sestra si mysli ze je bezpecnejsie jazdit bez pasa...sak moze auto havarovat, zacat horiet, pas sa jej zasekne a co potom... tak iba predstiera ze ma pas...no jebnuty mozog
ja osobne s pasom vzdy...hlavne ked sedim v predu, ta predstava ze letim prednym sklom nie je bohvieco(a sice ani ta ze motor mi spravi z noh kasu:/)
ja áno, ale napríklad môj tatino sa nezapína nikdy alebo len narýchlo, keď vidí flojdov. keď chodil na velikýách autách, mal niekoľko známych, ktorí havarovali a do konca života mali nefunkčné nohy preto, lebo mali pás.
ale vážne... nevidím dôvod nezapínať sa, tie pásy tam dali ako vylepšenie automobilu, pre zvýšenie bezpečnosti, tak asi to má dôvod, tak nevidím dôvod prečo ich nepoužívať. ja neviem, aj v taxiku keď som šiel vždy som si už podvedome zapol pás...
(určite pokuta nie je dôvod, resp. keď si v pohode chodím po Bratislave 10km nad povolenou rýchlosťou a ľudia ma veselo predbiehajú, tak mám pocit, že pokuty v tomto štáte nikoho netrápia
@11 aj to je dovod.. ked soferujem, alebo ked sedim vpredu, tak si vzdy zapinam pas... aj kvoli bezpecnosti, aj kvoli pipaniu, aj kvoli pokute, a v poslednej dobe uz aj zo zvyku...
vždy sa zapínam, od malička som tak naučená a myslím, že je to správne hlavne kvôli bezpečnosti. a ja osobne sa v tom aute cítim bezpečnejšie, keď som pripútaná, ak by som z nejakého dôvodu nebola, bola by som celú cestu nekľudná.
nejde o pipanie, ani o cajtov, ani o to ze mi to niekto povie ze musim (ak s niekym idem v aute)
ide o mna sameho. pokial by som nemal pas v aute, hlavne vzadu (aj ked vela ludi si mysli ze vzadu to potrebne nie je, prave naopak, vzadu mozete sami sebe a aj druhym urobit ovela viac skody ako ked si nedate pas vpredu).
jedno kratke video o tom, co fyzika urobi s vasim telom bez pasu:
U aut s airbagmi, je dobre mat zapnuty pas . . . nezapnuty pas by bola v pripade nehody samovrazda.
U starsich aut je pas dolezity vpredu, vzadu je dolezity len u ludi s urcitou vyskou a vekom.
K pokutovaniu sa vyjadrovat nemusim, vynimky su (napr. zasobovanie v obci a p.) Obycajny civil musi pouzivat pas (vynimk tvoria starsie vozidla, niektore vzadu pasy nemaju, avsak tuto vynimku narusa prevoz deti, autosedacky a dodatocne bezpecnostne prvky)
--
Vsimol som si ze sa niekto dokaze pozastavit nad zamykanim sa v aute a p.
Kto bol v zahranici, mozno vie/mozno nie. Raz to mozno pride aj k nam.
Kriminalita v takych rozmeroch . . . ze zo stojaceho, alebo prave sa rozbiehajuceho auta sa kradnu nie len veci, ale aj deti ci dospele osoby.
Existuju aj navody pre navstevnikov krajin, ze ako sa maju chranit.
Ja zamykam ak mam vzadu na sedadle male decko, aby si nahodou neotvorilo a nebol problem (+detska poistka)
Zamykam aj ak na zadnych sedadlach mam nejake veci, zamyka sa aj ten koho veziem, ked tam nic nemam, je zamknute.
A ak odchadzam od vozidla nechavam ho na pohlad prazdne a zamknute.
Vynimka je moj novy voz, ten ma okrem detskych poistiek na zadnych dverach aj centralnu zamku v dosahu vodica (5te dvere, veko nadrze, zadne aj predne dvere) . . . a voz zamika sam hned po rozbehu, pricom pri kazdom rozbehu zamkne nezamknute.
pas? vzdy ked sadnem do auta, na mieste kde sedim nezalezi, aj ked je to najcastejsie za volantom. Ked nemam zapnuty pas tak normalne pocitujem strach. A ti co sa nezapinaju, tak tim venujem toto videjk
Este tusim bolo nejake videjko, kde letelo cez celne sklo decko...to bola fajnovka
a povinne ti, co sa nezapinaju, nech pozru video @husky ho a @johny015
no a k teme...samozrejme pripinam sa, lebo je to to najmenej, co clovek moze urobit pre svoju bezpecnost...A pokial niekoho veziem a nepripne sa, tak neodidem z miesta a az budem stat 15 minut, tak si rozmysli, ci sa pripne
Ak si mám vypočuť tých milión sprostých rečí od môjho oca, s ktorým najčastejšie cestujem v aute, tak to sa radšej zapnem a budem ďalej žiť svoj kľudný lenivý život.
@lilnicole uprimne, radsej zomriem jak by som mal ostat krypel
@husky ale tipek ma styl!!! jak tam najebe a stale jednou rukou a vyraz "mam to pod kontrolou, co sa bojis" a aky tam je rozdiel oproti pasu? to ze sa vo vysledku nepozera z predneho okna, ale zo zadneho?
a burat nemienim, takze naco to privolavat zapinanim pasu? a ked mi nejaky kokot vbehne do protismeru tak je imho velmi jedno, ci budem mat pas, alebo nie, alebo ci budem previazany prasacou predkozkou.
