tak ma napadlo... bojite sa vlastne smrti? preco ano/nie? predpokladajme smrt v priemernom veku... a co by vam najviac vadilo keby ste umreli napr zajtra vecer?
nebojim..tesim sa nanu..ze konecne svaty pokoj... a co by mi vadilo? ze som nestiahla dosihnut to co som cela ..vystudovat vydat sa mat rodinu vnuctaka a podobne
zaujimave kolko ludi to bere tak dospelo tak ak by bola rychla tak ani ja sa nejak nebojim... a @Kolini po smrti ti to uz bude jedno ale inak mas pravdu to je jedine co by mne vadilo
vobec len chcem zomierat stastna.....a byt spokojna zo zivotom ze ked sa na smrtelnom lozku pozriem do zadu budem stastna a nebudem nic lutovat......zo smrti nemam strach....clovek umiera cely zivot kazdu sekundu je blizsie smrti
nebojim, som s tym zmierena ..ludia sa rodia a aj umieraju tak naco to mam riesit napriklad aj v tejto teme? jednoducho je to tak a je dost jedno ci umriem zajtra alebo o 20 rokov..
smrtou sa nic nekonci takze sa niet coho bat....obcas mam strach ze zomriem skor nez tu stihnem dokoncit co mam, ale potom sa upokojim lebo viem ze odidem az vtedy ked budem mat odist
hmm...no ako sa to vezme. smrti ako takej sa ani nebojim ale skor mam taky neprijemny pocit z toho, ze neviem co bude nasledovat po...a kebyze umrem zajtra tak by mi vadilo ze som nestihol vela veci urobit
Ale v konečnom dôsledku ma skôr desí to, že moji blízki umrú skôr ako ja a budem žiť bez nich...tá predstava je ešte horšia ako predstava vlastnej smrti.
Jasné že sa bojím svojej smrti!!! Preboha veď určite ešte najbližších aspoň 60 rokov chcem žiť, veď čo by robil tento svet bezo mňa??? Ale nie Len proste chcem si najprv život užiť, zažiť čo mám naplánované, vyskúšať ešte kopu vecí, vyštudovať, robiť vysnívanú prácu, raz si kúpiť svoj vlastný dom, žiť v ňom s mužom môjho života, odovzdať ďalej svoj genetický materiál, vychovať deti a potom si užiť zopár rokov aj nejaký ten pokojný dôchodok, robiť si dačo v záhradke a piecť koláče vnúčatám a štrikovať Ja sa bojím smrti lebo ešte som veľa z toho čo som chcela nestihla a potom by môj život nemal poriadny zmysel...
smrti sa bojim... par mesiacov dozadu som sa jej bala takmer denne... dnes sa citim slobodnejsia...myslim, ze existuje aj horsia choroba ako rakovina, a to panicka porucha... nikdy ma uz nepusti, ale kto uz vie, ake to je, vie tiez, ze sa s tym treba len zmierit, aby fiktivna smrt prichadzala stale zriedkavejsie
ja som zvedavy co potom uvidim ked nieco uvidim laebo tak, ale chhcel by som omret pomaly a v bolestiach aby som nieco stihol este odkazat ludom ne ze 3-2-1-0 a hotovo
tak nekedy ma napadne že zomrem.. ale ja chcem tak zomret že nie na nejaku chorobu taka necakana smrt že zaspat a nevstat... alebo možna na nejaku chorobu aby som mala čas sa rozlučit s mojimi nablyšimi ale je to blbe ked vies že zomres bud za rok alebo za dva takže tak ale radčej nemyslim na smrt
Teraz by som automaticky odpovedala nie, ale asi je to blbosť... párkrát som mala veľmi živé sny, kde som nebola daleko od smrti, a nebola to veľmi príjemná skúsenosť. Vlastne som sa zobudila úplne v riti a celá som sa triasla, aj ked mám občas reči, aký je život na hovno a nemá zmysel a pod... ale rozhodne by mi smrť nepadla dobre, keby som konečne našla zmysel môjho života a nestihla si to ani poriadne užiť
nie.prečo by som aj mala?nie je smrť niečo ako vykúpenie?nevraví sa tak o nej?prečo sa potom báť?prečo sa báť oslobodenia?nechápem...niektorí ľudia sa smrti boja.To je tak.aj ja som sa jej donedávna bála.ale ako čas plynie a moje filozofovanie naberá na obrátkach neberiem smrť ako koniec niečoho...neviem možno som vadná,ale tak to cítim...
smrti ako takej sa nebojím, skôr sa bojím toho, že zomriem stará opustená v nejakej izbe na geriatrii a nikto pri mne vtedy nebude... čo je v nemocniciach úplné bežné...
ako mala som sa neskutocne bala.. teraz nad smrtou neuvazujem..pri svojich emotivnych obdobiach mozno hej,ale na samovrazdu urcite nie som ..necham to na nahodu..ked to pride, tak to pride..dovtedy si budem zit po svojom, budem si uzivat zivot ako ja chcem a takymito vecami sa nebudem trapit houk..
Bojim sa zbytocnej smrti..... nechcem umriet tak, ze by ma zrazilo auto alebo by som spadol zo schodov..... ale inak nie... preco sa bat ? Nech si to pre mna pride kedy chce len plosim plosim nech to nie je zbytocne Najlepsie by bolo dat zivot za niekoho alebo tak Lebo ja som to vzdy tak nejak citil ze som tu hlavne pre inych nez pre seba
Strach zo smrti je úplne zbytočný , nič dobré to neprinesie . Netreba sa báť . Je potrebné objímať život a nie utekať pred smrťou tá je len vykúpením z bolestí !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Ale v konečnom dôsledku ma skôr desí to, že moji blízki umrú skôr ako ja a budem žiť bez nich...tá predstava je ešte horšia ako predstava vlastnej smrti.
a kebyže zomriem napr. zajtra.. tak by mi vadilo že by som zrejme ublížila tým čo ma majú radi
Smrť neriešim, tu budem riešiť až keď mi už bude klopať na chrbát.... kým žiješ užívaj si život a nepremýšľaj nad smrťou...
Takejto smrti sa bojím, veruže hej...