Máme na výber. Možme sa rozhodnúť že protiruské sankcie nedáme, podobne ako ich nedali Srbsko a Madarsko. Takisto sa možme dobrovolne rozhodnúť neposielať muníciu na UA.
Prečo myslíš že ide o vopred prehranú vojnu ?
Tá vojna sú len žabomyšie vojny a znášame len všetci dôsledky, lebo sa tam handrkujú za územie na ktorom sa nevedia už konečne dohodnúť. Takže nie, skôr nechcem znášať dôsledky inflácie za ich somariny, keď nevedia už čo od nudy. ?
Máme sa chovať tak aby sme boli označení Rusmi za priatelskú krajinu. To je, prestať podporovať Ukrajinu, vystúpiť z NATO, prehlbiť s Ruskom ekonomickú spoluprácu. Potom príde odmena.
@tomas55555@16 A naozaj príde?
inflácia sa odstane potom?
A prečo teda najprv tvrdíš, že sa máme chovať ako maďarsko aby nebola inflácia, ale nakoniec tvrdíš, že inflácia tam teda je a nakoniec je z nepodporovania Ukrajiny vstup do RF?
@tomas55555@18 "Máme na výber. Možme sa rozhodnúť že protiruské sankcie nedáme, podobne ako ich nedali Srbsko a Madarsko. Takisto sa možme dobrovolne rozhodnúť neposielať muníciu na UA.
Prečo myslíš že ide o vopred prehranú vojnu ?"
Satelit Nemecka sme skor teraz, ked sme v EU a pod drobnohladom Nemecka.
Preto, lebo by sme tým pádom ušetrili 1,8 miliardy eur ročne. Tých 1,8 miliardy eur ročne, by sme radšej mali dať na podporu domácej výroby potravín, a tým spraviť lacnejšie potraviny.
Preto lebo je to ekonomicky výhodné. Z Ruska máme extra lacný benzín, plyn. A dali by sa z neho ťažiť aj ostatné komodity, kedže Rusko je komoditne bohatá krajina.
Ropa, plyn. Však tie sme od nich roky brali, za ultra nízke ceny. Sama vidíš čo sa stalo ked nás Rusi označili za nepriatelov, a prestali nám dávať ropu/plyn za zvýhodnené ceny.
@tomas55555@24 Žeby z kontextu? Keď niekomu píšeš, že ak budeme podporovať Ukrajinu bude inflácia a ako alternatívu dáš maďarsko, tak prečo ho dávaš ako alternatívu, keď s tvojou logikou potom nepodporovanie Ukrajiny prináša vlastne vetšiu infláciu? Alebo odporúčaš ísť cestou maďarska a eśte k tomu opustiť obranné a ekonomické štruktúry a vydať sa napospas Rusku...
@tomas55555@26 Aha tak to vysvetli blbcovi ako ja. Nie je to tak, že doporučuješ nedávať sankcie, ale zároveň tvrdíš, že zem, ktorá sankcie nedáva sa vlastne ma horšie ako my, lebo sa neodpojila od EU a NATO? A na základe čoho predpokladáš, že sa tak stane? Na základe lacnej ropy a plynu? Nehovorí elementárna logika, že potom sa v takom Rusku musia mať ľudia najlepšie?
Treba čítať všetky moje komenty v diskusii a na základe nich si potom spraviť obraz. V dalších komentoch som totiž vysvetloval, že na to aby sme mali lacný plyn/ropu, musíme byť pre Rusko priatelským štátom. Nedávat sankcie na Rusov je len jeden z mnohých krokov ako byť priatelským štátom, preto som navrhoval zrušiť sankcie, ale súčasne som povedal že je potrebné aj vystúpiť z NATO, a k tomu ešte prídám vystúpiť z EU, nepodporovať Ukrajinu ani vojensky, ani materiálno sociálne, uznať Krym, Donbas a ostatné rusky anekdotované regiony za ruské. Proste byť krajina ako Bielorusko.