@59 a raz ked sme prudko zabrzdili som skoro urobila kruty stret s prednym sedadlom ale pas ma zadrzal....takze som si netresla nos a odkedy chapem na co je to dobre
@lilnicole dalsi pseudohumanista? treba mat zodpovednost voci sebe a voci spolocnosti. krypel je akurat pritaz, takze ak by mala nastat taka situacia, tak si to radsej hodim.
ale priznam sa, ze ked idem ostrejsie tak sa priputavam, teda nie kvoli pripadnej buracke, ale preto aby som zostal sediet na svojom mieste ked rezem nejaku zakrutu
@mezomus nie som "pseudohumanista" ako to ty voláš. Ale ak by som si mala vybrať, JA OSOBNE, tak radšej budem kripel ako mŕtva. Lebo život je pre mňa cennejší ako končatina.
A celkovo s tebou nesúhlasím ale to je tvoj názor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
ale raz si odlozim 20ojro a budem chodit bez uplne.
ja osobne s pasom vzdy...hlavne ked sedim v predu, ta predstava ze letim prednym sklom nie je bohvieco(a sice ani ta ze motor mi spravi z noh kasu:/)
ale jedno nepochopím a to že niektorý ľudia sa v aute počas jazdy zamykajú čo je dosť na hlavu lebo počas nehody sa pravdepodobne dvere zaseknú
(určite pokuta nie je dôvod, resp. keď si v pohode chodím po Bratislave 10km nad povolenou rýchlosťou a ľudia ma veselo predbiehajú, tak mám pocit, že pokuty v tomto štáte nikoho netrápia
- kvôli bezpečnosti
- kvôli tomu, aby som nedostala pokutu
a bat sa nemas coho, byva to napojene na senzor airbagu, popripade to ma svoj vlastny, takze sa zamky v pripade nehody odomknu.
a ak sa niekto zamyka bez toho, tak braindamage
ide o mna sameho. pokial by som nemal pas v aute, hlavne vzadu (aj ked vela ludi si mysli ze vzadu to potrebne nie je, prave naopak, vzadu mozete sami sebe a aj druhym urobit ovela viac skody ako ked si nedate pas vpredu).
jedno kratke video o tom, co fyzika urobi s vasim telom bez pasu:
- kvoli bezpecnosti
- kvoli pokute
U starsich aut je pas dolezity vpredu, vzadu je dolezity len u ludi s urcitou vyskou a vekom.
K pokutovaniu sa vyjadrovat nemusim, vynimky su (napr. zasobovanie v obci a p.) Obycajny civil musi pouzivat pas (vynimk tvoria starsie vozidla, niektore vzadu pasy nemaju, avsak tuto vynimku narusa prevoz deti, autosedacky a dodatocne bezpecnostne prvky)
--
Vsimol som si ze sa niekto dokaze pozastavit nad zamykanim sa v aute a p.
Kto bol v zahranici, mozno vie/mozno nie. Raz to mozno pride aj k nam.
Kriminalita v takych rozmeroch . . . ze zo stojaceho, alebo prave sa rozbiehajuceho auta sa kradnu nie len veci, ale aj deti ci dospele osoby.
Existuju aj navody pre navstevnikov krajin, ze ako sa maju chranit.
Ja zamykam ak mam vzadu na sedadle male decko, aby si nahodou neotvorilo a nebol problem (+detska poistka)
Zamykam aj ak na zadnych sedadlach mam nejake veci, zamyka sa aj ten koho veziem, ked tam nic nemam, je zamknute.
A ak odchadzam od vozidla nechavam ho na pohlad prazdne a zamknute.
Vynimka je moj novy voz, ten ma okrem detskych poistiek na zadnych dverach aj centralnu zamku v dosahu vodica (5te dvere, veko nadrze, zadne aj predne dvere) . . . a voz zamika sam hned po rozbehu, pricom pri kazdom rozbehu zamkne nezamknute.
BRAVO vystizna kampan!
@andygirl
neviem ako sa tam ta kamera dostala, ale vystihuje co sa deje pri nehode, ked si nezapnes pas (o airbagoch nehovoriac)
Mame mojej kamarátky zachránil pás život. Vždy radšej sa už nepostaviť na nohy ako nežiť vôbec.
a povinne ti, co sa nezapinaju, nech pozru video @husky ho a @johny015
no a k teme...samozrejme pripinam sa, lebo je to to najmenej, co clovek moze urobit pre svoju bezpecnost...A pokial niekoho veziem a nepripne sa, tak neodidem z miesta a az budem stat 15 minut, tak si rozmysli, ci sa pripne
mi bez pásu budú airbagy a opierka k hovnu
aj pre bezpečnosť, aj preto, že nechcem platiť pokutu.
@husky ale tipek ma styl!!! jak tam najebe a stale jednou rukou a vyraz "mam to pod kontrolou, co sa bojis" a aky tam je rozdiel oproti pasu? to ze sa vo vysledku nepozera z predneho okna, ale zo zadneho?
a burat nemienim, takze naco to privolavat zapinanim pasu? a ked mi nejaky kokot vbehne do protismeru tak je imho velmi jedno, ci budem mat pas, alebo nie, alebo ci budem previazany prasacou predkozkou.
ale priznam sa, ze ked idem ostrejsie tak sa priputavam, teda nie kvoli pripadnej buracke, ale preto aby som zostal sediet na svojom mieste ked rezem nejaku zakrutu
A celkovo s tebou nesúhlasím ale to je tvoj názor.
dôvod? Keď sedím vpredu, príp. šoférujem, tak to už je zo zvyku a pre istotu
ak sedím vzadu, tak LEN kvôli pokutám