Aké štáty budú podľa vás TOP? Ktoré budú najmodernejšie, najsilnejšie ekonomicky, vojensky......... ? A ako vidíte budúcnosť Spojených štátov? Udržia si prvenstvo alebo sa rozpadnú ? Koľko obyvateľov budú mať? Získajú na území alebo budú menší? Ako to bud
Lebo cas ti tam chyba... Pred 10 rokmi (2003) sa americka ekonomika prehrievala a o krize v USA ci Europe sa nehovoril. Pred 50 rokmi ai svet delilo USA a Sovietsky zvaz, ktory bol prvy vo vesmire, Cina bola nic moc vtedy...A pred 100 rokmi (1913)? Svetu vladla Velka Britania a u nas bolo Rakusko-Uhorsko a to sa nam zda mrte dalek
Cina vcera otvorila ekonomicku zonu v Shanghai, takze nepotrva dlho a bude ekonomicky absolutne dominovat (kedze je predpoklad, ze podobne zony budu okrem Shanghaia a Guangdongu pribudat). To by mohlo pekne kopnut do zadku socializmus v USA a vo vysledku tak prispiet k slobodnejsej spolocnosti. Z dlhodobeho hladiska (20-40 rokov) to vidim na pad statnej spolocnosti (resp nieco o com sa nam ani len nesniva), kedze vlady uz teraz nevedia kam z konope a preto je naivne mysliet si, ze nejake svetove mocnosti tu budu smrdiet navzdy. Historia dokazuje opak.
Vyjadrím sa aj ja....... USA sa nerozpadne, ale nebude patriť ani do TOP 10...... Čína bude chvíľu vládnuť , ale nezvládne to..... Ona na to proste nie je stavana. Za tu chvíľu co bude vládnuť nastane v štátoch ktoré sami nevedia nič a pchaju sa prvim do zadku, ako napr. Slovensko, socializmus, a keď sa uz ako-tak do toho dostaneme tak Čína zase padne a mi ostaneme sami a potom tu bude znovu kapitalizmus ale po toľkých reformách tu bude obrovská chudoba...... Veľké sily budú Nemecko, Japonsko, Rusko a Veľká Británia..... Nemecko sa stalo slobodným pred 25 rokmi a uz aj majú špičkové autá, su najsilnejší v Európe, su proste šikovní.... Japonci majú depku keď su v práci menej ako 20 hodín denne, záleží im na krajine a v technológií su TOP a ta im prinesie kes.... Rusko je jednoducho nasilni štát, ešte tak 20 rokov a budú TOP, možno zautocia na Ukrajinu, Bielorusko, ich hranica sa určite zväčší a oni majú jednoducho šťastie, majú veľa nerastných surovín ktorých cena ide neustále hore, jediný problém je mafia...... A Veľká Británia všetky krízy prekonáva ľavou zadnou, vždy vydržala všetko, su sebestačný napriek veľkej hustota zaludnenia, oni sa určite povznesu.......
Ale zase ak by prišla vojna tak to môže dopadnúť úplne inak...
Nedokážem vidieť do budúcnosti, ale myslím si, že Čína nikdy nebude pred USA. Inovácie, veda, výskum, vzdelávanie stále budú najkvalitnejšie v USA a myslím si, že tieto veci sú dosť dôležité v uberaní spoločnosti do budúcna (nie len ekonomické)
japonsko sa dostane do popredia a daleko predbehne čínu. čína bude ešte preludnenejšia ako teraz a nastane tam druá famine in ethiopia. veľká británia si spôsobí problemi svojou nenažranosťou ( z pod zadku si vŕtajú zemný plyn a ostrov sa mi už teraz mierne potápa) rusko sa zväčší a nadobudne väčšiu moc. usa sa bude pokúšať vyvolať tretiu svetovú (sú jednoducho príliš agresívny) a pravdepodobne sa im to aj podarí, nórsko zosilnie a stane sa aj spolu s afrikou ropnými metropolami
@sexywoman - preboha, kto povedal, že Čína nevi vládnuť? Že nevie ako postupovať? Nepodceňoval by som ju.
A obzvlášť neviem, kto ti nahovoril, že Rusko je násilnícky štát, to Rusko, ktoré všetkými možnými i nemožnými diplomatickými prostriedkami odvrátilo vojnu, ktorá hrozila v Sýrii. Potom aký je štát USA? Nie je násilnícky, keď chceli rozpútať vojnu v Sýrii? Zapamätaj si, Rusko ešte nikdy nikoho nenapadlo, Američania áno, tak preto by som volil slová o násilníckych štátoch opatrnejšie....
@ivlu tak som to nemyslel... Tiež si myslím ze USA je nasilnicky štát, s tým Ruskom som to myslel inak.... A k tej Čine, to sa mi nechce vysvetľovať, samozrejme sa nedá predpokladať co bude, ale ja osobne myslím ze z nej v budúcnosti žiaden výkvet nebude....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Cina vcera otvorila ekonomicku zonu v Shanghai, takze nepotrva dlho a bude ekonomicky absolutne dominovat (kedze je predpoklad, ze podobne zony budu okrem Shanghaia a Guangdongu pribudat). To by mohlo pekne kopnut do zadku socializmus v USA a vo vysledku tak prispiet k slobodnejsej spolocnosti. Z dlhodobeho hladiska (20-40 rokov) to vidim na pad statnej spolocnosti (resp nieco o com sa nam ani len nesniva), kedze vlady uz teraz nevedia kam z konope a preto je naivne mysliet si, ze nejake svetove mocnosti tu budu smrdiet navzdy. Historia dokazuje opak.
Ale zase ak by prišla vojna tak to môže dopadnúť úplne inak...
A obzvlášť neviem, kto ti nahovoril, že Rusko je násilnícky štát, to Rusko, ktoré všetkými možnými i nemožnými diplomatickými prostriedkami odvrátilo vojnu, ktorá hrozila v Sýrii. Potom aký je štát USA? Nie je násilnícky, keď chceli rozpútať vojnu v Sýrii? Zapamätaj si, Rusko ešte nikdy nikoho nenapadlo, Američania áno, tak preto by som volil slová o násilníckych štátoch opatrnejšie....