Ked bol ešte pán Fico a hlavne pán Danko vo vláde, ten chodil pravidelne do Moskvy, a veľmi dobre vplýval na pána Putina, takže sa k nám Rusi správali ako k bratom, a dávali ultralacnú ropu a plyn, a to aj napriek tomu že sme boli v NATO,EU. Aj teraz by bolo potrebné aby sa do vlády vrátil pán Danko spolu s pánom Ficom.
To su dopady ekonomickej krizy ktoru sposobila neschopnost celej vlady. Socialna nespokojnost vsetkych skupin obyvatelov a politicka nestablita. Nedavaju jedinu odpoved na motivacne nastroje riesenia otazok efektov hospodarskej politiky a rastu pre buduce zisky a zvysovania zivotnej urovne! Iba sa chvalia, ze sme najvacsi prispievatelia na vojnu. Vidime znicene hospodarstvo a katastrofalny danovy system. Nevedia nic o stabilizacii danovych prijmov, ani systeme pomoci a ochrany obcanov. Ziadna vykonnost k tvorbe novych zdrojov z ich strany.
@tomas55555@32 Takže drahá ropa/plyn rieši infláciu? A prečo ju majú aj v maďarsku teda, keď mali od Ruska ropu/plyn lacno a nemali na seba uvalené ani sankcie?
A snád to nevidíš ? Nevieš o tom že odvtedy čo stúpli ceny energií, inflácia v mimoenergetickom sektore prudko vzrástla ? Ved dnes každý podnik využíva plyn/ropu/elektrinu, takže ich zdražovanie vedie k nárastom cien produktov.
nedostávali ropu/plyn lacno, Madarsko nie je pre Rusko spriatelenou krajinou.
@tomas55555@34 Hmmm ty si tak múdry tak to my vysvetli ako to, že Číňania, aj keď majú lacný plyn a ropu a zároveň sú Rusku priateľským, štátom, ako to, že aj oni majú vysokú infláciu?
@tomas55555@36 Veď ja sa len pýtam, ty si predsa ten čo vie odpoveď na všetko. Tak ešte raz, "ako to, že Číňania, aj keď majú lacný plyn a ropu a zároveň sú Rusku priateľským, štátom, ako to, že aj oni majú vysokú infláciu?" Alebo sa ukáže, že síce v úvode fóra obviňuješ z inflácie proukrajinskosť, ale nakoniec neexistuje zem, čo zažíva infláciu? A nakoniec dokonca západný svety zažíva v priemer menšiu infláciu, než proruský? Ako to?
Najprv si ujasnime akého si názoru, tvrdíš teda že zvýšené ceny ropy, plynu, elektriny, nemajú vplyv na infláciu v mimoenergetickom sektore ? A ak majú, tak aký ? A aká je tvoja teoria o tom čo sposobuje infláciu ak to nie sú energie ?
@tomas55555@39 Je to tak, že neodpovedáš na tie otázky, pretože by si sa moc zamplietol do svojich nezmyslov? Ako sú celkom jednoduché. Neviem prečo sa tváriš že k nim potrebuješ mat vyjasnený moj názor. Ja si ho predsa v tejto teme idem tvorit na zaklade toho co mi tvrdis. Akurat ze mi nejak nevies stale vysvetlit, ze ako to ze inflacia je vsade. Moj názor nakoniec bude tymto stylom rovnaky ako tvoj. Kopa nezmyslov kde na kazdu kauzalnu otazku odpoviem random odpovedou alebo sa budem snazit zakryt ake velke hovno viem tym ze sa budem snazit pytat toho co mu to vysvetlujem na nazor a slubovat mu ze potom mu odpoviem aj ked budem vediet ze odpoved nemam.
