Počula som už rôzne debaty o tom ako sa z nevinného pečiva či z chutných cestovín priberá..
Čo si myslíte o tom vy? Je to pravda? A ak hej, prečo je to vlastne tak?
zo všetkého sa priberá, ak nemáš dostatočný výdaj energie..a čo a týka cestovín a bieleho pečiva, ako už spomínal niekto vyššie, zvyšuje hladinu cukru, ale návalovo a teda ťa zasýti len krátkodobo a telo pri poklese cukru v krvi pýta ďalšie jedlo..pri celozrnnom pečive sa ti hladina cukru udržuje na nižšej úrovni a teda nedochádza k prudkým výkyvom,..to isté platí aj o sladkosiach-náhle ti zvýšia hladinu cukru a pri prudkom poklese, si hladná..a zasýtenie je len krátkodobé..-tzv. prázdne kalórie
to preto že v cestovinách aj pečive je múka...menej sa priberá z tmavého,celozrnného pečiva a cestovín...ale ak ich nejedávaš vo velkom množstve tak nemožeš pribrať z toho
no šak ááno priberáá sa z nich..ale to nie veľa čiže to je jedno...to naj pečivo je cleozrnné verili by ste že priberiete aj z ryže? ale to nieje "priberanie" to je..jedenie
@iriska aj v tomto treba preferovať skôr nelúpanú ryžu..je tmavšia a má viac vlákniny..vitamínov..všade máš ale uvádzanú kalorickú hodnotu potravín no a keď sa to skombinuje s vhodnými potravinami(ako som už písala ktoré sú najvhodnejšie-tie čo nezvyšujú náhle cukor v krvi), tak sa budeš cítiť super a nepriberieš..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Treba jesť všetko, ale s mierou
..no niekto ako ty sa má
Dakujem za podrobnejšie vysvetlenie.
A ako to je napríklad s ryžou? Alebo s inými nevinne tváriacimi sa potravinami ??
Ved tebe to aj môže byť jedno, čo takého spapáš, si vo vývoji, máš mladý puberťácky organizmus, ktorý sa popasuje s hocičím ...
Hm...ok, veď je to tvoj názor a tvoj vlastný pohľad na to ja to beriem trošku inak než ty