Nejako to musí ísť... myslím, že majú nejakú inú formu predstavy o slovách, ale veď v podstate si ymlsím, že aj deti, čo ešte nevedia rozprávať, istým spôsobom rozmýšľajú a...
možno že ono sa to len zdá, že tie myšlienky v hlave "počuješ" lebo si (som) na to tak zvyknutá
rozmýšľanie - čo sa týka možností a rýchlosti, určite plnohodnotné majú. ale ako prebieha, to si neviem predstaviť ani ja... možno v obrazoch, možno ako text... možno na nejakej... základnej úrovni, ktorú my ani nepoznáme, pretože uvažovanie formou "predstavovania si slov" je vlastne možno/asi len nejakou "nadstavbou"...
trepeš samie kreposti! a používaš aj tie onie krepie vularne slová! ako može krepí bernardín komponuvať?!?!??! ale šak betoven nebol hluchy!!! ked naneho zapískaly vždy pribehol!!!
Kazdy rozmysla rovnako, akurat mozog nas zdravych to rozmyslanie preklada do slov. Ich rozmyslanie je zas prelozene do "reci" ktorej rozumeju oni. Inak ziaden rozdiel.
Áno, aj slepí od narodenia snívajú, majú obrazy vytvorené predstavou totho čo dokázali zistiť hmatom. I keď v sne farby nevidia, resp. vidia, ale nedokážu povedať, ktorá je ktorá, ale s hluchými je to ťažšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
možno že ono sa to len zdá, že tie myšlienky v hlave "počuješ" lebo si (som) na to tak zvyknutá
Rozmýšlajú.
netrep, ani ja nepočujem na jedno ucho a tou polkou hlavy tiež nerozmýšlam!!!
a ked niekto vobec nepočuje tak vôbec neroznýšľa!!
@sitnxan Piču o tom vieš.
Beethoven tiež nepočul a predsa komponoval. Lepší príklad ma asi nenapadne.
bodaj by neexistovali slová
trepeš samie kreposti! a používaš aj tie onie krepie vularne slová! ako može krepí bernardín komponuvať?!?!??! ale šak betoven nebol hluchy!!! ked naneho zapískaly vždy pribehol!!!
netárej kreposti ked ani len nevieš čo píšeš!
Vááááu, som nevedela, že nepočujúci sú samostatná rasa... O.O
ty zas dojemne jebnutá hlava biela...
...sorry ale toto s rasizmom nemá nič spoločne
fakt, vela ludi (a ani mna) by to nikdy nenapadlo..
to fakt rozmyslate slovne?
Áno, aj slepí od narodenia snívajú, majú obrazy vytvorené predstavou totho čo dokázali zistiť hmatom. I keď v sne farby nevidia, resp. vidia, ale nedokážu povedať, ktorá je ktorá, ale s hluchými je to ťažšie.