Ja som ti na otázku odpovedal ako ropa/plyn/elektrina vytvára infláciu, ty si mi zatial neodpovedal ani na jednu moju otázku. Vieš ono diskusia by mala prebiehať tak, že ja ty odpoviem, a potom ty mi odpovieš, aby to bolo 1:1. Potom možme ísť dalej.
@tomas55555@41 No práve, ak je to tak ako hovoríš prečo sú veci tak ako sú? Prečo je inflácia aj tam kde je ropa a plyn dovezená za lacno, dokonca najlacnejšie historicky? No vysvetli mi to. Ale očividne je to tak, že proste tliachaš random veci, najprv za to može podpora ukrajiny, potom za to može nevystúpenie z eú, potom zasa nelezenie do riti rusku, ale všetky tvoje návody už nejaká zem robila a nefungujú. Dáš mi príklad v 4-5 zemiach a nakoniec sa ukáže, že mi dávaš za príklad zeme kde inflácia aj tak je a horšia než na západe, ale hlavne že si vždy random nájdeš dovod prečo to tak je, bez toho aby mal zmysel v celku ktorý prezentuješ.
Že infláciu spôsobujú ceny energií, to je názor viacerých expertov, a nielen môj.
A stále čakám na tvoju odpoved, aby to bolo 1:1 a mohli sme prejsť v diskusii ďalej. Čakám tvoju odpoveď na to, čo podľa teba spôsobuje súčasnú vysokú infláciu ak nie ceny energií ?
@tomas55555@43 Ale ja sa nepýtam na to čo sposobuje infláciu, ale ako to, že ju neriešia tvoje múdre rady, keďže nemajú žiadnu konzistenciu a na každú tvoju "radu" nakoniec vyvstane základná otázka, prečo to tam robia ako ty tvrdíš, a stejnak to tam infláciu nerieši. Nehovoriac o tvojej nechutnej snahe v úvode preniesť zodpovednosť za infláciu na podporu Ukrajiny v boji proti teroristickému agresorovi.
No vidíš, zas si ukázal tvoj primitivizmus. A potom načo by som mal s tebou serioznejšie diskutovať, ked je len otázkou času kedy diskusiu primitívne zakončíš ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Prečo chceš vysokú infláciu kvoli územnej celistvosti nejakej Ukrajiny ?
Prečo ?
@Tequila
Máme na výber. Možme sa rozhodnúť že protiruské sankcie nedáme, podobne ako ich nedali Srbsko a Madarsko. Takisto sa možme dobrovolne rozhodnúť neposielať muníciu na UA.
Prečo myslíš že ide o vopred prehranú vojnu ?
@Annyejnji
A to by sa dalo ako ?
Maďarsko nie je priateľský krajinou pre Rusko
Máme sa chovať tak aby sme boli označení Rusmi za priatelskú krajinu. To je, prestať podporovať Ukrajinu, vystúpiť z NATO, prehlbiť s Ruskom ekonomickú spoluprácu. Potom príde odmena.
inflácia sa odstane potom?
A prečo teda najprv tvrdíš, že sa máme chovať ako maďarsko aby nebola inflácia, ale nakoniec tvrdíš, že inflácia tam teda je a nakoniec je z nepodporovania Ukrajiny vstup do RF?
zas podsúvaš oponentovi to čo nenapísal ? To je už na zamyslenie
Preco by sme mali preboha vystupit z nato?
Preco by sme mali prehlbovat ekonomicke vztahy s krajinou ktora ma nejake pisane pravidla za zdrap papiera?
Prečo myslíš že ide o vopred prehranú vojnu ?"
Satelit Nemecka sme skor teraz, ked sme v EU a pod drobnohladom Nemecka.
Preto, lebo by sme tým pádom ušetrili 1,8 miliardy eur ročne. Tých 1,8 miliardy eur ročne, by sme radšej mali dať na podporu domácej výroby potravín, a tým spraviť lacnejšie potraviny.
