prečo sa pýtaš dodatočne až po kúpe a nie ešte pred ňou? ale ak pes nemá papiere, tak bohviečo ti v skutočnosti predali...tu si preštuduj charakteristiku, ako by mal retriever vyzerať » www.slovak-retriever.org/index.php?str=g...
@klaudiqaaa Verím, že kto je "stoned", nevyhodí na ulicu psa pre jeho farbu a je len po bongu v péčku z toho prečo je jeho hnedý zlatý retriever vlastne hnedý
@matiseq
!!!!!!!!!!!Zvieratá NIE SÚ tovar.!!!!!!!!!!!!!
Núteným krížením sú vykorisťované a týrané. (Videl si niekedy nejakú chovnú stanicu?)
Nechápem, prečo je tak ťažké pochopiť, že zvieratá majú svoje práva. Predstav si, že by sa toto robilo ľuďom. Nič na svete nedáva právo chovateľom ich krížiť a množiť podľa toho, koľko chcú na nich zarobiť. Nikto s čo i len minimálnou morálkou/súdnosťou by život nepredával a nekupoval. Hocikto, kto nebojkotuje ich predaj, len priznáva, že zvieratá vidí ako veci, objekty. (A čuduj sa svete - to oni nie sú)
@caramelbiscuit ??? tu si seriózne musím vyžiadať vysvetlenie, lebo aj keď sa snažím, nevidím žiadne zmysluplné prepojenie
@strangelady však chlapec píše, že mu predali hnedého zlatého retrievera-> bez papierov... nemyslela si tento biznis? lebo ak nie, tak vážne neviem potom aký iný biznis keďže seriózne chovateľské stanice sa s biznisom absolútne nespájajú...
@strangelady prosim?????? ja nehovorim ze zvierata su tovar..ja som napisal ze by som bol za keby sa vobec nepredavali..ale tak potom nechci ani peniaze za čistokrvneho..a druha vec zato ze je krizenec je zly a neviem co???? to vobec neni o tom..a taki co na tom vo velkom zarabaju od takych by som isto nekupil psa..a tyraju len blbci..ano ale zato ked sa mnozia nemusia byt zli ludia a tyrani a neveim co...
je aj dost mozne ze matka bola zlaty retriever a otec zas ine plemeno, myslim to tak ze sa suka poparila s inim plemenom a chovatel o tom ani nevedel a predal ti psika ako 100% zlateho retrievera lebo aj to sa moze stat alebo ta jednoducho oklamali alebo je to naozaj ten z. retriever....
@matiseq ide o to, že zvieratá nie sú majetok, môžu byť max. tvoji spoločníci a tým pádom celá čistokrvnosť stráca zmysel; samozrejme, že sa nemajú predávať
Sorry že som Vás tak rozhodil, bol som trošku inak položený a mňa to napadlo len tak z hlavy zlatého retrievera nemám vôbec, ale bolo by to zaujímavé keby som ho mal nevšimol by som si že je hnedý a potom by prišiel ten moment kedy by som si to uvedomil Ale diky za názory. :-S
@caramelbiscuit kazdy kto zaraba na zvieratach a predava ich robi z toho biznis a takisto aj chovatelske stanice. aj v utulku platis nieco..to je tiez biznis, preto len zadarmo uznavam darovanie inak nic
@matiseq v utulkoch platis naozaj iba symbolicku sumu, omnoho nizsiu ako od nejakeho mnozitela alebo chovnej stanice, bez tych penazi by potom ten utulok ani nebol, peniaze za tie psiky im pomahaju, aby mohli dalej fungovat takze utulky by som z toho biznis zoznamu vynechala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
!!!!!!!!!!!Zvieratá NIE SÚ tovar.!!!!!!!!!!!!!
Núteným krížením sú vykorisťované a týrané. (Videl si niekedy nejakú chovnú stanicu?)
Nechápem, prečo je tak ťažké pochopiť, že zvieratá majú svoje práva. Predstav si, že by sa toto robilo ľuďom. Nič na svete nedáva právo chovateľom ich krížiť a množiť podľa toho, koľko chcú na nich zarobiť. Nikto s čo i len minimálnou morálkou/súdnosťou by život nepredával a nekupoval. Hocikto, kto nebojkotuje ich predaj, len priznáva, že zvieratá vidí ako veci, objekty. (A čuduj sa svete - to oni nie sú)
@caramelbiscuit ??? tu si seriózne musím vyžiadať vysvetlenie, lebo aj keď sa snažím, nevidím žiadne zmysluplné prepojenie
@caramelbiscuit hocijaké chovateľské stanice sú biznis
pri mne by aj kostolná myš zdochla