No, vo svojej dobe, kde bolo nenormálne hovoriť o sexe, kde sa ľuďom vovychával frigidný postoj k sexu a vznikalo veľa s tým spojených tráum, urobil úplnú revolúciu. Síce ho považujem za dosť preháňajúceho a zvráteného, ale to je ako Hegel a jeho téza, antitéza a syntéza - na začiatku prehnane frigídna spoločnosť, potom presný opak - Freud a nakoniec zmiešanie do nejakého rozumného vyváženého celku, takže čo som chcela: nepríde mi vôbec divné, že niektoré jeho teórie môžu v človeku spôsobiť začudovanie
mna ani tak nezaujalo to, ze on povazuje sexualny pud za najsilnesi a veci s tym spojene, ale skor jeho praca s podvedomim a snami ako taka. bol to zaujimavy typek, cudny a vraj aj dost cholericky. nakoniec sa dokonca pohadal so svojim spolupracovikom a vyhlasil o nom, ze trpi psychickou poruchou. tazko bolo s nim vyjst. ale psychoanalyza v jeho podani... chcela by som vyskusat ze co by mi povedal
Kazde rano myslim na Zigmunda. Je to prve meno na ktore si spomeniem ked vstavam a posledne na ktore myslim ked zaspavam. Mam jeho plagaty rozvesane po celej izbe , vankus s jeho parfumum , za cifernikom nastennych hodin jeho fotku. Ziginko je moje vsetko, moja opora, moja viera. ... ja... vazne neviem , ci by tento svet bez Zigmunda za nieco stal..... to on je svetlo veduce nas temnou nocou, to on je ta svetlluska lietajuca okolo nasich krokov davajuca pozor, aby sme nespadli.
Zigmund.... ja neviem ako to lepsie povedat..... milujem ta!
v knižnici alebo kdekoľvek je toľko kníh o ňom, že sa stačí iba prejsť a vybrať.
no a zaujímam sa o neho ako o zakladateľa psychoanalýzy.
a potom samozrejme každého zaujme jeho oidipovsky komplex, kedy sa malý chlapec bojí kastrácie.. a taktiež elektrin, keď sa dievča cíti menejcenné, lebo nemá penis a jediné zadosťučinenie pre ňu by bolo otehotnieť s otcom.
zaujímavé, keďže to robil podľa seba.
tie sigmundove fázy pregenitálneho vývoja sú tiež zaujímavé
tak,niečo som od neho prečítala, tuším výklad snov, ale nemám ho rada. a to hlavne potom,ke´D opitá ria neustále potrebovala rozoberať jeho teórie a nie len keĎ bola opitá...
@takzvany to by som ja ťažko prečítala, keďže anglinu neviem, tak dobre, aby som čo len normálnu knížku čítala, nie to ešte psychológiu.. ale dik, za ochotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
nemohla som si odpustit
a k teme - zaujimavy psychopat
Zigmund.... ja neviem ako to lepsie povedat..... milujem ta!
2 tyzdne som sa mu prehrabaval v odpadkoch, aby som ich nasiel.....
vrana k vrane..
za pokus to stoji, nie?
potom daj vediet, ako to s tou vasou lovestory dopadlo.
inac, si si isty, ze tie ponozky su jeho? alebo ze ich nevyuzival na prechovavanie nejakych halucinogenov? tym by sa vela vysvetlovalo
no a zaujímam sa o neho ako o zakladateľa psychoanalýzy.
a potom samozrejme každého zaujme jeho oidipovsky komplex, kedy sa malý chlapec bojí kastrácie.. a taktiež elektrin, keď sa dievča cíti menejcenné, lebo nemá penis a jediné zadosťučinenie pre ňu by bolo otehotnieť s otcom.
zaujímavé, keďže to robil podľa seba.
tie sigmundove fázy pregenitálneho vývoja sú tiež zaujímavé
a aj obranné mechanizmy.
najväčší psychológ všetkých čias. samozrejme pred ním aj po ňom boli ľudia, bez ktorých by psychológia nebola tam kde je. no on má špeciálne miesto.
bol prelomový
prečítal som všetko čo mi zatiaľ prišlo pod ruku, t.j. 4 knihy. no treba dodať, že 1 jeho kniha dá človeku 100x viac ako bežná či nebežná beletria
mám v PC jeho knihu Výklad snov. mám to v angličtine, ale dá sa to čítať
keď to chceš, napíš mi
---
@hluzar kde sa to v tebe berie? v posledných dňoch válíš
» www.gutenberg.org/browse/authors/...
je tam toho viac, ale skoro všetko v nemčine