mäkučký a trošku bludiskovitý a veľa sýtych tmavých farieb a lesov s jazierkami a bez nebezpečností a vlastne aj zem by som tam chcela mať, páči sa mi. a ešte by sa dalo nejakým zadarmo spôsobom dopravovať.
Taky ako je teraz bez zavyslosti na fosilnych palivach , bez konfliktov pre nabozenstvo a ine picoviny , kolonizovany mesiac aj mars a zastavene nekontrolovane preludnovanie zeme.
áno, veľmi skorá odpoveď pár mesiacov po ..ehm takže:
ono by to inak mohla byť pekná debatná otázka pre antropológov a sociológov. aký systém by človeku ako druhu najlepšie vyhovoval vziac do úvahu všeobecné šťastie a spokojnosť jednotlivcov a spoločností.
je omnoho ľahšie vymyslieť imaginárny svet za nejakým účelom k príbehu ..
v utopií ako perfektnom svete, aby sa perfektným mohol nazývať, dôležité by bolo aby všetky potreby všetkých ľudí boli uspokojované (maslowova piramída). ak by toto nejaké usporiadanie dokázalo ..má.úcta taký svet by potreboval dostatok (či nekonečno) surovín, efektívny a nezavádzajúci vyučovací systém, bez diskriminácie. nezdolateľnú vôľu pokračovať plus neochvejné morálne hodnoty. sloboda informácií a myslenia.
či by tam boli ružové stromy a 5metrový hmyz je voči tomu jedno.
možno si raz ľudstvo bude vedieť vytvoriť nekonečné zásoby surovín .. (ved už teraz pracujú na nesmrteľnosti jednotlivca ) skôr ma trápi stagnujúca hodnota morálky a ako si ľudia navzájom klamú nech už majú akýkoľvek motív (asi by som im do osnov zahrnula toleranciu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
A bez nackov.
(príbehov a k ním svetov som navymýšľala .. povedzme že tak tucet)
vyzeral by podla toho za akým účelom by som ho vytvárala
alebo sa pýtaš na to ako by vyzerala utópia, perfektný svet?
Celkom nový by som ale nevytvárala, len v našom svete vymazala náboženstvá. A celkovo sa mi páči idea v @7.
- Stredozem!
fuj, väčší hnoj som nepočul ..............filip
hm, cituješ slova z knihy Genezis, Prvej knihy Mojžišovej...
"a pomimie plač a nárek, dni sa stanu svetlom spravodlivosti, nebude chorôb ani smrti......"
filip
ano, čaka nás krásny život, až pominú tieto smutné dni v tomto svete.........filip
ono by to inak mohla byť pekná debatná otázka pre antropológov a sociológov. aký systém by človeku ako druhu najlepšie vyhovoval vziac do úvahu všeobecné šťastie a spokojnosť jednotlivcov a spoločností.
je omnoho ľahšie vymyslieť imaginárny svet za nejakým účelom k príbehu ..
v utopií ako perfektnom svete, aby sa perfektným mohol nazývať, dôležité by bolo aby všetky potreby všetkých ľudí boli uspokojované (maslowova piramída). ak by toto nejaké usporiadanie dokázalo ..má.úcta taký svet by potreboval dostatok (či nekonečno) surovín, efektívny a nezavádzajúci vyučovací systém, bez diskriminácie. nezdolateľnú vôľu pokračovať plus neochvejné morálne hodnoty. sloboda informácií a myslenia.
či by tam boli ružové stromy a 5metrový hmyz je voči tomu jedno.
možno si raz ľudstvo bude vedieť vytvoriť nekonečné zásoby surovín .. (ved už teraz pracujú na nesmrteľnosti jednotlivca ) skôr ma trápi stagnujúca hodnota morálky a ako si ľudia navzájom klamú nech už majú akýkoľvek motív (asi by som im do osnov zahrnula toleranciu