myslite ze mozem povazovat za zlu vlastnost ked nevie clovek povedat nie?bo dost ma to irituje na niektorych ludoch... alebo ked sa niekoho nieco spytam,a on sa z toho vsemozne vykruca len aby nemusel povedat nie :neviem..no...mozno ano..uvidim... a
hej, nemusia to byt zli ludia, napr taka babka, zniesla by ti (mi) aj modre z neba a nedokaze ti povedat nie, ked chces s nou nieco upiect. tiez mama ti nepovie nie, ked si na nieco setris a strasne si to chces kupit, tak ti to nezakaze kupit. A myslim, ze babka ani mama nie su zli ludia
Ja to vidím takto, že to je zlá vlastnosť ale len pre danú osobu, keď nevie povedať nie škodí si tak niekedy jedine sám sebe... tiež som taký a viem o čom to je ale tak začínam sa pomaly učiť
napríklad keď ja sám osobne viem že robím tú chybu a budem sa snažiť sa toho vyvarovať tak sa to "odučím" .. ale tak ostatných asi nie iba každý sám seba, alebo stačí viacej úprimnosti... keď napríklad niekoho požiadaš o niečo a začne sa vykrúcať mu povedz, že načo sa vykrúcaš si mohol rovno povedať že nie, ja by som sa neurazil atď
@johnny89 anoo presne to je moj problem,kamarat kuka do zeme a vrti sa a no...mozno nevime....sak uvidim...a nakonec nic,sak mne to nevadi tolko ludi mi povedalo nie uz..
tak ja tuto vlastnost bohuzuial mam a verte ze to ludia vedia casto zneuzivat...ale nastastie mam kamaratku ktora mi pomaha aby som sa naucila hovorit NIE ale v poslednej dobe som to par ludom dokazala povedal ale vzdy s jej pomocou ale podarilo sa ...
no...ja som tiež taká...keď ja neviem, ja sama som rada, keď mi ľudia vravia veci na rovinu, ale ja im veci na rovinu povedať nedokážem...stále mám taký pocit kdesi zakorenený, že niekomu ublížim alebo čo...ale tak zase bráškovi a podobným ľuďom nemám problém povedať hocičo :o)
Len keď ja sa nejako riadim teóriou - prečo budem hovoriť nie, keď tým sama sebe neublížim a druhý bude spokojný? (Takže keď ma niekto o niečo poprosí a nemám najmenší dôvod povedať nie, tak ho povedať nedokážem.)
A na druhej strane, pokiaľ dostanem otázku kedy kladná odpoveď pre mňa znamená pozitíva, mám problém povedať áno. (keďže mám pocit že tým "utrpí" druhá strana)
@15 "ľudí ktorí chcú každému ulahodiť" - smola týchto ľudí je, že pozerajú na ľudí pozitívne a keďže nevidia dôvod prečo by sa nemali snažiť ulahodiť im...
A nedá sa to rátať ako zlá vlastnosť v zmysle Zlo-Dobro, ale nie je to dobrá vlastnosť najmä pre toho človeka. (Aj ja sa už snažím hovoriť nie)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
možno si myslia, že ked povedia to NIE narovinu, tak sa to dotkne toho druheho, alebo ho to nejako zraní, nahneva sa na neho a tak :p
Len keď ja sa nejako riadim teóriou - prečo budem hovoriť nie, keď tým sama sebe neublížim a druhý bude spokojný? (Takže keď ma niekto o niečo poprosí a nemám najmenší dôvod povedať nie, tak ho povedať nedokážem.)
A na druhej strane, pokiaľ dostanem otázku kedy kladná odpoveď pre mňa znamená pozitíva, mám problém povedať áno. (keďže mám pocit že tým "utrpí" druhá strana)
@15 "ľudí ktorí chcú každému ulahodiť" - smola týchto ľudí je, že pozerajú na ľudí pozitívne a keďže nevidia dôvod prečo by sa nemali snažiť ulahodiť im...
A nedá sa to rátať ako zlá vlastnosť v zmysle Zlo-Dobro, ale nie je to dobrá vlastnosť najmä pre toho človeka. (Aj ja sa už snažím hovoriť nie)