebou aj keď ide vyniesť smeti a je cely zos
v poslednej dobe som sa naučila žiť bez telefónu..a keď už tak, nejako si to zariadim..je to ťažké, ale podľa mňa by to nebolo ťažké, zvyk je železná košeľa..
boze sak ideme dopredu svet napreduje, nechapem co sa nad tym pozastavujes ze ludia pouzivaju internet, mobily a tak
tak preco sa potom nevratime do jaskyn a cele dni nenahaname mamuty a nezbierame ovocie, ked aj vtedy si ludia spokojne (no dobre, mozno nie, ale aj tak nemali na vyber zili?
ako informatik by som mal povedat ze clovek stale nie je dostatocne obkluceny technikou, ako bezny clovek vsak hovorim ze je to uz vela. Cely tento system je velmi krehky a lahko moze zlyhat. Nie je to spravne. Staci narusit jeden clanok a vsetko padne. Nemyslite si zas ze som nejaky konzervativec, prave naopak. Som cely nedockavy ake nove objavy prinesie dalsi den, len si myslim ze clovek by sa mal zacat viac spoliehat na seba ako na stroje.
nie nezda, hlupaci sa obmedzuju sami a je jedno ci technikou, vyznanim alebo klasickym "co si povedia susedia"... v zivote som nevidel niekoho sa zosipat pretoze nemal signal, skor som sa zacal smiat ze lol aha pozrite nemam signal
počítač nám ušetrí veľa práce, ktorú by sme bez neho vôbec nemali..
to je v poriadku, v dedine kedysi sa žilo ako ľudia v dedine, teraz žijeme ako ľudia na svete... proste všetci kecajú s kýmkoľvek, nie len so susedmi...
zamyslel som sa a nesúhlasím, že nám obmedzuje život
Áno, často sa nad tým zamýšľam, ako by sa ľuďom lepšie žilo, keby sme nemali toľko techniky. Jednak to škodí zdraviu a jednak aj spoločenskému životu...
ved si predstav, ja napríklad by som vôbec nepotrebovala k osobnému životu počítač ani internet ale škola nás núti ho používať, tým že rozvrh je na nete, práce musia byť napísané na pc, kontaktujte sa so spolužiakmi cez email alebo smsku a podobne.. takže ono všetko na seba nadväzuje a my sami sa často nerozhodujeme o tom či tú techniku chceme ale ako moc je potrebná.
Volba je len iluzia. My skaceme, ako par vyvolenych pyska.
....Co by bolo prezitelne, keby nezachadzali hlboko do moralnych zalezitosti..... , keby vydobytky doby ako su napriklad media v honbe za ziskom nepotrebovali znevazovat inych ludi...... keby sa nam nesnazili diktovat, ako mame zit a co sa nam ma pacit...
A to je ovela vacsi problem, ako zavislot od technologie ako takej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
tak preco sa potom nevratime do jaskyn a cele dni nenahaname mamuty a nezbierame ovocie, ked aj vtedy si ludia spokojne (no dobre, mozno nie, ale aj tak nemali na vyber zili?
to je v poriadku, v dedine kedysi sa žilo ako ľudia v dedine, teraz žijeme ako ľudia na svete... proste všetci kecajú s kýmkoľvek, nie len so susedmi...
zamyslel som sa a nesúhlasím, že nám obmedzuje život
kedysi techniku ani nebolo treba ale dnes hej...
ved si predstav, ja napríklad by som vôbec nepotrebovala k osobnému životu počítač ani internet ale škola nás núti ho používať, tým že rozvrh je na nete, práce musia byť napísané na pc, kontaktujte sa so spolužiakmi cez email alebo smsku a podobne.. takže ono všetko na seba nadväzuje a my sami sa často nerozhodujeme o tom či tú techniku chceme ale ako moc je potrebná.
najprv je to chces alebo nechces
potom je to mal by si
a nakoniec je to musis
....tak je to s kazdou inovaciou......
Volba je len iluzia. My skaceme, ako par vyvolenych pyska.
....Co by bolo prezitelne, keby nezachadzali hlboko do moralnych zalezitosti..... , keby vydobytky doby ako su napriklad media v honbe za ziskom nepotrebovali znevazovat inych ludi...... keby sa nam nesnazili diktovat, ako mame zit a co sa nam ma pacit...
A to je ovela vacsi problem, ako zavislot od technologie ako takej.