Preto lebo je to ekonomicky výhodné. Z Ruska máme extra lacný benzín, plyn. A dali by sa z neho ťažiť aj ostatné komodity, kedže Rusko je komoditne bohatá krajina.
@Karlotiskot
A kde tam je napísané, že ak sankcie nedáme, nebude inflácia ???? Nikde.
@Skvrnka
Ropa, plyn. Však tie sme od nich roky brali, za ultra nízke ceny. Sama vidíš čo sa stalo ked nás Rusi označili za nepriatelov, a prestali nám dávať ropu/plyn za zvýhodnené ceny.
@Citr0n
Madarsko bolo Ruskom označené za nepriatelskú krajinu, takže pochopiteľne že nedostávajú od Ruska žiadne výhody.
kebyže čítaš celý kontext ktorý som tu napísal, tak by si zistil že to je inak.
Treba čítať všetky moje komenty v diskusii a na základe nich si potom spraviť obraz. V dalších komentoch som totiž vysvetloval, že na to aby sme mali lacný plyn/ropu, musíme byť pre Rusko priatelským štátom. Nedávat sankcie na Rusov je len jeden z mnohých krokov ako byť priatelským štátom, preto som navrhoval zrušiť sankcie, ale súčasne som povedal že je potrebné aj vystúpiť z NATO, a k tomu ešte prídám vystúpiť z EU, nepodporovať Ukrajinu ani vojensky, ani materiálno sociálne, uznať Krym, Donbas a ostatné rusky anekdotované regiony za ruské. Proste byť krajina ako Bielorusko.
Ked bol ešte pán Fico a hlavne pán Danko vo vláde, ten chodil pravidelne do Moskvy, a veľmi dobre vplýval na pána Putina, takže sa k nám Rusi správali ako k bratom, a dávali ultralacnú ropu a plyn, a to aj napriek tomu že sme boli v NATO,EU. Aj teraz by bolo potrebné aby sa do vlády vrátil pán Danko spolu s pánom Ficom.
kvoli sankciám, nie kvoli tomu žeby mali drahú ropu/plyn.
A snád to nevidíš ? Nevieš o tom že odvtedy čo stúpli ceny energií, inflácia v mimoenergetickom sektore prudko vzrástla ? Ved dnes každý podnik využíva plyn/ropu/elektrinu, takže ich zdražovanie vedie k nárastom cien produktov.
nedostávali ropu/plyn lacno, Madarsko nie je pre Rusko spriatelenou krajinou.
Na otázku sa neodpovedá protiotázkou, dal som ti otázku a podnet, tak sa k nemu vyjadri a nie protiotázkou.
Najprv si ujasnime akého si názoru, tvrdíš teda že zvýšené ceny ropy, plynu, elektriny, nemajú vplyv na infláciu v mimoenergetickom sektore ? A ak majú, tak aký ? A aká je tvoja teoria o tom čo sposobuje infláciu ak to nie sú energie ?
Ja som ti na otázku odpovedal ako ropa/plyn/elektrina vytvára infláciu, ty si mi zatial neodpovedal ani na jednu moju otázku. Vieš ono diskusia by mala prebiehať tak, že ja ty odpoviem, a potom ty mi odpovieš, aby to bolo 1:1. Potom možme ísť dalej.
Že infláciu spôsobujú ceny energií, to je názor viacerých expertov, a nielen môj.
A stále čakám na tvoju odpoved, aby to bolo 1:1 a mohli sme prejsť v diskusii ďalej. Čakám tvoju odpoveď na to, čo podľa teba spôsobuje súčasnú vysokú infláciu ak nie ceny energií ?
Čakám na odpoveď
Bez tvojej odpovede sa dalej neposunieme, uvedom si, že diskusia nie je o tom, aby len jedna strana odpovedala kým tá druhá nie.
No vidíš, zas si ukázal tvoj primitivizmus. A potom načo by som mal s tebou serioznejšie diskutovať, ked je len otázkou času kedy diskusiu primitívne zakončíš ?