Ja som doteraz chodila, ale tieto Vianoce neidem, lebo si myslím, že to nie je len o tom že človek má ísť do kostola, podľa mňa človek má ísť do kostola keď cíti, že by tam mal ísť, a nie pre to, že je to zaužívaný zvyk...doteraz som na Vianoce do kostola
hej, ale teraz nejdem...načo sa tam budem trepať ... keď tam cez rok nechodím, podľa mňa je to divné ... šla by som , keby som chodila aj počas roka .. a plánujem tam zas začať chodiť .. ale isto nezačnem práve na Vianoce, je to také ... no neviem
inak je tam fajne a aj teraz som si uvedomila, že som mala vždy dobrú náladu, keď som tam ešte chodila ani neviem prečo
@mcvpn možno... ale vždy mi na tvári vyčarí sarkastický úsmev keď idem na omšu niekedy v polovici februára v hocijaký deň a sedí tam 10 ľudí ako keď si to porovnám so štedrým dňom, kedy sa tam nedá ani dýchať, lebo sa tam nateperí cez 200-250 ľudí a tvária sa ako malí prejedení apoštolkovia
@snivajuca nám sa tie omše začínajú tak, že v kostole je úplná tma a rad detí ide so sviečkami od zadných dverí k oltáru a až do prvého čítania je tma...
ja chodim možno s prínutenia i každú nedelu, teraz som si zvykol, podla mna to nie je o tom že ludia nechodia do kostola len preto že to nepotrebujú (čo je blbost) ale pre to že si radšej sadnu za komp. Ono to vyzerá ako nudná hodina v kostole ale ked sa človek nad tým zamyslí tak zistí že mu to velmi prospeje....(hoci i mne sa nechce)
ja chodím pravidelne v nedelu a na sviatky do kostola... tento rok sa mi podarilo ísť z 11 rorátov na 10 na polnočnú omšu nechodím, lebo sa mi nechce ale v nedelu vždy
Ja tam chodim preto, lebo chcem a vela mi to dava, naplna ma to..bez toho by sa mi Vianoce asi neratali..ale ked tam mas chodit len zo zvyku, tak tiez si myslim, ze to nema vyznam, ked ti to nic nedava..mozno casom sa to zmeni a najdes si k tomu vztah, ale nutenie podla mna urcite nieje riesenim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
nie ja radšej pôjdem inokedy, a ak na štedrý deň tak ráno do najpodradnejšieho kostola v meste.
inak je tam fajne a aj teraz som si uvedomila, že som mala vždy dobrú náladu, keď som tam ešte chodila ani neviem prečo
a šla by som dnes, len sama nejdem ... škoda no
Dnes idem na polnočnú sv. omšu.
ja som bola prítomná len na dvoch rorátoch tento rok
@mumford @amikadze ... mne sa podarilo tento rok chodievať na roráty ... bolo to super
a pôjdem ahm asi za kaufland
po omši sú raňajky sranda tam býva
Ale skus vysvetliť starkej že 25. nikam njdeš aj keď je omša az starkého...