Žiadam vás o názor, či toto môžem s čistým svedomím predložiť slovinárke...:D Ďakujem.
Téma: Ako sa stať nesmrteľným (úvaha, v ktorej má byť použitých aspoň 5 frazeologizmov-tie tam ešte nie sú
Každý človek si aspoň raz za život zapraje stať sa nesmrteľným. Samozrejme, že to nie je možné a keď si uvedomíme následky tohto želania, tak s
Niektorí ľudia sa však môžu vryť do pamäti iných hlbšie, než tí ostatní. Veď o živote koľkých vedcov sa dnes učíme napriek tomu, že už sú 200, 300, či dokonca 400 a viac rokov po smrti. .....toto sa mi paci
namiesto zapraje by som dal zeželá (to je subjektívny názor XD)
prehodil by som slovosled vo vete takto: tak sme vďační aj za to
za "hlbšie, než" nemá byť tá čiarka
pred "alebo" sa tuším čiarka nepíše nikdy
vo vete chýba slovo: "Istým spôsobom TO vravím len preto"
"by,by o pár rokov" druhé by nemá význam.
v poslednej vete sa mi to nezdá, ale to neviem.
Inak je to fajn a sorry, že som sa v tom tak pitval
@6 a vlastne ešte niečo: k tomu istým spôsobom... tak nemyslím, že tam má byť slovo "to", pretože TO vravím... no, dobre, ešte raz... "Svojím spôsobom" vravím len preto,... nadväzuje to na to, čo som písala pred tým... pochopil si, čo som chcela povedať?
"Nech je ako chce, nesmrteľní v úplnom slova zmysle nebudeme nikdy, lebo aj keby sa podarilo vynájsť spôsob, ako sa to dá, aj tak by sme sa pri tendencii dnešného sveta raz pozabíjali a tým pádom by sme už neboli nesmrteľní, lebo by sme zomreli."
túto vetu by som napísala radšej inak, rozdelila do dvoch viet, to je prvý krok...
po obsahovej stránke sa mi viac páči prvá polovica, druhá skôr nie, dalo by sa s tým aj ináč pohrať
Moja slovinárka by povedala, že je to povrchné. Je to skôr akoby referát o nesmrteľnosti, ako úvaha. Teraz ti nechcem zle alebo ťa kritizovať, to nemám vo zvyku, len ti chcem pomôcť. A človek pomáha iba tým ,ktorým chce dobre. V úvahe uvažuješ prečo áno?, prečo nie?, používaš básnické prostriedky ako rečnícka otázka, ktorá je v úvahách častá, ale aj iné. Musíš si to kus zobrať aj z mystického hľadiska, aspoň mne by to tam padlo. V úvahe sa nesnaž o to aby si zbierala fakty iných a potom sa venovala iba tým, pusti svoju myseľ na slobodu a básni.Pekná úvaha je skôr báseň,a nie ako nejaká zbierka faktov.
Veľmi často používaš slovo samozrejme a vety začínaj spojkami a časticami ozaj len keď chceš niečo zdôrazniť.
Síce možno tvoja úvaha na základku stačí. A ja by som slovinárke dal do držky, úvahu je ťažké písať, lebo vyžaduje vyspelosť, psychickú vyspelosť a ja z vlastnej skúsenosti viem, že to robí problém 18,19 ročným, nie ešte 15,16 ročným deťom.
PS: Keď tak čítam tie úvahy zš-károv na nete potom je to priemerné, ale je len na tebe či to chceš mať lepšie.
@11 Nuž, chcela by som na svoju obhajobu len povedať, že som nikdy v živote nepísala úvahu a v škole som sa to ani neučila, bo to je deviatacke učivo a ja som šla z osmičky na bilingvu, kde sa to nedoberá. Ale ďakujem za názor, ešte na tom asi trochu porobím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
prehodil by som slovosled vo vete takto: tak sme vďační aj za to
za "hlbšie, než" nemá byť tá čiarka
pred "alebo" sa tuším čiarka nepíše nikdy
vo vete chýba slovo: "Istým spôsobom TO vravím len preto"
"by,by o pár rokov" druhé by nemá význam.
v poslednej vete sa mi to nezdá, ale to neviem.
Inak je to fajn a sorry, že som sa v tom tak pitval
áá ďakujem všetkým za názor...
túto vetu by som napísala radšej inak, rozdelila do dvoch viet, to je prvý krok...
po obsahovej stránke sa mi viac páči prvá polovica, druhá skôr nie, dalo by sa s tým aj ináč pohrať
Veľmi často používaš slovo samozrejme a vety začínaj spojkami a časticami ozaj len keď chceš niečo zdôrazniť.
Síce možno tvoja úvaha na základku stačí. A ja by som slovinárke dal do držky, úvahu je ťažké písať, lebo vyžaduje vyspelosť, psychickú vyspelosť a ja z vlastnej skúsenosti viem, že to robí problém 18,19 ročným, nie ešte 15,16 ročným deťom.
PS: Keď tak čítam tie úvahy zš-károv na nete potom je to priemerné, ale je len na tebe či to chceš mať lepšie.
nejak to zmeň,nepači sa mi že su tam 2x za sebou slová "by"