je dobre ked su v rovnovahe. je hlupost zamerat sa len na hmotne veci a zabudat na duchovno. no tiez nie je vhodne zamerat sa len na dusu a zit na urovni pomaly ako bezdomovec.
clovek by mal mat tolko hmotnych veci, kolko potrebuje/spotrebuje. zbytocne ich nemat privela, ale ani sa neobmedzovat.
Prikláňam sa k @2 až na to, že rovina "žitia ako bezdomovec" je veľmi relatívna a napr. žiť v chatrči/nežiť niekde ustálene.. myslím, že na to by som si za istých okolností zvyknúť vedela.
u niektorých sa mentálny rozvoj zastavil v škôlkarskom veku, tak im stačí ten materiálny
ale súhlasím s @2. len súčasná doba strašne deformuje ľudský úsudok a pohľad na to, čo je "primerané" a čo je "nadštandard". pre mňa je napr. veľa vecí, čo majú iní za bežné totálne zbytočný nadštandard
@leilla za to môžu reklamy. Donútia človeka myslieť si, že potrebuje niečo, čo mu k životu nie je na nič, respektíve zaobišiel by sa kludne aj bez toho. A tak to je so všetkým. Donútia ta mysliet si, že keď nemáš nové auto, si nič. Preto nám púšťajú roznych Geisenovcov, slovensku smotanku, ake si kto kupil veci na seba a podobne. Pritom človeku stačí oblečenie za par eur a nie vyhadzovať zbytočne peniaze za značku. Ale televízia a iné media nas donutia myslieť si, že keď nemáš na sebe značku, si nula.
nie je to len samotná reklama... je toho viac, ale to je na veľmi dlhú úvahu, a to sa mi teraz nechce moc rozpisovať
ale aj tak si myslím, že je stále dostatok ľudí, ktorých také zvrátené chápanie sveta a života nejako fatálne nepoznačí. možno to časom aj upadne... a možno nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
clovek by mal mat tolko hmotnych veci, kolko potrebuje/spotrebuje. zbytocne ich nemat privela, ale ani sa neobmedzovat.
ale súhlasím s @2. len súčasná doba strašne deformuje ľudský úsudok a pohľad na to, čo je "primerané" a čo je "nadštandard". pre mňa je napr. veľa vecí, čo majú iní za bežné totálne zbytočný nadštandard
kludne aj ako bezdomovec,kludne v lese,stacia uplne zakladne veci,paci sa mi zit z minima
nie je to len samotná reklama... je toho viac, ale to je na veľmi dlhú úvahu, a to sa mi teraz nechce moc rozpisovať
ale aj tak si myslím, že je stále dostatok ľudí, ktorých také zvrátené chápanie sveta a života nejako fatálne nepoznačí. možno to časom aj upadne... a možno nie